Erik Lensen

Mannen zaterdag, 1, 3e divisie A

29 april 2017 15:00

Ruperti, C.

Het is DVS’33 Ermelo evenals bij de eerste ontmoeting dit seizoen niet gelukt om te winnen van ODIN’59. Op papier was de ontmoeting met de Heemskerkers, die deze wedstrijd als herkanser ingingen, voor de geelzwarten het makkelijkste van de drie, die resteren in de Derde Divisie. En winst was belangrijk voor de ploeg van Willem Leushuis om de leidende positie in de derde periode te behouden. De oefenmeester heeft ook na het puntverlies nog een scenario voor ogen, waarin de competitie voor de Ermeloërs verlengd wordt met nog minstens twee wedstrijden.
De thuisclub kon nog steeds niet beschikken over de geblesseerde Joran Pot, die juist aan een hele sterke periode bezig was. De gastheren begonnen dus in dezelfde samenstelling als in de succesvolle wedstrijd bij ONS. Trainer Richard Plug van ODIN’59 miste natuurlijk zijn topscorer Eelke de Graaf, die zijn beroep tegen de rode kaart nog gevolgd zag worden door een extra wedstrijd schorsing, namelijk zeven. Daarmee ontbrak het voorin vooral al lengte.
De wedstrijd werd vooraf gegaan door een minuut stilte vanwege het overlijden van Joop van Dijk, vrijwilliger bij DVS.

Zeer vroege achterstand voor DVS
Bij DVS leek het, of Koningsdag nog in de kuiten zat. De bezoekers toonden zich de gehele wedstrijd door frisser en energieker. Dat leverde al binnen een halve minuut resultaat op, toen Lars Boekel nog zonder dat er een Ermelo de bal had aangeraakt vanaf rechts kon voorzetten. Met alle lengte in het hart van de verdediging, slaagden de geelzwarten er niet in om het leer weg te werken. De attente Jim Hulleman joeg de bal tegen de touwen. Ook na die hele snelle 0-1 bleef ODIN’59 beter voetballen, maar na zo’n tien minuten kreeg DVS meer grip op de wedstrijd. Gevaar voor het Heemskerkse doel ontstond er nog niet. Met een kwartier voetbal toonde Basil Camara zich in een persoonlijk duel met de behendige Nigel Hardenberg de sterkste, hoewel hij daarbij wel een hoekschop moest weggeven. Die werkte de Ermelose defensie goed weg, waarna Maurice de Ruiter de bal verlengde naar Benjamin Roemeon.

Die kwam na het uitkappen van zijn directe tegenstander wel tot een schot, maar dat kon nog gekeerd worden. De afvallende bal kwam voor de voeten van Kay Velda, die met een hard en laag schot voor de gelijkmaker zorgde. Na de 1-1 had DVS toch behoorlijk controle en ook de defensie trad beter op. Dit nadat de verdedigers gemerkt hadden, dat de goed leidende scheidsrechter Rupperti veel toestond en daar waar mogelijk liet doorvoetballen. Veel kansen deden zich niet voor in het eerste bedrijf. Maurice de Ruiter volleerde in de 24e minuut nog wel over na een combinatie met Benjamin Roemeon. Roald de Vries schoot vijf minuten later een afvallende bal uit een goede combinatie hard in. Als het leer de hand van een verdediger al raakte, was er geen sprake van opzet. Nu bleef het bij een corner. De slotfase van de eerste helft ging dus in zonder uitgespeelde kansen. Wel nam Lars Boekel het speeltuig in de 35e minuut goed op de pantoffel en dat landde net onder de lat. Doelman Daan Huiskamp pleegde zijn meest nuttige handeling van de wedstrijd door de bal over de lat te tikken. Waar de thuisclub voor de thee nog tot een schot van Hayri Pinarci, die doelman Barry van Dijk met moeite onder controle kreeg, en een voorzet van Roald de Vries, die aan alles en iedereen voorbij ging, hadden de gasten in de extra tijd nog uitzicht op een nieuwe voorsprong. Met een terugkopbal versloeg Basil Camara bijna zijn eigen doelman. Daan Huiskamp ging wel naar de hoek toe, maar de bal was hem al gepasseerd. De snelle Nigel Hardenberg kwam wel in contact met de goalie, toen hij eroverheen dook, maar hier zag de leidsman geen overtreding in. Zodoende ging de rust met 1-1 in. Jorran van Santen had toen het veld al verlaten met een blessure, waarvoor Haico Epe erin gekomen was.

Geen doelpunten meer na rust
Van de twee ongewijzigde ploegen, die het kunstgras voor de tweede helft betraden, had ODIN’59 ook nu weer de beste opening, maar nu zette Basil Camara de behendige Nigel Hardenberg de voet dwars. Het voetbal was nog minder dan voor de pauze. Ook nu dus weinig kansen, hoewel ODIN’59 in de 60e minuut mocht prijsschieten. Tot drie keer toe werd ingeschoten, waarbij Daan Huiskamp bij de eerste goed in de weg lag. Bij de laatste van Jim Hulleman wierp Mohammed Al Haydar, weer sterk spelend, zich in de baan van het schot en had vervolgens een blessurebehandeling nodig. Drie minuten later kopte Jurjen Dikker een assist naast. Zowel Maurice de Ruiter als Benjamin Roemeon liepen zich regelmatig vast in de drukte. Wat dat betreft was het gevaar groter na een voorzet van Haico Epe in de 65e minuut, waaruit Kay Velda in een keer inschoot. Door zijn positie voor het doel ging zijn inzet naast. Halverwege de tweede helft verving Lars van Wetering de ook nu weer hardwerkende Frank Heus.

Tien minuten voor tijd raakte Maurice de Ruiter geblesseerd bij een aanval en moest zich laten vervangen door Deniz Sahbaz. Die viel niet onverdienstelijk in. In de voorlaatste minuut verzond hij vanaf links een uitstekkende crosspass, waaruit Kay Velda de bal in eens op de slof nam. Zijn volley daalde in de korte hoek, maar doelman Barry van Dijk ranselde het leer weg. In de rebound waren Lars van Wetering en Hayri Pinarci evenmin succesvol. Het zag er twee minuten voor tijd nog gevaarlijk uit, toen ODIN’59 uit de omschakeling met vijf mensen voor het Ermelose doel kwamen. Mohammed Al Haydar kopte de voorzet vanaf rechts weg. In de extra tijd schoot Nigel Hardenberg nog over en bokste zijn keeper aan de andere kant nog een schot van Hayri Pinarci weg. De eindstand was zodoende dezelfde als die in de heenwedstrijd. Beide clubs moesten maar leven met de 1-1.

Tevreden met een punt
Trainer Willem Leushuis had zijn ploeg vooral aangegeven om scherp te beginnen voor de camera van DVS-TV:”Dan heb je meteen al een onoplettendheid, maar toen waren we wel wakker. Ik vond ODIN fitter; misschien had dat nog te maken met Koningsdag, maar wij hebben niet gebracht, wat we moesten en konden brengen. We wisten wel, dat hun keeper niet balvast was en hadden ook attenter moeten zijn op de rebound. Deze wedstrijd zat er gewoon niet meer in. We mochten zelfs blij zijn, dat zij na een omschakeling met vijf man tegen twee voor ons doel kwamen. Dat speelden ze gelukkig niet goed uit; anders hadden we het kunnen schudden. Dan moet je het ene punt maar vasthouden. Ik heb ook het idee, dat we uit wat makkelijker voetballen dan thuis.”

Opstelling DVS’33 Ermelo: Daan Huiskamp, Jorran van santen (41’ Haico Epe), Mohammed Al Haydar, Basil Camara, Roald de Vries, Hayri Pinarci, Kay Velda, Coen Vloedgraven, Benjamin Roemeon, Maurice de Ruiter (81’ Deniz Sahbaz), Frank Heus, (68’ Lars van Wetering).
Opstelling ODIN’59: Barry van Dijk, Lars Boekel (78’ Jordi Tiktak), Denzel Meijer, Nick Burger (71’ Thom de Vries), Milo Cremers, Jerrold van den Eeckhout, Jeffrey Kleijbroek, Jim Hulleman, Jurjen Dikker (82’ Erik Lensen), Ron Scheffer, Nigel Hardenberg.

Scheidsrechter: dhr. C. Rupperti uit Capelle a/d IJssel.

Scoreverloop: 1’ Jim Hulleman 1-0, 16’ Kay Velda 1-1.

Jong FC Groningen-IJsselmeervogels: In een wedstrijd, waarin de kansen schaars waren, was de Spakenburgse treffer halverwege de eerste helft goud waard. Door de 0-1 blijft IJsselmeervogels met nu 64 punten koploper en door het puntverlies van de naaste belager weer alleen. Zodoende kwamen de “Vogels” in punten in de derde periode gelijk met DVS, dat nog wel een beter doelsaldo heeft. Ondanks de nederlaag is Jong FC Groningen op de twaalfde plaats veilig met 39 punten.
FC Lisse-ONS Boso Sneek: De medekoploper uit de Bollenstreek liep averij op en die had nog groter kunnen zijn, als er in de extra tijd niet gelijk gemaakt was. Door de 1-1 liep IJsselmeervogels twee punten weg van FC Lisse, dat al wel zeker is van de tweede plaats en bovendien al verzekerd is van deelname aan de nacompetitie. Ook zonder het punt zou ONS Boso Sneek met nu 40 punten op de elfde plek al veilig zijn.
Rijnsburgse Boys-VVOG: De 1-1 was een terechte eindstand, waarmee Rijnsburgse Boys zich met nu 55 punten handhaafde op de derde plaats. Vooralsnog dankzij een beter doelsaldo. VVOG bleef op een punt afstand van DVS en sluit nu het linker rijtje.
Jong FC Volendam-FC Rijnvogels: In de race om de derde plek of de derde periode liet Jong FC Volendam ondanks een voorsprong steken vallen tegen een degradatiekandidaat. Met 53 punten is de derde plaats nog wel haalbaar, terwijl de derde periode evenmin onmogelijk is. FC Rijnvogels hield de optie op rechtstreekse handhaving nog open. Met 30 punten is de eerste veilige plek nog niet helemaal uit beeld. Vooralsnog bezetten de Katwijkers de voorlaatste positie.
Harkemase Boys-Scheveningen: een vroege- en een late treffer beslisten het duel in Harkema’s voordeel. De Harekieten kwamen daarmee op hetzelfde puntenaantal als DVS, maar hebben wel een wat minder doelsaldo. Scheveningen zakte weer een plaatsje en staat nu zesde met 53 punten. Daarmee is de derde plek nog wel haalbaar.
ASWH-Capelle: Door een ruime 4-1 overwinning ligt de derde plaats nog zeker in het bereik van de Ambachters. Sterker nog; alleen een minder doelsaldo houdt ASWH daar nog van af. Capelle heeft met 38 punten op de dertiende plaats officieel nog een puntje nodig.
Quick Boys-Jong Almere City FC: De polderbewoners waren van de clubs onderin de grote winnaar. Het verwijderde zich weer twee punten van de twee herkansers. Met 35 punten is Jong Almere City FC nog niet helemaal uit de greep van de nummer voorlaatst, maar wie stopt de goede flow van de beloften?
SteDoCo-Huizen: Het absolute degradatieduel in deze ronde leverde twee verliezers op. De 1-1 hield SteDoCo in punten nog wel gelijk met ODIN’59, maar met nu 32 punten verwijderde de eerste veilige plaats zich we twee punten. Huizen kwam met 27 punten niet dichterbij de herkansers en moet met vijf punten achterstand vrezen voor het komende weekend.