87'

Vrouwen zaterdag, VR1, 3e klasse E

4 maart 2017 14:30

Vandaag stond de inhaalwedstrijd tegen vv Balk vrouwen 1 op de planning. Balk staat 9e in de competitie, dus ondanks het ontbreken van een aantal belangrijke spelers, gingen we vol vertrouwen richting Friesland. Na ongeveer anderhalf uur rijden kwamen we aan bij een uitgestorven club met voetbalvelden die al 2 jaar niet gemaaid waren en waren voorzien van een polletje hier en daar. Na het omkleden gingen we het veld op voor de warming-up en kon je al snel merken dat we erg aan het veld moesten wennen. Om 14.30 uur nam Balk de aftrap.

Balk bleek, in tegenstelling tot ons, wel aan het veld gewend te zijn en wij hadden moeite om ons eigen spelletje te spelen. De eerste 10 minuten was het erg zoeken en konden we elkaar niet goed vinden. Balk kreeg al een aantal kansen, maar gelukkig stond goalie Heidi, die er al een wedstrijd op had zitten, goed op te letten! Er werden wel pogingen gedaan om het voetballen op te pakken en te tikken, maar het mocht niet lukken en in de 15e minuut maakte Balk de 1-0. Er klonken oppeppende woorden over het veld en de koppies moesten omhoog! Je kon zien dat we van plan waren onszelf te herpakken, want iedereen deed er een tandje bij. De dames van Balk waren echter vaak net iets feller dan wij en het kostte erg veel energie om de bal te veroveren. Mede doordat iedereen positief bleef, lukte het wel om het spel iets meer naar de helft van Balk te verplaatsen. Na 20 minuten spelen schoot de kramp erin bij Vlis en werd ze vervangen door Samira. Het spel ging erg heen en weer. Er werd wel iets meer naar voren gevoetbald, maar het lukte toch niet om balbezit te houden en Balk kreeg veel ruimte om te voetballen. Een enkele keer kwamen we er toch uit en kregen we schietkansen, maar die belandden in het zijnet, gingen over of werden toch op het laatste moment nog weggewerkt. Het soms iets té felle Balk werd gelukkig soms bestraft door de scheidsrechter, maar de vrije trappen die we kregen leverden meestal weinig op. De minuten richting de rust lukte het nog steeds niet om te gaan voetballen en hadden we moeite met het voorkomen van een 2-0, maar Balk kwam gelukkig niet meer aan scoren toe. Ruststand: 1-0.

In de kleedkamer deed Berend het woord en werd afgesproken dat we er allemaal nóg een tandje bij gingen doen. Het was nog niet verloren, dus we moeten niet opgeven. Doorgaan, feller! Wij stonden al helemaal klaar op het veld toen Balk nog in de kleedkamer zat en ondanks de achterstand geloofden we er nog steeds in.

Wij namen de aftrap en begonnen lekker te voetballen. Iedereen was feller en we konden elkaar beter vinden. Toch kon je merken dat het nog steeds niet helemaal wilde lukken. Balk was fysiek vaak te sterk en we leden veel onnodig balverlies. Na 60 minuten spelen verliet Kath het veld met kramp. Balk creëerde de kansen, maar onze verdediging werkte hard. In de 66e minuut lukte het Balk toch weer om er doorheen te komen en werd de 2-0 gemaakt.

Met nog minder dan een halfuur spelen waarin we toch minstens 2 doelpunten wilden maken, begon de tijd te dringen. Dit leidde toch wel tot meer acties en meer kansen, maar het geluk was vandaag ver te zoeken. Ballen gingen rakelings over en naast en de verdediging van Balk wist de ballen toch steeds weer uit te verdedigen. In het laatste kwartier hing er een doelpunt in de lucht en werd Balk nóg feller, wat gelukkig opnieuw werd bestraft door de scheids. Met de vrije trappen kwamen we steeds dichterbij een doelpunt en uiteindelijk in de 87e minuut kon Marloes na een mooie actie het doel bereiken en maakt ze de 2-1. De bal werd snel uit het net gehaald en in de laatste 5 minuten werd gevochten voor de gelijkmaker, maar hij mocht helaas niet vallen. De eindstand dus 2-1.

Flink balen en frustrerend, zeker omdat iedereen er tot het einde voor heeft gevochten en we met z’n allen positief gebleven zijn! Maar ondanks deze nederlaag, moeten we de koppies weer omhoog doen en vooruitkijken. Het is nog niet verloren! We weten wat ons te doen staat en we gaan er als team voor knokken een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten. De focus ligt nu op de volgende wedstrijden, met in het bijzonder natuurlijk de belangrijke, beslissende wedstrijd op 18 maart, tegen koploper Emmeloord. Het kan nog steeds!