1 - 3

Vrouwen zaterdag, VR1, 3e klasse E

12 november 2016 12:45

Groot, L. de

Zaterdag 12 November, Op deze koude zaterdag staat er voor ons een belangrijke wedstrijd op het programma, We spelen uit tegen SVO VVZ, de ploeg die op dat moment 3 punten onder ons staan. Wij staan op dat moment bovenaan samen met de mede koploper Emmeloord, die ook op 24 punten staan.

Helaas misten wij voor deze wedstrijd een aantal van onze spelers door blessures. Ook onze keepster kon er, jammer genoeg, niet bij zijn. Ze lag ziek op bed. Gelukkig hadden wij Robbin achter de hand om deze wedstrijd voor ons het doel te verdedigen.

Nadat Naomi de wedstrijdshirts wéér vergeten was, en deze nog net op tijd gebracht konden worden, konden we gelukkig op tijd beginnen aan de wedstrijd.
De opstelling voor deze wedstrijd tegen SVO was als volgt:
OPSTELLING

We begonnen vandaag slap aan de wedstrijd. De eerste paar minuten waren wij erg aan het zoeken hoe wij moesten staan en hoe we de wedstrijd aan moesten pakken. De tegenstander speelde 3-5-1-1 en wij hadden hier op de één of andere manier moeite mee. Doordat wij positioneel niet goed stonden kregen wij dan ook vroeg in de wedstrijd een tegendoelpunt om onze oren. In de 5e minuut werd er via het middenveld aangevallen en werd de 1-0 er in de rechterhoek binnen geschoten. Er was bij ons enige twijfel over een ‘buitenspel goal’, maar dat laten we maar even in het midden.

Gelukkig hadden wij de ruste zelve Henrieke , die ons positioneel weer op onze plek zette waardoor wij ons rond de 20ste minuut weer konden herpakken en lekker konden gaan voetballen. In de 23ste minuut vond er een wissel plaats, Diede moest het veld verlaten nadat zij een erg gemene trap in haar rug had gekregen. Heleen vervangt haar en we hervatten de wedstrijd.
We gingen weer vechten voor elke bal en dit werd dan ook beloond aan het einde van de eerste helft. In de 43ste minuut weet Sabrina de bal heel sterk te veroveren op het middenveld en weet de bal bij Paula te krijgen die de bal heerlijk binnentikt, 1-1!
We gaan er weer in geloven en dit pakt positief uit want in de 45ste minuut zetten wij een heerlijke aanval op! De bal komt via Miranda v/d Vlis bij Marloes terecht, die een heerlijke bal geeft op Paula die ook de 1-2 binnen kan schieten! Heel knap werk!

De scheidsrechter fluit af voor de eerste helft en we gaan de kleedkamer in. We drinken thee en limonade en er wordt een centraal praatje gehouden door de trainster Miriam. Dat we moeten gaan tikken is het voornaamste. Wanneer we gaan tikken weten zij het niet meer! Er worden nog een aantal punten besproken waardoor wij weer fris aan de tweede helft kunnen beginnen.

In de tweede helft zijn wij de betere partij. De tegenstander weet weinig echte kansen te creëren en de verdediging staat dan ook weer goed. We vechten voor de overwinning als team en zetten een paar mooie aanvallen op. Heleen weet in de 56ste minuut Paula perfect in te spelen, en Paula weet ook haar 3e goal erin te schieten! 1-3!
Heleen die deze wedstrijd in de voorhoede speelt, weet dus ook meteen een hele mooie assist te geven. Super, Heleen!

Er vindt in de 75ste minuut nog een wissel plaats. Miranda van der Vlis ons strijdertje verlaat het veld voor Samira. Samira valt goed in en weet een paar keer goed de bal te veroveren!
In de 92ste minuut wordt de wedstrijd afgefloten en hebben wij deze heerlijke overwinning te pakken. Wij staan nu 6 punten los van SVO VVZ, heerlijk!

Toen wij weer terug op DVS33 aankwamen zagen wij tot ons verbazing dat onze medekoploper punten had lagen liggen tegen de nummer 4. Hierdoor staan wij nu 3 punten los van hen, alleen bovenaan!

Om deze heerlijke voetbal zaterdag af te sluiten zijn wij ’s avonds naar het bierfest op de vereniging gegaan wat ook super was!

Voor ons staat er voor volgende week geen wedstrijd op het programma, dus hebben wij een vrije zaterdag. Op 26 november zullen wij ons eerstvolgende wedstrijd spelen tegen Pesse, de nummer 6 in onze competitie!