DVS'33 A3 flikt het in de laatste wedstrijd van de najaarscompetitie

2 - 5

DVS'33 Ermelo JO19-3

A-junioren zaterdag, A3, 4e klasse 01

7 december 2013 12:30

Een bijna volledige selectie reisde om 11:00 af naar IJsselmuiden om daar tegen de plaatselijke  IJVV A2 te spelen. Een hachelijk avontuur voor Robert, Brian en Cas. Zouden ze het halen in de oude jeep van Roberts vader? Gelukkig waren ze precies op tijd om op tijd op het veld te staan.

Nog steeds geloof in de eerste overwinning
Met de nieuwe trainer Anne Toes en Dimitri maar zonder Mika en Billal kwam de A3 de kleedkamer uit. Na de gebruikelijke ontspannen warming up en de opstelling begonnen we aan de wedstrijd. We begonnen met Ramon deze keer op doel, achterin met Jelle, Jeffrey, Glenn en Cas, op het middenveld met Francesco, Dimitri, Dominique en Axel en voorin Brian en Robert. Met een goed bezet middenveld was het de bedoeling om de tegenstander vroegtijdig op te vangen om zodoende druk naar voren te zetten. Iedereen elkaar ondersteunen, mannetje niet laten lopen en elkaar coachen bij overnames en aannames. Eingenlijk altijd een goed uitgangspunt maar nu met Anne erbij en twee trainingen verder, goed om in de praktijk nu ook te laten zien.

IJVV krijgt geen grip op DVS in de eerste helft
Zoals je mocht verwachten neemt het thuis spelende en hoger geplaatseerde IJVV in de eerste helft het heft in handen maar komt niet onder de druk uit van DVS'33. Het midden veld van DVS heeft goed zicht op de lopende spelers van IJVV. Slim de verdedigers de bal laten inspelen en dan erop zitten. Glenn en Jelle staan centraal hun mannetje, gaan de duels goed aan en geven aan IJVV geen opgelegde kansen weg. IJVV krijgt geen grip op het goed druk zetten van het middenveld. DVS komt er daarentegen goed uit en weet kansen te creëeren.

Het positiespel is vele malen beter ten opzichte van de voorgaande wedstrijden en met Dimitri als vast aanspeelpunt kunnen we nu eindelijk laten zien dat we de kansen kunnen benutten. Om iets te frorceren schoof de centrale verdediger van IJVV aan het eind van de eerste helft door naar het middenveld en probeerde bij corners de verdediging van DVS te ontregelen. Door goede afstemming tussen de mannen achterin kon hij echter niet tot scoren komen. Niet onverdient en met een gestopte penalty door Ramon gaan we met een 1-2 voorsprong de rust in. De gele kaart van Glenn geeft aan dat er genoeg strijd was en dat het aan inzet niet onbrakt. De scheidsrechter nam duidelijk beslissingen en had de wedstrijd goed in de hand.

Tweede helft beloofde nog meer aanvalsdrift van IJVV
Anne gaf aan in de rust wat er te verwachten was van de tegenstander. Meer aanvalsdruk om de gelijkmaker af te dwingen. Dat gebeurden dan ook maar omdat DVS deze laatste wedstrijd goed over de streep wilde trekken kwam de derde goal snel na de gelijkmaker. IJVV kon weer overnieuw beginnen.

Het geloof ontbrak echter bij de spelers van IJVV en wat Anne had voorspeld kwam uit, doordat ze meer naar voren liepen kreeg DVS aanvallend meer ruimte en konden onze snelle spitsen steeds weer gevaarlijk worden. Met de inbreng van Danny (35e), Alex(45e) en Dennis (45e) hadden we sowieso ruime mogelijkheden en bleven we goed op de been met een altijd jagende Alex. Uiteindelijk prikten we er nog 2 in en werd de eindstand een kwartier voor tijd 2-5. De wedstrijd was gelopen. IJVV probeerde het nog met afstandschoten maar daar verras je Ramon niet zo snel mee.

Met een goed gevoel de winter in
Een afsluitende wedstrijd zoals deze geeft goede moed voor het vervolg in de voorjaarscompetitie. DVS'33 Ermelo A3 heeft laten zien met deze groep plezier te hebben in het spel, ze vullen elkaar goed aan en met de training in het vooruitzicht onder leiding van Anne gaan we volgens mij een goede tweede helft tegemoed. Verras je zelf en blijf plezier hebben in het voetballen.