Pesse VR1

Vrouwen zaterdag, VR1, 3e klasse E

26 november 2016 12:30

D.v Leeuwen

Zaterdag = voetbaldag Om 11.15 verzamelde het team zich op het sportpark aan de Sportlaan. Onder het genot van een vers bakje koffie werd de school- en werkweek besproken. Eenmaal in de kleedkamer hing er een ontspannen sfeertje en bij de speech van Miriam drong het tot ons door dat de strijd is veranderd. Het is niet meer vechten voor de 1e plek, maar juist voor het behouden van deze positie. Ook de opstelling was vandaag anders dan de afgelopen weken. Marielle Bosch mocht na weken blessureleed weer spelen. Fijn om onze nummer 10 weer in actie te zien!

Eenmaal op het veld bleek dat het wel heel druk was in de dug-out. Helaas was er nog een geblesseerde bij gekomen. Miranda Dul zal de aankomende weken niet in actie komen. Ook happy Joy en Katherine zijn nog geblesseerd. Zij werden vergezeld door Samira, Diede, Anita en Vlis.

Stipt om 12.30 uur werd het startsignaal gegeven. Vanaf het eerste moment werd alles gegeven. Dit resulteerde in een doelpunt in de 9e minuut. Vanaf rechts werd de aanval ingezet door Robbin en afgemaakt door Belinda. Wat een vreugde! Maar we bleven scherp, want wij gingen dit echt niet weggeven. In de 13e minuut kwam de bal weer bij Robbin terecht, waarop zij onze jarige Marloes kon bereiken. Marloes trakteerde zichzelf (en ons) op een leuk verjaardagsfeestje cadeau: 2-0! Dat Robbin en Marloes elkaar goed konden vinden vandaag bleek in de 16e en de 22e minuut. In beide gevallen gaf Marloes de bal diep op Robbin die vervolgens koel afrondde. Zo was het alweer 4-0. Ongelooflijk wat wij als team hier weer lieten zien.

Om onze Bosch te beschermen werd zij in de 35e minuut gewisseld voor Diede. Ondanks de klappen die Diede twee weken terug had ontvangen in de wedstrijd werd de strijd weer voor 100% aangegaan.

In de laatste 15 minuten verzwakten wij in ons spel. Het leek in ons koppie te gaan zitten. Mede hierdoor werd het ondanks de riante 4-0 voorsprong toch nog even spannend toen een aanvalster van Pesse opstoomde richting onze goalie Amber. Gelukkig was daar pitbull Naomi die de achtervolging inzette en met een keurige sliding de bal over de zijlijn wist te werken.

In de rust werden wij door Miriam weer back to reality gebracht. Het spel was nog niet gespeeld en we moesten weer op ons eigen niveau gaan ballen. Ook de 2e wissel werd ingezet: Henrieke werd vervangen door Vlis.

De woorden in de kleedkamer werden in de tweede helft omgezet in daden. In de 48e minuut kwam er wederom een aanval vanaf rechts. Een assist van Robbin werd door onze spits Paula goed afgemaakt. Haar inzet gedurende de hele wedstrijd werd bekroond met een keurig doelpunt: 5-0!

In de 57e minuut werd Heleen na een prima wedstrijd vervangen door Anita. Niet veel later kwam er wederom een mogelijkheid om te scoren doormiddel van een corner. Deze werd genomen door Sabrina die de bal op het hoofd legde van Robbin. Zij kopte de bal hard richting de keeper, maar laatstgenoemde wist de bal nog weg te stompen. Deze bal kwam terecht bij Vlis, die hier wel raad mee wist en ons prachtig naar een 6-0 voorsprong kopte. In de 65ste minuut werd de goed spelende Naomi vervangen door Samira die de back positie overnam.
Het leek erop alsof Amber deze wedstrijd met een ‘clean sheet’ het veld ging verlaten, maar dat mocht helaas niet zo zijn. Na een aanval over rechts wist een speelster van Pesse de bal in de hoek te plaatsen waardoor het toch nog 6-1 werd. Daarna werd de wedstrijd zakelijk uitgespeeld door onze moegestreden toppers.

Na deze mooie en verdiende 6-1 overwinning was het tijd voor een warme douche en, niet te vergeten, bier!

Zaterdag 3 december staat de wedstrijd tegen de huidige nummer 3 Steenwijkerwold VR1 op het programma. De aftrap zal zijn om 14:00 in Steenwijkerwold. Gezien de stand belooft dit een spannende pot te worden, dus kom gerust kijken!