Wedstrijd vol belangen in Oene

Wat was het weer een prachtige zaterdag om een lekker potje te voetballen. Het zonnetje scheen, Miriam haar stembanden waren weer gesmeerd en Berend had zijn haartjes weer mooi in de gel gezet.
En natuurlijk waren wij er ook helemaal klaar voor.
Kortom de vrouwen van Vv Oene konden hun borstjes wel nat maken.

Voor Miriam zijn de vrouwen van Vv Oene geen onbekende. Voordat Miriam naar onze mooie club kwam was zij namelijk de trainsters van onze tegenstander van vandaag.
Dus waren wij nog gemotiveerder om de 3 punten mee terug naar Ermelo te kunnen nemen.
Gemotiveerd en gefocust begonnen wij aan de warming up. Wetende dat de 3 punten weer binnen gehaald moesten worden om de doelstelling ‘kampioen worden’ voor ogen te houden.
En zo begonnen wij ook aan de wedstrijd.

Na 10 seconden konden wij de verdediging van Oene al op de proef stellen. In een aanval die van Henrieke, naar Joy bij Paula belanden gaf Paula de bal goed voor maar niemand kon de bal de goal in prikken.
De eerste helft hadden wij moeite om elkaar goed te kunnen vinden, en vonden wij het erg moeilijk om elkaar simpel in te spelen.
Hierdoor lieten wij op sommige momenten Oene teveel het spel maken.
Hun aanvoerster had hier een groot aandeel in en moest beter vastgezet worden.
Gelukkig had dit geen gevolgen. En creëerden Oene geen uitgespeelde kansen.
Dit mede dankzij ons sterke verdedigings werk en een goed keepende Amber.

In de 23ste minuut pech voor ons, Joy raakt tijdens een duel geblesseerd aan haar enkel en moet helaas het veld verlaten. Hopelijk ben je snel hersteld en weer klaar om bij ons te shinen Joy!
Hierdoor stonden wij heel even met 10 vrouw.
Vaak ben je te bang, wij niet want we behielden de rust tot Anita warm was en klaar was om haar invalbeurt te maken. Hierdoor schoof Sabrina door naar links buiten en kwam Anita op de linksback positie te staan.

In de 30ste minuut valt Sabrina succesvol aan vanaf links en speelt de bal naar Marloes die hem rustig tussen de palen schiet. 0-1 voor ons geel-zwarten!

THEE DRINKEN Tijdens de rust kregen wij te horen dat SVO verloren had. Top natuurlijk want zo konden wij na winst op Oene weer terug komen als mede koploper.

In de 2e helft is ons veldspel stukken beter als in de eerste helft. We weten elkaar veel beter en makkelijker te vinden. En geven Oene veel minder ruimte om het spel te maken.
Toch blijft een 0-1 stand geen zekerheid en blijven wij zoeken naar de 0-2.
In de 55ste minuut word Sabrina gewisseld voor Diede. Die later in de wedstrijd haar invalbeurt van waarde maakt.
We krijgen een aantal goede kopkansen maar deze belanden helaas niet tussen de palen. Ook behielden we op sommige belangrijke momenten niet het overzicht. Waardoor d 0-2 uit bleef.

In de 88ste minuut ging het dan toch gebeuren. Diede baant zich een weg door de verdediging van Oene door middel van sterk aanvallend werk. Vervolgens legt ze de bal klaar voor Paula die daarna op haar beurt de bal keurig in de korte hoek schiet. EINDELIJK de 0-2 was een feit.

Niet lang daarna floot de scheids voor het einde van de wedstrijd.

Weer 3 punten in de pocket en weer mede koploper. En last but not least we zitten nog in de lotcup. YES!
Vol goede moed op naar de aankomende wedstrijd wanneer wij gastvrouw zijn voor het vrouwen elftal van Heerenveense boys. Kom kijken en juich ons naar de 3 punten!