81'

Mannen zaterdag, 1, 3e divisie A

21 januari 2017 14:30

Bruijn, M.A. de

Door de nederlaag bij SteDoCo is DVS’33 Ermelo verder weggezakt. De Ermeloërs zakten van de twaalfde- naar de dertiende plaats. Dat lijkt niet veel, maar door de afgelastingen in deze speelronde geeft de ranglijst een wat vertekend beeld. Qua verliespunten staan er drie clubs onder de geelzwarten, terwijl FC Rijnvogels in punten gelijk kwam. De tegenstander spon goed garen met deze zege en steeg drie plaatsen naar de elfde.
Roeland ten Berge zond dezelfde elf de wei in als tegen Jong FC Groningen. Waar de nederlaag tegen dat beloftenteam pas vorm kreeg in de slotseconden, tekende die zich in Hoornaar al in de eerste helft af. DVS dicht zich meer kwaliteiten toe dan de roodzwarten, maar SteDoCo haalde meer uit het aanwezige voetballend vermogen. De gastheren beseften het belang van de drie punten en gaven weinig ruimte in de wetenschap, dat men de geelzwarten niet moet laten voetballen. Het ontij had nog gekeerd kunnen worden kort voor de rust en in de laatste twintig minuten van de wedstrijd. De Ermeloërs leken die tweede kans aan te grijpen, maar gingen alsnog onderuit.

Verdiende voorsprong SteDoCo bij rust
De goede herinnering aan het bekoorlijke spel van ruim dertien maanden terug in Hoornaar verstomde al snel. Niet dat SteDoCo nu ineens zoveel beter was geworden, maar bood DVS niet gelegenheid om goed in het eigen spel te komen. De roodzwarten zaten er kort op en als de Ermeloërs de bal al eens voorin kreeg, konden zij die nooit lang vasthouden. Ondertussen waren de gastheren dreigender en had het in de 11e minuut 1-0 moeten staan. Joran Schröder liet twee DVS’ers op de linkerflank zijn hielen zien en besloot zijn actie met een goede voorzet. Noël Goossens had het leer slechts voor het intikken, maar zijn inzet ging voorlangs. Direct hierna kwamen de geelzwarten voor het eerst gevaarlijk in het Hoornaarse strafschopgebied door een bevlieging van Maurice de Ruiter. Bij zijn schot werd er goed druk op de bal gezet, zodat dit met met succes werd geblokt. Het volgende moment voor het Ermelose doel ontstond uit een vrije trap vanaf de rechter zijlijn na een sliding, waarbij Roald de Vries een gele kaart ontving. De trap werd nog wel door Schröder aangeraakt, maar was daarna wel een makkelijke prooi voor Daan Huiskamp. In deze fase van de wedstrijd kon Basil Camara zich nog het beste onderscheiden met zijn verdedigende acties. Een goed voorbeeld daarvan was de correcte sliding op de behendige Hakan Tokul, waar zelfs geen corner uit voortkwam.

Drie minuten later kopte hij ook een bal weg, het vervolg op een inworp, maar de afvallende bal kwam wel recht voor het doel voor de voeten aanvoerder Remco Buist. Zijn schot ging via de paal binnen, 1-0. SteDoCo mocht de voorsprong gezien de veldverhoudingen ook claimen. Opmerkelijke fase in de eerste helft ontstond na een half uur voetbal. DVS had langdurig balbezit, maar niemand vond de mogelijkheid voor een goede eindpass. Dat mocht dan ook de verdienste genoemd worden van SteDoCo, dat weer goed georganiseerd speelde. Basil Camara zocht in de 40e minuut verbaal de confrontatie met Jordey van Dam na een vermeende schwalbe, waarna scheidsrechter De Bruin beiden op de bon slingerde. Toch weer een voorbeeld van een goedkope gele kaart. Toch deed zich in de extra nog een uitgelezen kans voor om met 1-1 de rust in te gaan. De tweede bevlieging van Maurice de Ruiter werd onreglementair gestopt binnen de beruchte lijnen door Gautam Kalpoe, die de aanvaller letterlijk de voet dwars zette. Het slachtoffer liet het verzilveren van die mogelijkheid over aan een ploeggenoot. Kay Velda meldde zich ervoor, maar Roald de Vries, eveneens gezegend met een goede traptechniek, belaste zich ermee. Doelman Ritchie Steinmann maakte zich groot, maar keerde de penalty vooral, doordat deze niet goed werd ingeschoten. Toch was het gevaar nog niet weg voor de thuisclub. Uit de korte corner hierop bracht Kay Velda het leer bij Jorran van Santen, die op de kruising schoot.

DVS in tweede helft even terug in de wedstrijd
Zodoende kon DVS pas in de tweede helft de achtervolging weer inzetten. Benjamin Roemeon was toen al in de kleedkamer achter gebleven voor Deniz Sahbaz. Toch was het SteDoCo, dat het eerstvolgende doelpunt op de schoen had. In de 50e minuut kwam Hakan Tokul na een lange uittrap, die doorgekopt werd, door het hart van de Ermelose defensie alleen voor doelman Daan Huiskamp. De aanvaller passeerde hem, waarbij de sluitpost geblesseerd raakte, maar het schot in vrije positie belandde in het zijnet. Een minuut later mochten de Hoornaars vanaf elf meter aanleggen voor die 2-0 na een persoonlijk duel binnen de ‘zestien’ tussen eerst Roald de Vries en vervolgens Basil Camara met Hakan Tokul. Vanwege zijn blessure liet Daan Huiskamp het stoppen hiervan over aan Paul Eppink. Een koude start helpt dan niet, zeker niet als deze Jordey van Dam onberispelijk ingeschoten wordt. Het werd nog erger, toen Jordey van Dam in de 63e minuut een vrije trap mocht nemen net buiten het strafschopgebied. Of de muur stond niet goed of de keeper. Feit was, dat Jordey van Dam met groot gemak de ruimte links in het doel vond, 3-0.

Vreemd genoeg was de koers toen nog niet gelopen. Deniz Sahbaz werd in de 69e minuut door Hayri Pinarci, die zelf de bal veroverde, schuin voor het doel gezet en met zijn schuiver in de verre hoek was het 3-1. Met Frank Heus voor Roald de Vries wisselde Roeland ten Berge aanvallend. De doelpuntenmaker zorgde zeven minuten later voor de assist, door deze met de rug naar het doel af te leggen op Maurice de Ruiter, die hard de 3-2 scoorde. Assistent-trainer van de thuisclub, Ton Vonk, die vanwege ziekte van Virgil Breetveld de coaching deed, wisselde daarna verdedigend door middenvelder Jordey van Dam eraf te halen en de geroutineerde Shelton Maris, vanwege een blessure niet in de basis, in te brengen. Een sensationeel slot kreeg de wedstrijd echter niet. DVS ging nog opportunistischer spelen, waarbij Basil Camara met zijn lengte direct achter de spitsen ging spelen en Joran Pot zijn medespelers met zijn passes centraal vanuit de verdediging moest gaan bedienen. SteDoCo kon zich in de 82e minuut echter makkelijk onder de druk uitvoetballen en counterde naar de 4-2. Joran Schröder verzond vanaf links de voorzet, waaruit invaller Jay-Jay Meierdres niet kon missen. De pijn had direct hierna nog groter kunnen worden voor DVS, nu met de doelpuntenmaker als aangever en Hakan Tokul in scoringspositie. Paul Eppink lag echter goed in de baan van het schot. Het bleef zodoende bij deze 4-2. Daarmee kwam de winst ook terecht bij de ploeg, die deze ook verdiende.

“Dit was ver onder de maat”
“Een wanprestatie”, brieste een woedende oefenmeester na afloop van het verloren duel in Hoornaar:”Slecht, alles ging slecht. Waar ik in vorige wedstrijden nog wel een verklaring kon vinden voor het puntverlies, ging vandaag alles fout; balaannames, passes. En zij zetten goed druk. Wij konden voorin ook geen bal vasthouden. Met die penalty kun je het in zo’n slechte eerste helft nog rechttrekken en mis je die ook nog eens. In het vervolg schiet Jorran dan nog op de kruising. Je ziet, dat alles gaat tegen zitten en dat heeft alles te maken met hoe je zelf in het veld staat. Als je niet op je taken gefocust bent, krijg je ook pech onderweg. Die penalty voor hun was zwaar overdreven en die vrije trap had er nooit in mogen gaan. Dat heeft alles te maken, dat je niet goed gefocust bent en dan blijf je ook fouten maken. In de rust is Benjamin gewisseld voor Deniz, omdat we niet aan opbouwen toe kwamen en voorin de bal niet konden vasthouden. Benjamin had het tegen die verdedigers heel moeilijk en leed veel balverlies. Normaal kunnen wij goed lopende mensen lanceren, maar dat lukte vandaag ook niet. Vandaar de wissel met Deniz. Ik vond, dat hij goed in viel met een doelpunt en een assist. Dat hadden we hem ook meegegeven; dat we voorin een goed aanspeelpunt hadden en dat kwam er met die kaats bij die 3-2 ook goed uit. We hadden in de wedstrijdbespreking heel duidelijk de nadruk gelegd op wat je kon verwachten in deze wedstrijd; dat je tegen een tegenstander speelt, die er vol voor knokt om wat naar boven te komen. Voor ons gold, dat er tot deze wedstrijd niks aan de hand was, als we deze wedstrijd gewoon zouden winnen en weer bij de middenmoot zouden aansluiten; dat we afstand zouden nemen van de onderste plaatsen. We zitten nu in een moeilijk pakket en daar ben ik zeer teleurgesteld over.

Dat wij na die 3-0 nog weer terugkwamen in de wedstrijd, kwam doordat zij waarschijnlijk dachten, dat de winst al binnen was. Dan ontstaan er toch nog weer ruimtes op het veld, waar we ons dan doorheen voetballen. Zij zetten er nog een verdediger bij en je wilde ook niet te lang wachten om van banque te spelen. In de laatste tien minuten wilden we hen toch nog aan het bibberen krijgen door Basil door te schuiven en Joran Pot de passing vanuit het centrum te laten verzorgen, maar dan zie je bij ons toch weer een knullig moment van balverlies, vervolgens geen druk op die bal, waardoor zij die lange bal kunnen spelen en de lopende mensen niet goed worden afgedekt. Dan krijg je al meteen weer die 4-2 om de oren. We hebben ons zelf een zeer slechte dienst bewezen; ik heb er geen goed woord voor over. Ik eis voor volgende week een reactie van de spelersgroep, want dit kan echt niet zo. Dit was ver onder de maat.”

Foto's gemaakt door Theo Aalten.

Opstelling DVS’33 Ermelo: Daan Huiskamp’(52’ Paul Eppink), Roald de Vries (72’ Frank Heus), Basil Camara, Rico Wolven, Jorran van Santen, Kay Velda, Hayri Pinarci, Coen Vloedgraven, Joran Pot, Benjamin Roemeon (46’ Deniz Sahbaz), Maurice de Ruiter (88’).
Opstelling SteDoCo: Ritchie Steinmann, Kevin Patijn, Luuk Molkenboer, Gautam Kalpoe, Chris Boom, Gino Boers, Remco Buist, Jordey van Dam (80’ Shelton Martis), Joran Schröder, Hakan Tokul, Noël Goossens (72’ Jay-Jay Meierdres).

Scheidsrechter: dhr. M.A. de Bruijn uit Nootdorp

Scoreverloop: 22’ Remco Buist 1-0, 53’ Jordey van Dam 2-0, 63’ Jordey van Dam 3-0, 69’ Deniz Sahbaz 3-1, 76’ Maurice de ruiter 3-2, 82’ Jay-Jay Meierdres 4-2.

Resultaten Derde Divisie 21 januari (20e speelronde; 8e ronde tweede periode):
In deze ronde vonden vier wedstrijden geen doorgang; Rijnsburgse Boys-IJsselmeervogels, Quick Boys-Jong FC Volendam, Harkemase Boys-ONS Boso Sneek en Capelle-Jong Almere City FC.
DVS verspeelde dus de twaalfde plaats en blijft op het puntenaantal staan, dat het na het gelijkspel verzamelde, namelijk 23. SteDoCo voegde er aan eenzelfde aantal drie toe en neemt nu de elfde plek in en heeft weer aansluiting met het linker rijtje.
VVOG-FC Lisse: De Harderwijkers bezorgden het thuispubliek een uitstekende middag na een vroege 1-0. De missie werd voor FC Lisse nog moeilijker na de 2-0 in de tweede helft, wat ook de eindstand werd. Desalniettemin behielden de bezoekers de koppositie met 39 punten. VVOG klom drie plaatsen naar de zevende met nu 28 punten met nog een inhaalwedstrijd te gaan.
ODIN’59-Scheveningen: De thuisclub won weer eens een punt in eigen huis met de 1-1. Scheveningen liet daardoor na om de koppositie over te nemen. De achterstand van de “Schollekoppen” bedraagt nu nog steeds een punt in de wetenschap, dat IJsselmeervogels nu het minste aantal verliespunten heeft. ODIN’59 is op de ranglijst nog steeds de beste herkanser met 20 punten, maar zag enerzijds de naaste concurrent twee punten weglopen en weet Capelle met slechts een punt minder en nog twee wedstrijden in te halen direct onder zich.
ASWH-Jong FC Groningen: Ook de Ambachters lieten na om naast de koploper te komen, wat na een 0-1 achterstand wel mogelijk leek. De 2-1 voorsprong werd echter nog tenietgedaan door Jong FC Groningen. Door het gelijkspel naderde ASWH de lijstaanvoerder wel tot op twee punten. De noorderlingen zakten met 26 punten een plaats op de ranglijst naar de negende.
FC Rijnvogels-Huizen: Ook in Katwijk a/d Rijn beseft men de positie op de ranglijst ten volle, maar de Katwijkse Vogels benutten ook deze thuiswedstrijd om belangrijke winst te boeken. Door de 2-0 zetten zij Huizen nog vaster op de laatste plaats. Met een voorsprong van 8 punten op de hekkensluiter kwam FC Rijnvogels in punten gelijk met DVS.