Vrouwen zaterdag, VR1, 3e klasse E

10 december 2016 12:30

Söner, M.

DVS'33 Ermelo VR1. 6-0. Flevo boys VR 1. DVS'33 Ermelo VR1 – Flevo boys VR1

Zaterdag 10 december 2016. Op papier is dit een tegenstander waar we van moeten winnen. Waar wij boven in strijden om plaats 1, is Flevo boys de hekkensluiter in de competitie. De vorige wedstrijd tegen Flevo boys werd met 0-3 gewonnen.

We mochten vandaag weer eens aantreden op veld 1 waardoor alle toeschouwers heerlijk droog konden zitten op deze grijze druilerige dag. Om 12.30 uur klonk het eerste fluitsignaal van scheidsrechter M. Söner gevolgd door de aftrap van Flevo boys. DVS zette meteen druk wat resulteerde in balbezit. Echter waren we zo onrustig dat we de bal ook weer snel kwijt waren. Na 10 minuten voetballen worden we rustiger en pakken het goede combinatie voetbal op wat we kunnen spelen.

De verdediging met Heleen, Deborah, Miranda D, Diede en keepster Amber hebben alles onder controle, het middenveld wordt gezocht en ingespeeld, waardoor Marielle Marloes en Henrieke met steekpasjes en actie’s de voorhoede van bruikbare ballen voorzien. Belinda, paula en sabrina weten de ruimtes voorin te benutten en als team creëren we heel veel kansen. Toch duurt het deze wedstrijd even voordat we het net weten te vinden. In de 20ste minuut is het dan eindelijk zover. Marloes vindt de ruimte voor een schot, na een pass van Henrieke. 6 minuten later is het opnieuw raak Paula weet Belinda te bereiken en zij weet met een bekeken schot de stand te verdubbelen.

We gaan de rust in met een 2-0 voorsprong. In de rust wordt aangegeven dat we lekker vrij moeten gaan voetballen en tikken, we zijn op sommige momenten in balbezit te onrustig waardoor er verkeerde keuzes gemaakt worden en we niet meer simpel voetballen. Sabrina wordt gewisseld voor Robbin.

De tweede helft is nog maar net begonnen of er staat al 3-0 op het scorebord. Paula legt de bal vanaf de cornervlag precies op Robbin haar hoofd waarna robbin rustig binnen kopt. Flevo boys weet na aanmoediging van de kant “nu wij weer!” De achter hoede van DVS soms een beetje onder druk te zetten, maar tot echte kansen komt het niet. In de 55ste minuut hadden ze iets te veel vrouwen voor de bal lopen waardoor de DVS vrouwen een mega snelle counter op konden zetten, de bal werd direct goed ingespeeld op Belinda die op haar beurt gelijk Robbin de diepte instuurde en 1 op 1 met de keepster van Flevo boys was dit de 4-0. DVS blijft kansen creëren, op sommige momenten met mooi combinatie voetbal. In de 61ste minuut een ingooi aan de rechterkant van het veld. Marielle gooit de bal naar Marloes, waarna ze een goed voorzet geeft op Robbin, Robbin maakt haar derde doelpunt van vandaag en de 5de voor DVS. Ze kopte wederom goed binnen.

Heleen raakt geblesseerd, door een ongelukkige botsing moet ze het veld verlaten met een pijnlijke knie, een paar minuten later raakt ook Marloes geblesseerd, zij aan haar enkel. Beiden dames worden vervangen door Naomi en miranda v. Hierdoor vinden een paar verschuivingen plaats in het veld. Maar we gaan door met waar we gebleven waren. Combinatie voetbal over alle schijven, vooruit voetballen en soms toch even dat balletje terug voor extra rust. Soms zit daar natuurlijk een foute pass tussen, maar deze foutjes worden vandaag keurig opgelost, de nul blijft op het scorebord staan en Amber hoeft geen bal uit het net te vissen.

In de 85ste minuut is het Paula die de gehele wedstrijd al opzoek is naar haar doelpunt als spits zijnde, ze heeft de kansen gehad, maar vandaag totaal geen geluk in de afronding. Ze krijgt nu de kans vanaf 11 meter, even daarvoor is Robbin onderuit gehaald in de 16 waardoor een penalty volgde. Het gevolg een welverdiende goal voor onze spits. En met een 6-0 overwinning de winterstop in.

Dames 1 wenst iedereen een hele fijne winterstop toe en fijne feestdagen!