Opnieuw naar het hoge noorden: Heerenveen

Heerenveense Boys VR2

1 - 2

Vrouwen zaterdag, VR1, 3e klasse E

11 maart 2017 13:00

Na de onverwachtse nederlaag van vorige week, gingen we vandaag met opgeheven hoofd het veld weer op. Dit keer in het verweggistan, Heerenveen! In de thuiswedstrijd hebben we ze een pak rammel gegeven(5-0), dus we hadden goede moed. En wat was het een mooie voetbaldag vandaag..Vogeltjes fluiten, tulpen in de bloei, het lijkt wel lente.

We begonnen de wedstrijd wat slapjes en miste onze felheid waardoor er aan beiden kanten kansen onstonden. Gelukkig had Robbin nieuwe handschoenen..man man het leek wel of de bal eraan vast geplakt zat, lekker Robbje!! Wij probeerden uit alle macht de openingsgoal te vinden, maar het zat ons niet mee. Henrieke een mooie kopbal vanuit de corner van Sabrina, maar deze werd net voor de lijn weggehaald. Een prachtige vrije trap met links van Marielle belandde op de lat. Marloes die een mooie voorzet kreeg maar op een haar na de bal niet kon raken. En 20 minuten voor rust viel onze middenvelder Henrieke uit met een enkelblessure. Hiervoor in de plaats kwam onze kleine tijger Joy. Al met al gingen we met 0-0 de rust in. Na een peptalk van Miriam en kokend hete thee waar iedereen zn bek aan brandde, konden we de strijd weer aan.

2e helft
Blijkbaar heeft de hete thee geholpen want we liepen als een malle met volle druk vooruit. We tikten beter en hadden mooie acties. Vrije trap van Dul, doorgekopt door poele paula, maar helaas op de lat. Geheel onverwachts had Heerenveen een kansje en deze resulteerde in een 1-0 achterstand (61e minuut). Wat we vorige week niet konden, konden we deze week wel! We maakten onszelf boos en gingen nog harder vechten dan we al deden. Kort daarna door een prachtige assist van Naomi kwam de bal terecht bij Marielle die hem als een koele kikker netjes in de hoek schoot:1-1(65e minuut)!! De spanning steeg... We moeten deze pot winnen om bovenin de ranglijst mee te blijven doen. Het spel werd fysieker en kwam regelmatig stil te liggen door blessures.  De verdediging stond als een huis met achterin onze roadrunner  Diede, Duldozer Miranda, rugbyspeelster Heleen en de altijd dolblije Naomi.

In de 75e minuut krijgen wij een vrije trap. Deze werd genomen door Dul en belandde vol op het hoofd van Marloes die hem doorkopt in de goal (2-1)!! Kort hierna een wissel. De goed spelende en altijd hardwerkende Kath eruit en daarvoor in de plaats onze topper Samira.
Met nog 10 minuten te gaan bleven we lekker ballen, maar een doelpuntje erbij zat er niet meer in. Het was een pittige maar leuke strijdlustige wedstrijd! De 3 punten zijn weer binnen en nu op naar volgende week, dan staat de koploper Emmeloord op het programma.