Patrick Maneschijn (schot)
81'

30 augustus 2016 20:00

W.H. Bronsvoort

Een gretig DVS’33 Ermelo heeft op dinsdagavond thuis tegen Jong Go Ahead Eagles een vroeg opgelopen achterstand in de slotfase omgebogen in een voorsprong. De Beloften uit Deventer spelen niet in een reguliere competitie, maar in een onderlinge poule met andere beloftenelftallen en spelen daar tussendoor vriendschappelijke wedstrijden. Die oefenpotjes worden ook gebruikt om bankzitters of invallers uit de hoofdmacht speeltijd te geven. Zo stond reservedoelman Erik Cummings onder de lat. Van de spelers uit de A-selectie kwamen ook Joey Groenbast, Tom Daemen, Mo Hamdaoui en Sam Hendriks in de wei. Daarnaast speelde Chiel Huis in ’t Veld, vorig seizoen nog in de B1, de laatste vijfentwintig minuten nog mee tegen DVS.

Ook bij de geelzwarten draafden spelers op, die in de competitie nog weinig in de basis hebben gestaan. Alleen Basil Camara en Rico Wolven stonden tegen de neoprofs aan de aftrap. Edmund Mijnheer stond na zijn blessure in het hart van de verdediging met in het doel Daan Huiskamp. Benjamin Roemeon kon eindelijk eens vanaf het begin spelen, evenals de twee stagiaires bij de A-selectie, Jordi van Selm en Lars Dekker. Ook de aanvallers van het tweede elftal, Isa Kiziler en Lars van Wetering, traden aan. Ook voor Dennis Folkers was er een plek ingeruimd op het middenveld.

DVS voor rust op achterstand
De thuisclub was van meet af aan gretiger dan de jonge Adelaars, maar kwam vooralsnog niet verder dan een aantal hoekschoppen. Jong GA Eagles liet pas in de 20e minuut de eerste goede aanval zien, maar stond toen al wel op 0-1. Patrick Maneschijn profiteerde van een te zachte terugspeelbal van routinier Mijnheer en versloeg Daan Huiskamp met een schuiver. Daarop leken de bezoekers dreigender, waarbij de goalie een vrije trap van Sam Hendriks knap uit de hoek haalde en het leer net kon oprapen, voordat een Deventer aanvaller na een diepe bal over de as kon raken. Met het schot van Hendriks in de 34e minuut, dat naast ging, was het weer over met het kortstondige overwicht van de beloften. Benjamin Roemeon leek lost te komen van zijn verdediger na een uitstekende pass van Lars van Wetering, maar het leer draaide net niet genoeg naar de rappe aanvaller toe. Gescoord werd er voor de rust niet meer.

Geelzwarten in slotfase naar winst
Bij DVS kwamen voor het het tweede bedrijf Mohammed Al Haydar en Frank Heus in het veld voor Jordi van Selm en Lars Dekker, die overigens een goede eerste helft speelden. De eerste de beste mogelijkheid was meteen al voor een fel startend DVS. Benjamin Roemeon draaide na zijn balaanname, maar zag zijn inzet vervolgens geblokt worden door een verdediger. Kort voor zijn wissel (voor Joran Pot) in de 58e minuut kon de aanvaller na een interceptie door Edmund Mijnheer weggestuurd worden. Zijn schot ging echter naast. Jong GA Eagles liet daarentegen weinig zien in die fase van de wedstrijd. DVS bleef op zoek gaan naar de gelijkmaker en had de gehele tweede helft een overwicht. Een fraaie combinatie in de 66e minuut met Al Haydar, Isa Kiziler en Lars van Wetering werd door de laatste maar net naast geschoten. Dat deed hij zes minuten later weer en na een half uur in de tweede helft stuitte hij op de Deventer sluitpost, nadat Joran Pot hem vrij voor het doel had gezet. Ook Frank Heus komt twee minuten later niet langs de doelman. In de 79e minuut komen de Beloften er voor het eerst weer gevaarlijk uit, maar nu brengt Daan Huiskamp knap redding op een inzet. In de 81e minuut valt dan eindelijk de meer dan verdiende gelijkmaker. Joran Pot verzendt de afgemeten pass op Dennis Folkers, die beheerst afrondt, 1-1. Jong GA Eagles speelden toen vanwege een blessure al met een man minder. Waar Frank Heus even daarvoor nog de keeper trof, was het na een goede aanval in de 86e minuut wel raak. Isa Kiziler legde daarbij de bal af op Lars van Wetering, die met een leeg doel voor zich geen moeite had om de 2-1 aan te tekenen. De mogelijkheden op 3-1 deden zich nog voor Joran Pot, wiens schot tot hoekschop verwerkt werd en een halve omhaal van Isa Kiziler. In de extra tijd ging een inzet van Isa Kiziler nog naast en kreeg Frank Heus de bal uit de corner niet langs de Deventer goalie. Het bleef dus bij een 2-1 overwinning, die zeer verdiend was en wellicht wat hoger had mogen uitvallen.

Basisopstelling DVS’33 Ermelo: Daan Huiskamp, Basil Camara, Rico Wolven, Edmund Mijnheer, Jordi van Selm, Dennis Folkers, Coen Vloedgraven, Lars Dekker, Benjamin Roemeon, Lars van Wetering, Isa Kiziler. Invallers: Frank Heus, Mohammed Al Haydar, Joran Pot.
Basisopstelling Jong Go Ahead Eagles: Erik Cummings, Julian Wolf, Marlo de Groot, Sefa Yildirim, Joey Groenbast, Tom Daemen, Isaï Marselia, Patrick Maneschijn, Mo Hamdaoui, Givan Werkhoven, Sam Hendriks. Invallers: Steven van Dijk, Chiel Huis in ’t Veld.

Scheidsrechter: dhr. W.H. Bronsvoort uit Deventer

Scoreverloop: 11’ Patrick Maneschijn 0-1, 81’ Denis Folkers 1-1, 86’ Lars van Wetering 2-1