Jim Gillissen

Mannen zaterdag, 1, 3e divisie A

4 maart 2017 15:00

Sanders, J.

DVS’33 Ermelo heeft drie belangrijke punten gepakt in Katwijk aan Zee. Na de nederlaag tegen Capelle waren die tegen Quick boys zeer welkom om weg te komen van de onderste plaatsen. De wedstrijd op zich was van beide kanten weinig verheffend; uiteindelijk telde de winst. De thuisclub had met de wind mee voor de rust een overwicht, maar haalde daar niet zoveel gevaar uit. Direct na de rust was de veldverhouding wat meer in evenwicht. Na de Ermelose voorsprong zocht Quick Boys wel naar de gelijkmaker, maar zonder veel overtuiging. De geelzwarten maakten de klus af en namen zo wat afstand van de onderste drie plaatsen. Uiteindelijk moeten de Ermeloërs vier opponenten onder zich houden voor directe handhaving.
Trainer Willem Leushuis paste één wijziging toe in zijn ploeg in vergelijking tot de thuiswedstrijd tegen Capelle. Coen Vloedgraven begon op de bank ten faveure van Kay Velda. Zijn collega Jan Zoutman kon geen beroep doen op Jason Oost vanwege een blessure. Voor hem speelde Jerghinio Sahadewsing. De Katwijkers hadden gerekend op negen punten uit drie achtereenvolgende thuiswedstrijden, maar hadden er tegen Jong FC Volendam al drie verspeeld. Van ODIN’59 was dinsdagavond nipt gewonnen.

Solide DVS met 0-0 de rust in
DVS won de toss en koos ervoor om de eerste helft tegen de wind in te voetballen. Quick Boys werkte zich naar een veldoverwicht, maar slaagde er toch nauwelijks in om gevaar te stichten. Voor het publiek ontspon dan ook niet bepaald een mooi duel. De eerste goede aanval was van Ermelose makelij na een interceptie van Benjamin Roemeon in de 9e minuut. In de voortzetting legde Maurice de Ruiter af op Frank Heus, die over schoot. Een aantal spelhervattingen hadden nog niet voor enige dreiging voor het Ermelose doel gezorgd, maar de voorzet van de mee opgekomen Henry Opoku deed dat in de 16e minuut wel. Mohammed Al Haydar voorkwam, dat Rob Steemers zijn voet ertegen kon zetten. Twee minuten later stuurde Maurice de Ruiter na een onderschepping Benjamin Roemeon weg, maar die moest het in duelkracht toch afleggen tegen de centrale verdedigers van Quick Boys. In de 20e minuut legde Roald de Vries de bal bij de tweede paal keurig op het hoofd van Basil Camara, die het leer weer voor het doel bracht. Gerard Aafjes kopte de bal corner, voordat Mohammed Al Haydar er vlak voor de doellijn zijn hoofd tegen kon zetten.

Een uitgespeelde kans was het niet, maar Jerghinio Sahadewsing, die het Jorran van Santen een paar keer toch behoorlijk lastig maakte, trok halverwege de eerste helft vanaf links na een actie naar binnen en kon na een een-tweetje aanleggen voor een schot. Dat eindigde buiten bereik van doelman Daan Huiskamp op de paal. Dat de rebound ook op de paal geschoten werd, deed er al niet meer toe, omdat er al gevlagd was voor buitenspel. DVS kwam niet vaak toe aan combinaties, maar als dat wel lukte, was dat door het één keer raken in een hoger tempo dan de combinaties bij Quick Boys. Uit zo’n aanval schoot Frank Heus in de 26
e minuut nog voorlangs. De enige honderdprocentkans voor de thuisclub deed zich voor na een half uur voetbal. Sahadewsing zette met zijn pass Kenneth Misa-Danso vrij voor het Ermelose doel, maar niet zelden bleef Daan Huiskamp daar in het verleden al in overeind. Tijdens de passeerbeweging plukte hij het leer van de schoen van de spits. Daarna deed zich voor de rust niets noemenswaardigs meer voor. Vooralsnog hielden de Ermeloërs de boel wel dicht.

Ermeloërs in tweede helft effectief
Zonder wijzigingen begonnen beide ploegen aan de tweede helft. Met de wind nu voor DVS in de rug werd het een gelijk opgaande partij. De eerste mogelijkheid na de rust deed zich in de 50e minuut wel voor de gastheren voor na balverlies van Joran Pot. Jesse Driebergen kreeg de bal bij Misa-Danso, die gehinderd door Mohammed Al Haydar niet kon uithalen. Vervolgens wierp Daan Huiskamp zich op de bal. Drie minuten later kwamen de geelzwarten wel op voorsprong. Roald de Vries passte vanaf links strak op Maurice de Ruiter en centrale verdediger Dennis van der Plas kon niet onderscheppen. Met zijn uitstekende techniek had DVS’ topscorer de bal met zijn aanname direct klaar voor het schot, waarop doelman Martijn de Zwart geen enkel verweer had, 0-1. Dat dwong de thuisclub om weer aan te zetten. Uit het optische overwicht werd niet meer gehaald dan een aantal spelhervattingen. Ondertussen was Coen Vloedgraven in het veld gekomen voor Frank Heus. Na een vrije trap in de 62e minuut ging Daan Huiskamp in de drukte van het strafschopgebied het duel aan en raakte geblesseerd. Gelukkig kon hij wel verder keepen. Jan Zoutkamp pleegde daarna een dubbele wissel; Max van Steen, kind van de club, voor Misa-Danso en Mohamad Mahmoed voor Delano a Cohen, die na zijn blessure nog niet veel wedstrijdritme had.

Ook nu leverde dat Quick boys weinig uitgespeelde kansen op. Wel schoot Milan Hoek in de 70
e minuut uit een afgeslagen corner naast. Invaller Steen kopte in de 77e minuut uit een corner nog wel richting linkerbovenhoek, waar Daan Huiskamp de bal wegtikte. In de voortzetting probeerde Gerard Aafjes een inspeelpass nog te verlengen, maar ook nu lag Daan Huiskamp goed in de hoek. Bij DVS kwam voor de laatste tien minuten Deniz Sahbaz nog in het veld voor Kay Velda. Hij werd net in het veld bediend door Maurice de Ruiter, maar had te veel ruimte nodig om tot een schot te komen. Dat werd niet meer dan een rollertje. Het was echter de andere invaller bij DVS, die voor het grootste gevaar zorgde. Twee keer had Coen Vloedgraven een splijtende pass door het hart van de Katwijkse defensie in huis, waaruit Maurice de Ruiter even zo vaak oog in oog met doelman Martijn de Zwart kwam te staan. Bij zijn eerste poging in de 83e minuut kreeg hij zijn beoogde stifje niet langs de sluitpost en schoot de rebound uit een lastiger hoek in het zijnet. Twee minuten later schoof hij het leer zonder fratsen kort langs het standbeen van de doelman binnen, 0-2. Voor zover er nog hoop in de blauwwitte harten zat, was die nu wel verdwenen. Haico Epe maakte de laatste minuten nog vol voor Benjamin Roemeon. De laatste doelpoging was voor Max van Steen, die na een kluts over schoot.

“Resultaat belangrijker dan mooi voetbal”
“De schoonheid zat ‘m in de punten” gaf Willem Leushuis na afloop van het van beide zijden weinig verheffende duel aan:”Het gaat mij nu niet om mooi voetbal, maar om het resultaat. De schoonheid van het spel was, dat we vandaag heel gedisciplineerd gevoetbald hebben. We hebben ook de nul gehouden en dat was ook heel belangrijk. En we hebben weer een positief doelsaldo. Natuurlijk was het een heel andere wedstrijd dan bij Huizen, maar dit was ook een tegenstander van een hoger kaliber. Dan ga je niet volop de aanval spelen. Wat de kansen betreft, hadden we nog wel een hogere score kunnen neerzetten; vooral het laatste kwartier van de wedstrijd gezien. Wat dat betreft was er ook geen reden om het spelconcept in de tweede helft te veranderen. Ik wisselde na de 0-1 Frank voor voor Coen.

Die heeft heel veel loopvermogen en had vandaag twee prachtige assists. Kay had niet veel wedstrijdritme; die werd in de tweede helft vervangen. En Roemeon heeft ook weer zoveel meters gemaakt; het is onvoorstelbaar, wat hij vandaag weer gedaan heeft. Die zat er ook doorheen. We hebben het goed gedaan binnen de doelstelling om resultaat te halen. Dat is gemiddeld twee punten per wedstrijd en dat hebben we uit vier wedstrijden dan net niet gehaald, maar wel negen doelpunten in drie wedstrijden.”, aldus een tevreden oefenmeester.

Opstelling DVS’33 Ermelo: Daan Huiskamp, Jorran van Santen, Basil Camara, Mohammed Al Haydar, Roald de Vries, Kay Velda (79’ Deniz Sahbaz), Hayri Pinarci, Joran Pot, Benjamin Roemeon (86’ Haico Epe), Maurice de Ruiter, Frank Heus (57’ Coen Vloedgraven).
Opstelling Quick Boys: Martijn de Zwart, Henry Opuku, Gerard Aafjes (79’ Jim Gillessen), Dennis van der Plas, Joey Ravensberger, Milan Hoek, Delano a Cohen (68’ Mohamad Mahmoed), Jerghinio Sahadewsing, Robert Steemers, Kenneth Misa-Danso (68’ Max van Steen), Jesse Driebergen.

Scheidsrechter: Dhr. J. Sanders uit Doetinchem

Scoreverloop: Maurice de Ruiter 53’ 0-1, 85’ Maurice de Ruiter 0-2

Resultaten Derde Divisie 4 maart (25e ronde, 2e ronde derde periode):
Het ene doel dient het andere. Een goede derde periode haalt DVS weg bij de degradatieplaatsen. In die derde periode zijn er nog drie clubs zonder puntverlies, waaronder dus de geelzwarten, die bovendien het beste doelsaldo hebben. Vooralsnog is het naar onderen kijken in de reguliere competitie. Daar herwon DVS de twaalfde plaat met nu 31 punten uit 24 wedstrijden. Daarmee staan de geelzwarten met twee punten minder één plaats onder Quick Boys.
Rijnsburgse Boys- Scheveningen: De kersverse koploper handhaafde zich na een bliksemstart. Scheveningen scoorde al na dertig seconden. Bij een 0-2 stand kwam Rijnsburgse Boys nog wel terug tot 1-2, maar incasseerden met 1-3 wel de eerste thuisnederlaag. Die stand kostte de “Uien” de vijfde plaats en wat erger is; de club zit weer in de wachtkamer, want met 39 uit 23 liep de achterstand met de koploper op tot acht punten. De “Schollekoppen” bezetten die eerste plaats nu met 47 punten uit 23 wedstrijden.
ASWH-FC Lisse: De voorsprong voor de thuisclub op slag van rust was al niet in overeenstemming met de veldverhouding. Daar deed FC Lisse met twee treffers na de thee recht aan. Ondanks de 1-2 winst staan de bezoekers nog steeds tweede met 45 punten, maar er is nog een duel in te halen, zodat ‘Lis’ de ploeg is met de minste verliespunten in de Derde Divisie. ASWH, de eerstvolgende tegenstander van DVS, nam met 40 uit 24 vijfde plek van Rijnsburgse Boys over en dat is een verlies van één.
Harkemase Boys-IJsselmeervogels: In een open wedstrijd werd niet gescoord. Beiden konden dus wel een punt bij tikken, maar een titelpretendent als IJsselmeervogels zal daar niet geheel gelukkig mee zijn. De achterstand op de koploper liep als nummer drie weer op tot vier punten uit evenveel wedstrijden, dus is het nu wachten op twee missstappen van zowel Scheveningen als FC Lisse. Harkemase Boys ruilde de zevende plek in voor de achtste met 34 uit 24.
Jong FC Groningen-Jong FC Volendam: een effectief Jong FC Volendam bezorgde de Groningse beloften met 1-4 de grootste seizoensnederlaag en klom daardoor naar de vierde plaats ten koste van ASWH. Met 41 uit 25 lijkt de competitie binnen de competitie nu beslist. Jong FC Groningen sluit nu met 35 uit 25 het linker rijtje.
VVOG-Huizen: De thuisclub eerde erevoorzitter Cor de Haan (die van donderdag op vrijdag overleed) met een regelmatige 2-0 overwinning. Daardoor passeerde VVOG Harkemase Boys en Jong FC Groningen op de ranglijst en is nu met 36 uit 25 terug te vinden op de zevende plaats. Huizen blijft de hekkensluiter nog wel drie punten voor met 21 punten, maar had daar al wel 25 wedstrijden voor nodig.
Capelle-FC Rijnvogels: De thuisclub voelde nog wel de vermoeidheid van drie wedstrijden in acht dagen, maar boog tegen het tiental van FC Rijnvogels wel een achterstand om in een uiteindelijke 3-2 overwinning. Door die goede reeks is de aansluiting met het linker rijtje helemaal gerealiseerd met 33 uit 24 en dat is een wedstrijd minder dan Jong FC Groningen. Het perspectief op rechtstreeks klassenbehoud werd er voor de Katwijkers niet beter op met nu 23 uit 24. De afstand met de directe degradatieplaatsen bleef hetzelfde, maar de eerste veilige plek lijkt ver weg.
SteDoCo-ONS Boso Sneek: Het overwicht van voor de rust voor de thuisclub leverde nog wel een voorsprong op, maar dat kantelde na de thee volledig, waarbij ONS uitliep naar 1-6. De Snekers overleggen in de reguliere stand nog steeds dezelfde waarden als DVS en knabbelden wat van het mindere doelsaldo af. SteDoCo bezit er met 29 punten nog altijd twee minder dan DVS en de Friezen, maar heeft nog wel twee beurten om dat goed te maken. Vooralsnog staan de Hoornaars veertiende.
ODIN’59-Jong Almere City FC: Het kelderduel werd in Heemskerks voordeel beslist. Het collectief van de thuisclub won met 3-2 het van de individuele kwaliteiten van Jong FC Almere City FC. ODIN’59 heeft weliswaar evenveel punten als SteDoCo, maar speelde al wel twee wedstrijden meer. De voorsprong op Huizen bedraagt acht punten en die op de rodelantaarndrager uit Almere zelfs elf. De polderbewoners mogen echter nog een keer inhalen.

Programma 7 maart Derde Divisie:
Op dinsdag 7 maart, de avond dat DVS’33 Ermelo 2 de bekerwedstrijd speelt tegen tweede klasser Enter Vooruit voor een plaats in de kwartfinale in het District Oost, is er één inhaalwedstrijd, die nog telt voor de tweede periode.
FC Lisse-FC Rijnvogels: De thuisclub krijgt de gelegenheid om de koppositie weer over te nemen van Scheveningen. FC Lisse won de eerste editie van deze Bollenstreek-derby met 1-2. FC Rijnvogels zit in een lastige fase. Kunnen de Katwijkers daar op “Ter Specke” kentering in aanbrengen?