Hayri Pinarci (afstandschot)

Mannen zaterdag, 1, 3e divisie A

18 februari 2017 14:30

Roeleveld, M.A.

DVS’33 Ermelo heeft in Huizen een even ruime als cruciale overwinning geboekt. Zowel Huizen als de geelzwarten hadden de punten hard nodig; de thuisclub om zich van een directe degradatieplaats te ontdoen en de Ermeloërs om minimaal vier clubs onder zich te houden. DVS was de betere ploeg op een fase na de hervatting na. De “Taatjes” vonden toen ook weer de aansluiting, maar na de derde Ermelose treffer was het pleit beslecht en liep de score voor de equipe van interim-trainer Willem Leushuis nog verder op.
De basis week op één plaats af van de opstelling in de vorige wedstrijd in Rijnsburg. Benjamin Roemeon startte in plaats van Deniz Sahbaz. De zege bezorgde de Ermelose club een plaats winst op de ranglijst.

DVS halverwege op beslissende voorsprong
De wedstrijd kende een wat nerveus begin, maar al gauw zat DVS beter in de wedstrijd. Waar de gastheren voor de rust slechts één gevaarlijk moment creëerden, kregen de geelzwarten al een paar mogelijkheden, voor halverwege een voorsprong genomen werd. Uit een voorzet van Benjamin Roemeon kopte Maurice de Ruiter in de 3e minuut maar net over, plaatste Frank Heus het leer in de 9e minuut met een boogbal over de kruising en schoot Joran van Santen vier minuten daarna recht in de handen van de doelman. Huizen kreeg een goede kans na balverlies van DVS. Guido de Graaf zette daarop Denny van Loen in scoringspositie voor het Ermelose doel, maar zijn inzet ging naast. De geelzwarten zochten steeds snel de diepte. Zo ook na een goede pass van Roald de Vries in de 19e minuut, maar Maurice de Ruiter kon na zijn balaanname tussen twee verdedigers niet afdrukken. Halverwege het eerste bedrijf viel de openingstreffer alsnog. Een indraaiende voorzet van Benjamin Roemeon vanaf de linkerflank kon niet door Maurice de Ruiter ingekopt worden door een duw in de rug van Leroy Oehlers. De dader toucheerde het leer dusdanig, dat die alsnog richting doel ging. Doelman Johan Verkerk, een week eerder nog tegen de beloften van FC Groningen met een aantal uitstekende reddingen nog de hoeder van een Huizer voorsprong, reageerde te laat en kon alleen de bal nog uit het net halen, 0-1. Dat doelpunt leek na een half uur voetbal een vervolg te krijgen, toen Frank Heus de bal aangespeeld kreeg door Benjamin Roemeon. Met zijn verkeerde been schoot hij te zacht in. De volgende assist van de kleine aanvaller bood Joran Pot een schietkans, maar nu stond de Huizer sluitpost goed opgesteld. In de 33e minuut was het wel raak, nadat Maurice de Ruiter vanaf links dreigend naar binnen ging. Geen verdediger van de thuisploeg, die hem de schietpoging belette, waarna DVS’ topscorer de bal in de linker kruising zag verdwijnen. Die tweede treffer knakte de “Taatjes”. De score had voor de rust al verder kunnen oplopen met goede schietkansen voor Frank Heus in de 39e minuut en in de extra tijd. Het eerste schot was hard, maar ging naast, en de tweede ging over.

Geelzwarten hebben na rust juiste antwoord op aansluitingstreffer
Trainer Henk van de Pol wisselde in de rust. Bilal Laoikili kwam erin voor Zakaria El Biyar. Willem Leushuis had geen reden om te wisselen of de speelwijze aan te passen. Natuurlijk is het dan zaak om een eerste kwartier ongeschonden door te komen. Waar de geelzwarten voor de rust echter over het algemeen de tweede bal wonnen, was dat na de thee aanvankelijk aan de thuisclub. Dat zorgde al heel snel voor de aansluiting. De tweede helft was nog geen vijf minuten oud, toen de invaller de 1-2 maakte. Huizen mocht een vrije trap nemen, die door de Ermelose verdediging niet goed weggewerkt werd. Laoikili raakte de bal niet vol, maar daardoor dwarrelde het leer buiten bereik van Daan Huiskamp in het doel. Benjamin Roemeon mocht in de 63e minuut nog niet afronden na een goede aanval, omdat de rappe aanvaller zich al in buitenspelsituatie bevond, maar drie minuten later deelde Frank Heus de nekslag uit. Op aangeven van Roemeon tikte de ex-Herculaan de bal door de benen van doelman Johan Verkerk. Daarna was het over en uit voor de Gooilanders. In de 71e minuut stonden drie geelzwarten tegenover twee verdedigers van Huizen, maar die situatie werd nog niet goed uitgespeeld. Twee minuten daarna lag de bal wel in het net, nadat Maurice de Ruiter na een inspeelpass kort weg draaide van zijn tegenstander, de doelman passeerde en simpel de 1-4 kon binnentikken.

Joran Pot maakte hierna plaats voor Kay Velda. Die kreeg vijf minuten in het veld een goede schietkans aangeboden van Maurice de Ruiter. Zijn inzet ging echter over. De laatste negen minuten moest Huizen het ook nog eens met een man minder doen. Leroy Oehlers ontving zijn tweede gele kaart en kon inrukken. Dat bood DVS nog de nodige ruimte op. Uit een goede aanval van de bezoekers in de 84e minuut kon de bal nog wel weggewerkt worden, maar niet afdoende en dat gaf Hayri Pinarci de gelegenheid vanaf zo’n dertig meter uit te halen. Het lage, geplaatste schot sloeg bij de rechterpaal binnen, waarmee de 1-5 op het scorebord kwam.
Een ruime overwinning op een directe concurrent met een speelwijze, die toch wat anders was dan gebruikelijk. Niet het compacte spel met veel korte combinaties, maar sneller de diepte zoekend met veel effectiviteit. De beleving was weer weer terug en de geelzwarten legden veel strijd in de wedstrijd.

“Uiteindelijk was het kwaliteitsverschil te groot”
De wedstrijd was live stream te volgen, zodat de volgers, die in het clubhuis of elders getuige waren van de 1-5 overwinning direct na de wedstrijd voor DVS-TV een nabeschouwing van interim-trainer Willem Leushuis kregen voorgeschoteld, waaronder hij onder meer het volgende meldde:”Een terechte overwinning, omdat we de betere ploeg waren. In de veld- en kansenverhouding waren we gewoon beter dan zij.” Dat leidde ook tot een 0-2 voorsprong bij rust. “Daarna was de doelstelling om het eerste kwartier van de tweede helft ongeschonden door te komen en als je dan zo snel een doelpunt tegen krijgt, dan schrik je wel even. Uiteindelijk was het kwaliteitsverschil te groot. Ik heb vandaag ook van het hele team genoten en daar is Maurice de Ruiter een onderdeel van”, waarmee de oefenmeester de acties van zijn topscorer plaatste in de teamprestatie.

Bovendien legde hij het succes uit als accentverschillen en loofde zijn voorganger:”De vorige trainer heeft het fantastisch gedaan. Ik heb geïnventariseerd, wat de ploeg nu nodig had en heb ze daarin bediend. Dat was in Rijnsburg al fantastisch en de eerste helft tegen Spakenburg was ook heel goed. Die lijn hebben we nu doorgetrokken. Het accent lag er vandaar ook op, dat we Huizen niet mochten onderschatten. Ik heb ook gewoon kunnen genieten van de wedstrijd en let daarbij ook op de beleving op de bank. Die was ook heel goed. De beleving in het veld was goed, de beleving bij de staf was goed; dat is allemaal winst.” Aanvullend verklaarde Leushuis de opleving alsvolgt:”Ik vond het ontbreken aan eensgezindheid en dat zie ik nu wel. Dat zal ook te maken hebben met ‘nieuwe heren, nieuwe wetten’. Ik zag weer spelvreugde en het is ook heel belangrijk, hoe reserves bijvoorbeeld een doelpunt vieren. Ook fysiek kwamen we de wedstrijd goed door. Het harde werken tijdens de training betaalde zich goed uit. Je ziet ook de dingen weer in de goede volgorde gebeuren; clubbelang, teambelang en belang van de speler. Dat was de laatste tijd net andersom. Dan moet je als ploeg ook gebruik maken van de extra kwaliteiten, die een voetballer als Maurice de Ruiter heeft.”

Foto's gemaakt door Theo Aalten, voor alle foto's, klik hier.

Opstelling DVS’33 Ermelo: Daan Huiskamp, Jorran van Santen, Mohammed Al Haydar, Basil Camara (85’ Haico Epe), Roald de Vries, Joran Pot (74’ Kay Velda), Hayri Pinarci, Coen Vloedgraven, Frank Heus (81’ Deniz Sahbaz), Benjamin Roemeon, Maurice de Ruiter.
Opsteling Huizen: Joan Verkerk, Danny Benning, Wouter Vente, Sam Doeve, Leroy Oehlers, Hidde van der Veldt, Aron Klaassen (83’ Desmond Mensen), Arnoud van Toor (73’ Joey Papamelodias), Zakereia El Biyar (46’ Bilal Laikili), Guido de Graaf, Denny van Loen.

Scheidsrechter: dhr. M.A. Roeleveld uit Vinkeveen

Scoreverloop: 23’ e.d. 0-1, 33’ Maurice de Ruiter 0-2, 49’ Bilal Laikili 1-1, 66’ Frank Heus 1-3, 73’  Maurice de Ruiter 1-4, 84’ Hayri Pinarci 1-5.

Resultaten Derde divisie 18 februari (24e speelronde; 1e ronde derde periode):
Door de zege klom DVS van de dertiende naar de twaalfde plek met 28 punten uit 23 wedstrijden. Die positie kunnen de geelzwarten op 25 februari al weer kwijt zijn, als er een inhaalronde met vijf wedstrijden wordt gespeeld, waarin de Ermeloërs niet in actie komen. Prettige bijkomstigheid voor DVS is, dat het nu de derde periode leidt met het beste doelsaldo (+4). Huizen is door deze 1-5 wellicht onderin de grootste verliezer, want met 21 punten uit 24 duels heeft het nu acht verliespunten meer dan de slechtste herkanser, tien meer dan de beste herkanser en acht dan de eerste veilige plaats.
ODIN’59-FC Lisse: De 1-0 voorsprong voor de thuisclub bleef ook intact, toen ODIN’59 met een man minder kwam te staan. FC Lisse kon niet profiteren van de man-meersituatie. De nederlaag van de koploper hield tevens in, dat het in punten (42 uit 22) werd bijgehaald, maar in doelsaldo gepasseerd werd. De Heemskerkers hebben nu met 26 punten uit 23 vier ploegen onder zich.
Jong Almere City FC-IJsselmeervogels: Als spelers niet hard werken, is elke ploeg in deze divisie een matige ploeg; zo beschouwde Sandor van der Heide zijn “Vogels” na. IJsselmeervogels kwam in de extra tijd langszij tegen de hekkensluiter en ontsnapte aan een nederlaag. Dankzij een beter doelsaldo mogen de “Rooien” zich toch koploper noemen. Met 17 uit 22 kan Jong Almere City FC de rode lantaarn weer overdragen aan Huizen.
Rijnsburgse Boys-ASWH: Met een 4-2 overwinning opende Rijnsburgse Boys de jacht op de nummer drie. Met 36 uit 21 staan de “Uien” er zelfs beter voor dan ASWH qua verliespunten. Door de winst stegen de geelzwarten van de zevende naar de vijfde plaats. De nederlaag kostte de Ambachters met 40 uit 23 een plaats.
Scheveningen-ONS Boso Sneek: In een vermakelijke wedstrijd hield Scheveningen met 3-0 de drie punten op “Houtrust”. De “Schollekoppen” bevinden zich nu op een punt uit eveneens 22 wedstrijden van de twee lijstaanvoerders. ONS met 27 uit 22 zag twee concurrenten, waaronder DVS, over zich heen komen en staat nu dertiende.
Capelle-Jong FC Volendam: De tweede thuiszege voor Capelle leek na een vroege 1-0 aanstaande, maar de wijdbroeken maakten tien minuten voor tijd gelijk. Met 24 uit 21 zijn de Rijnmonders nu de beste herkanser, maar hebben nog wel drie inhaalbeurten (waarvan één op dinsdag 28 februari tegen DVS) te goed. Jong FC Volendam is als nummer zes met 35 uit 23 nog wel de beste BVO in de Derde Divisie.
VVOG-Jong FC Groningen: De beter voetballende Groningers konden het verschil niet in de score uitdrukken. Het bleef 0-0. Daarmee bleef Jong FC Groningen op de zevende plek met 34 uit 24 de Harderwijkers net voor, maar met 33 uit 23 heeft VVOG wel twee verliespunten minder.
Harkemase Boys-SteDoCo: De extra tijd wees pas een winnaar aan en dat was SteDoCo. De 0-1 bracht het puntentotaal van de Hoornaars op 29 uit 22 wedstrijden en daarmee bleven zij DVS nog voor. Harkemase Boys zakte uit het linker rijtje met 30 uit 22.
FC Rijnvogels-Quick Boys: De Katwijkse derby eindigde in een duidelijke 0-3 voor Quick Boys, dat met 30 uit 21 nu het linker rijtje sluit. Voor FC Rijnvogels veranderde de positie op de ranglijst niet en is met 23 uit 22 de slechtste herkanser.