Adriaan Kruisheer

Mannen zaterdag, 1, 3e divisie A

25 maart 2017 15:00

Cantineau, L.E.

DVS’33 Ermelo heeft rodelantaarndrager Jong Almere City niet met een nederlaag naar huis kunnen sturen. Het beloftenteam voetbalde in Ermelo ook niet als een degradatiekandidaat. In een tactische tweestrijd, waarin het voorkomen van tegentreffers belangrijker was dan zelf scoren, eindigde zoals de wedstrijd begon. René Koster had zijn ploeg op een aantal plaatsen versterkt met dispensatiespelers uit de hoofdmacht, omdat dat deze vanwege interlandvoetbal geen programma had. DVS-trainer Willem Leushuis paste (noodgedwongen) een wijziging door. Doelman Daan Huiskamp was geblesseerd, zodat Paul Eppink de plaats onder de lat innam. Hayri Pinarci was na zijn ziekte weer aanwezig. Frank Heus was zodoende naar de bank verwezen.

DVS in eerste helft dreigender
De Ermeloërs werkten in verdedigend opzicht sterkere eerst helft af, hoewel de schijn in de openingsfase anders was. Rechtsback Nicky van Hilten stoomde gevaarlijk op en Paul Eppink moest al in de tweede minuut een grote redding verrichten. Zowel de verdediger als Khalid Tadmine stuitte op de goalie. Dat was in de eerste helft ook de enige redding, die hij moest verrichten. Een minuut later profiteerde Joran Pot bijna van een te zachte terugkopbal van Tom Noordhoff werkte zich langs Tom Noordhoff. De middenvelder kwam niet tot afronding na een licht duwtje van Abdel Metalsi n de rug. Scheidsrechter Cantineau vond het niet zwaar genoeg. Gaandeweg kwam DVS wat beter in de wedstrijd en na een goede combinatie kon Joran Pot na een hakballetje uithalen. Het schot werd uit de hoek gedoken door doelman Roy Pistoor. In een wedstrijd met weinig kansen zag de middenvelder in de 23e minuut een schot van richting veranderd worden. Na een van de weinig soepel lopende aanvallen scoorde Maurice de Ruiter in de 34e minuut wel in de rebound, maar de leidsman uit Voorburg constateerde, dat de Almeerse doelman de bal al vast had. De verdedigers van de BVO hadden DVS’ topscorer goed in de smiezen en lieten zich niet in de luren leggen door Maurice de Ruiter. De thuisclub kwam voor de thee ook niet verder meer dan een goede aanval in de 40e minuut, waaruit Maurice de Ruiter naast schoot. Aangezien de bezoekers evenmin dreigend waren, was 0-0 de logische ruststand.

Geen score na de rust
Na de rust, met twee ongewijzigde ploegen, zat Jong Almere City FC beter in de wedstrijd. Achille Vaarnholt was met zijn rush de tweede, die na de hervatting voor gevaar zorgde. Eerst hield Paul Eppink een inzet van Khalid Tadmine uit het doel en daarna legde de aanvaller af op Tadmine, die voorlangs schoot. De degradatiekandidaat veroorloofde zich ook wat frivoliteiten, zoals het hakballetje van Khalid Tadmine in de 51e minuut na het inspelen door Achille Vaarnholt. Zijn inzet ging voorlangs. Een minuut later schoot Abdel Metalsi een vrije trap op een mooie plaats recht op doelman Paul Eppink. Vaarnholt dwong Paul Eppink even later weer tot een goede redding, waarna de rebound vanaf links voor Khalid Tadnine veel moeilijker was. Ook die inzet werd een prooi voor de Ermelose keeper. In die fase liet Maurice de Ruiter zich ook veelvuldig terugzakken, wat betekent, dat zijn vernuft dan voorin ontbreekt.

Toch lag er voor de geelzwarten in de 63e minuut een uitstekende mogelijkheid om in de omschakeling toe te slaan. Na zijn interceptie kwam Benjamin Roemeon eruit, maar zag op de linkerkant Joran Pot over het hoofd. De counter liep zodoende vast. Halverwege kwam bij DVS Frank Heus in het veld voor Kay Velda. Die wissel liet zich kort daarna te verzilveren, toen Maurice de Ruiter de bal uit een goede voorzet van Joran Pot met de borst teruglegde op Frank Heus. De invaller volleerde het leer rakelings over het doel. De wedstrijd leek op een 0-0 uit te draaien; ook nadat een schot van Maurice de Ruiter van richting werd veranderd en naast ging. De rodelantaarndrager kreeg echter in de voorlaatste minuut echter nog een uitgespeelde kans om de wedstrijd in zijn voordeel te beslissen. Silvester van der Water bracht een voorzet vanaf links uit de draai bij Khalid Tadmine, die in vrijstaande positie hard inschoot. Het schot koerste net langs de kruising. Het bleef dus 0-0.

“Tevreden”
Ondanks het puntverlies tegen de hekkensluiter kon Willem Leushuis toch tevreden zijn over de 0-0:”Ik was heel tevreden over de eerste helft, waarin we het tactisch goed gedaan hebben en heel gedisciplineerd gespeeld hebben. We kregen ook drie mogelijkheden. In de eerste helft zat er voor ons ook wel meer in. We voetbalden ook goed zonder bal. Alleen in het begin hebben we een kans weggegeven. De tweede helft vond ik ondermaats. Gezien de tweede helft ben ik blij met een punt. Almere heeft een aantal heel energieke spelers met veel loopvermogen. Wij moesten ook heel veel afstanden afleggen in de omschakeling bij hun, dus we gebruikten in de eerste helft heel veel energie. Daardoor kwamen we wat tekort in de tweede helft. In de tweede helft waren we veel slordiger. Je merkte in de tweede helft al wel, dat we met een punt tevreden moesten zijn. De laatste vier wedstrijden hebben we maar één tegendoelpunt hoeven toe te staan en daar ben ik heel tevreden over. En dit is ook pas de eerste wedstrijd sinds mijn komst, dat we zelf niet gescoord hebben.

Opstelling DVS’33 Ermelo: Paul Eppink, Haico Epe, Jorran van Santen, Mohamed Al Haydar, Roald de Vries, Coen Vloedgraven, Hayri Pinarci, Joran Pot, Kay Velda (69’ Frank Heus), Maurice de Ruiter, Benjamin Roemeon.
Opstelling Jong Almere City FC: Roy Pistoor, Nicky van Hilten, Abdel Metalsi, Tom Noordhoff, Dyllan Lanser, Jasper Waalkens, Danny van Haaren (89’ Adriaan Kruisheer), Rafael Boer, Silvester van der Water, Khalid Tadmine, Achille Vaarnholt (78’ Daan Ibrahim).

Scheidsrechter: dhr. L.E. Cantineau uit Voorburg

Resultaten Derde Divisie 25 maart (28e speelronde; 5e ronde tweede periode):
In de tombola, die Derde Divisie heet, wisselen de titelkandidaten elkaar wekelijks af aan kop. Onderin zijn de verschuivingen minder. DVS bleef door het gelijkspel met nu 38 uit 28 op de tiende plaats staan. De geelzwarten leiden ook nog in de derde periode met 13 uit 5 met een voorsprong van twee punten op de twee naaste belagers. Het gelijkspel in Ermelo hielp Jong Almere City FC nog niet van de laatste plaats af, maar de polderbewoners liepen met nu 22 uit 27 wel een punt in op de andere directe degradatiekandidaat met bovendien nog inhaalbeurt te gaan en ook de slechtste herkanser is nog volop in de greep.
Scheveningen-Huizen: Sinds een week weer koploper, maar die positie kon Scheveningen niet vasthouden. Huizen nam nog wel een voorsprong, die op slag van rust geëgaliseerd werd. Vervolgens mikten de “Schollekoppen” tweemaal vanaf elf meter mis. De 51 punten uit 27 wedstrijden zijn nog steeds genoeg voor de derde plaats met een punt achterstand op de twee lijstaanvoerders. De “Taatjes” blijven met 25 uit 28 de slechtste herkanser.
IJsselmeervogels-VVOG: Ondanks de flitsende start, die een 0-1 voorsprong opleverde, stonden de Harderwijkers uiteindelijk met lege handen. De thuisclub ging met 1-1 aan de thee en Berry Powel besliste de wedstrijd vanaf elf meter in Spakenburgs voordeel. Door de 2-1 kwam IJsselmeervogels weer op kop met 52 uit 27, mede door het betere doelsaldo. De “Rooien” naderden DVS in de derde periode tot op twee punten. Deze uitslag kostte de groenwitten hun zevende plaats en staan nu een positie lager met 29 uit 28.
FC Lisse-Capelle: Een vooral voorin gehavend FC Lisse toonde karakter en besliste de wedstrijd al kort na de rust. De 2-0 hielp de geelblauwen met nu 52 uit 27 langs koploper Scheveningen. Alleen op doelsaldo moeten de Ter Specke-bewoners de eerste plaats nog aan zich voorbij laten gaan. Capelle moet met 33 uit 27 toch weer naar beneden kijken vanaf de dertiende plaats.
Jong FC Volendam-ODIN’59: Waar het lang 1-0 stond leek de buit voor de wijdbroeken vijf minuten voor tijd volledig binnen met 4-1, maar ODIN’59 kwam nog terug tot 4-3. De zege zet Jong FC Volendam nu ook qua verliespunten op de vierde plek met nu 48 uit 28. Met een schuin oog kijkt men in het Kras Stadion ook naar de derde periode, want het “Andere Oranje” is met twee punten achterstand de grootste belager van DVS. De Heemskerkers blijven met 29 uit 28 de beste herkanser, maar zagen het verschil met de eerste veilige plaats wel met een punt toenemen.
ASWH-SteDoCo: De vroege 1-0 voor de thuisclub was niet voldoende voor de winst, want in het slot van de wedstrijd werd het 1-1. Met 44 uit 27 is de koppositie ver weg voor ASWH, dat nu als de nummer vijf meer verliespunten heeft dan de directe concurrent daaronder. SteDoCo nam twee punten afstand van de beste herkanser en heeft met 31 uit 26 nog twee inhaalwedstrijden te goed.
Jong FC Groningen-Rijnsburgse Boys: De noordelijke beloften dachten al weer aan een overwinning sinds lange tijd na de 2-0, maar in twee minuten werd die verspeeld. Rijnsburgse Boys verloor met de 2-2 wel weer belangrijke punten in de titelstrijd en staat nu met 42 uit 26 zesde. Jong FC Groningen zakte weer een plaats naar de twaalfde met 37 uit 28.
Quick Boys-Harkemase Boys: Het werd 1-1 in Katwijk aan Zee na een Friese voorsprong kort na de rust. Voor Harkemase Boys betekende dat een plaatsje winst. Als de nieuwe nummer zeven vergaarden Harekieten 39 punten uit 27 duels en passeerden VVOG. Met een wedstrijd minder dan DVS, maar ook met 38 punten bleef Quick Boys op de negende plek staan.
ONS Boso Sneek-FC Rijnvogels: De thuisclub voerde de score na een 1-0 ruststand gestaag op tot 5-0 en bij die stand deed FC Rijnvogels wat terug. Door de 5-1 kwam ONS in punten weer naast DVS uit evenveel wedstrijden en snoepte van van het negatieve doelsaldo af. De Katwijkers hebben Huizen nog wel in zicht met een achterstand van twee punten, maar met 23 uit 28 hebben zij wel twee verliespunten meer dan de hekkensluiter uit Almere.