Heerenveense Boys VR2

Vrouwen zaterdag, VR1, 3e klasse E

5 november 2016 12:30

Groot, L. de

Zaterdag 5 november stond de wedstrijd DVS’33 vrouwen 1 tegen Heerenveense boys vrouwen 2 op het programma. Op papier gezien zou dit een eenvoudige wedstrijd moeten worden maar daardoor moeten wij hier niet te makkelijk over gaan denken.
Met een goed gevoel begonnen wij om 12:30 uur aan de wedstrijd met de volgende opstelling:

De eerste 15/20 minuten waren wij erg fel en voetbalde we goed. We maakte mooie combinaties en creëerde grote kansen die helaas niet afgemaakt werden. In de 28ste minuut gooide Diede de bal in op Paula, Paula speelt de bal terug op Diede en zij speelt de bal in op Robbin. Robbin maakt een mooie actie naar binnen en schiet ons naar de 1-0.
Later de eerste helft werden we wat onrustiger in ons spel en waren we wat slordig met onze ballen. We gaan de rust in met een matige 1-0 voorsprong.

In de rust praten we na over de 1e helft. Het gaat op zich wel goed maar we moeten ons ritme van de eerste paar minuten weer gaan oppakken en weer ons spelletje gaan spelen. Door net wat strakker op de tegenstander te gaan zitten maken we het voor onszelf wat makkelijker. Na deze afspraken en kopje thee stappen we weer het veld op en zijn we klaar voor de 2e helft.

We worden heel mooi omgeroepen en krijgen nog wat mooie woorden van hem mee dat we nog paar doelpunten moeten gaan maken. We beginnen sterk aan de 2e helft waardoor er na 10 minuten in de 55ste minuut de 2-0 er in ligt. Belinda geeft een fantastische bal door het midden op Paula en die rondt hem fantastisch af.

We hebben ons weer herpakt en laten weer mooi voetbal zien. In de 62ste minuut werd Diede gewisseld voor Miranda van der Vlis. Sabrina schuift vanuit het middenveld door naar de linksvoor positie en Vlis komt op het middenveld te staan. Al snel na de wissel wordt er aan de rechterkant weer een mooie actie opgezet. Robbin heeft de bal en loopt door naar de achterlijn en geeft hem over de grond voor naar Paula die helemaal vrijgelaten wordt en zij schiet de bal op de keeper en die stuit weer terug en door goed doorzetten van Paula schiet ze alsnog de 3-0 binnen!

We voelen als team zijnde dat we goed bezig zijn, snappen elkaar, zijn positief tegen elkaar en laten zien wat we kunnen. Af en toe probeert Heerenveense boys een actie op te zetten maar de verdediging staat weer als een huis en we hebben een goede keeper op het doel staan waardoor ze eigenlijk geen grote kansen hebben gehad.

In de 75ste minuut loop Paula op aan de rechterkant en speelt de bal in op Sabrina die in kwam lopen en zij schiet de bal fantastisch binnen, 4-0. Na dit mooie doelpunt wordt Paula gewisseld voor Samira. We blijven de hele 2e helft goed voetballen en blijven tot de 90ste minuut er vol voor gaan.
In de 90ste minuut worden we hiervoor nog beloond door de 5-0 te maken. Op eigenhelft wordt de bal veroverd en door een hakbal van Deborah beland de bal bij Sabrina die een geweldige steekpass geeft op Robbin die 1 op 1 met de keeper komt en heel rustig blijft en de bal geweldig in het doel schiet.
De scheids fluit af en de wedstrijd wordt gewonnen door DVS’33 vrouwen 1 met een uitslag van 5 tegen 0.

Na deze geweldige overwinning krijgen we leuk nieuws te horen dat SVO VVZ (onze mede koploper) verloren heeft en 3 punten laten liggen. Volgende week spelen wij tegen deze ploeg en gaan we voor een mooi resultaat zo dat we SVO VVZ op 6 punten afstand kunnen zetten.