Tweede helft van de competitie eindelijk begonnen!

Rouveen SC VR1

Vrouwen zaterdag, VR1, 3e klasse E

18 februari 2017 12:30

Schaap, J.H. mevr

Na het vervangende programma van vorige week (met z’n allen lunchen bij de Dorpskamer) ivm de afgelaste wedstrijd tegen vv Balk, mochten we vandaag eindelijk onze 1e competitiewedstrijd na de winterstop spelen: DVS’33 VR1 – SC Rouveen VR1. Zoals gewoonlijk begonnen we om 12:30 op veld 6 met de supporters langs de zijlijn, maar dit keer met een vrouwelijke scheidsrechter waar de mannelijke versie nog wat van kan leren, complimenten voor het fluiten!  Vandaag zouden we met velen zijn, maar de ochtend begon anders dan verwacht met maar liefst 3 zieken (Paula, Katherine, Belinda), hier en daar wat meiden met zenuwen en een andere keeper op ons goal; Miranda Dul! Zij opende gelijk de wedstrijd door ons te redden van een 0-1 achterstand toen zij 1 op 1 kwam te staan met de aanvaller van Rouveen. Dit schudde ons wakker, waarna wij in de 5e minuut de openingstreffer maakten. Van Miranda vd Vlis, ging de bal naar Robbin en maakte onze kleine vechtersbaas Joy de 1-0, die overigens haar 1e goal prikte bij dames 1 tijdens de uitwedstrijd tegen Rouveen en nu haar 2e goal tijdens de thuiswedstrijd. Keep up the good work Joy!

Al hadden we snel een 1-0 voorsprong, de wedstrijd begon ietwat rommelig. Na verloop van tijd pakten we het spel op, toen Joy weer gevaarlijk werd met haar snelheid maar helaas op de lat schoot. In de 31e minuut kregen we een vrije trap die Sabrina richting de 16 schoot en Henrieke en Marloes een goede loopactie op maakten. Waar Marloes de bal net miste, kon Henrieke met een lobje over de keeper heen schieten. Heerlijk doelpunt! Met 2-0 gingen we de rust in, een prima tussenstand maar nog niet genoeg voor ons...

En dat hebben we bewezen, want de 2e helft was nog maar 2 minuten van start gegaan toen Mariëlle een aanval over rechts opende, deze voortgezet werd door onze opkomende voorstopper Deborah en zij ook Marloes wist te vinden; 3-0. Aangezien Diede haar tegenstander in de ene broekzak had zitten en Naomi haar tegenstander in de andere broekzak, konden we weer lekker verder voetballen.  Als de aanval over rechts kan, dan kan ie ook over links! Daar ging onze jongste herder Marloes weer, met een actie naar binnen en een pass naar Mariëlle die deze kans keurig afmaakte. In de 50e minuut stonden we 4-0 voor.  Van rechts naar links gingen we ook naar het midden. ‘NIET DOOR HET MIDDEN!’ schreeuwen de meeste trainers naar hun team, maar wij zijn niet bang en scoren de 5-0 in de 60e minuut met een aanval door het midden.
Doordat Deborah de ruimte krijgt, ziet en inloopt kan zij de bal afgeven aan Miranda vd Vlis, die overigens weer een lekker wedstrijdje op het middenveld speelde en daarbij gevaarlijk was voor het doel van de tegenstander. Marloes scoorde met de 5-0 haar 2e goal deze wedstrijd.  In de 60e minuut werd Henrieke gewisseld voor Jolinde. Opgeladen en wel kon ze er tegenaan wat na 3 minuten speeltijd in de 63e minuut tot een goal resulteerde met wederom een aanval door het midden: 6-0.   In de 67e minuut werd de altijd hard werkende Naomi gewisseld voor de altijd voor de man gaande Heleen en Joy voor Samira. Beide een felle invalbeurt en Samira die bíjna een grandioze kopgoal maakte.. Sam jouw doelpunt komt wel!
Gedurende de 2e helft waren de reddingen van Miranda Dul genieten, maar ook de 7-0 van Marloes. Iedereen die van de week de Champions League wedstrijd Real Madrid – Napoli heeft gekeken, moet ook de volley hebben gezien van Casemiro. Ik zag de overeenkomsten, wereldgoal!
De aanvallen door het midden bevielen ons wel en daarmee sloten we de wedstrijd af. Marloes aka Casemiro vond Mariëlle en zij maakte de 8-0 en haar welverdiende 2e goal deze wedstrijd.

De eindstand is de verdienste van het hele team en een goed begin van de 2e helft van de competitie. We kunnen 2 weken genieten van deze heerlijke overwinning en bereiden ons voor op de uitwedstrijd in het verre Fryslân tegen vv Balk op 4 maart om 14:30.