ST: FC Meppel/Alcides VR1 - DVS'33 Ermelo VR1

ST: FC Meppel/Alcides VR1

2 - 3

Vrouwen zaterdag, VR1, 3e klasse E

25 maart 2017 14:30

Na de geweldige overwinning op Emmeloord stond deze week de wedstrijd tegen St: FC Meppel/Alcides Vr1 op het programma. Voordat we vertrokken werd er nog even van het heerlijke lentezonnetje genoten op het terras van DVS. Na een rit van een uurtje arriveerden we in Meppel, waar de helft van het team alweer in het gras lag te zonnen toen bleek dat we bij de verkeerde club waren beland. Gelukkig was de club waar we wél moesten zijn nog geen kilometer verderop waardoor we toch nog enigszins op tijd konden beginnen aan de warming-up. Na een korte zoektocht naar een lege kleedkamer waren we dan eindelijk klaar om de strijd aan te gaan met de dames uit Meppel. Met nog vijf wedstrijden te gaan, moet elke wedstrijd gewonnen worden om nog kans te maken op het kampioenschap. Ook deze wedstrijd moesten we dus weer 100% inzet tonen en alles geven.

Om 14:30 floot de (nogal strenge) scheidsrechter voor de aftrap. Het gevoel van de rommelige voorbereiding hadden we meegenomen naar het veld, waardoor we veel balverlies leden. Passes waren onnauwkeurig en balaannames sprongen van onze voet af, waardoor Meppel al snel een kans kreeg. Gelukkig kregen Kath en Mariëlle snel hierna ook kansen, zodat we weer het gevoel kregen iets rustiger te kunnen voetballen. Toch bleven we lange ballen geven en gehaast spelen waardoor het spel op en neer golfde. Na een kwartier kreeg Paula haar eerste kans van de wedstrijd, maar helaas schoot ze net over. In de 22e minuut kreeg Diede een ingooi aan de rechterkant van het veld. Zij gooide de bal naar Marloes die vervolgens twee tegenstanders uitspeelde en de bal over de keeper heen, onder de lat schoot. 1-0! Na deze goal gingen we wat meer ons eigen spel spelen wat resulteerde in een aantal kansen. Zo kreeg Paula een kans na een mooie bal van Dul, maar de bal miste het doel op een haar na. Joy werd regelmatig de diepte ingestuurd en won veel duels. Dul deed goed mee in de aanval en de rest van de verdediging, bestaande uit Heleen, Deborah en Naomi, knokte voor elke bal. In de 35ste minuut kreeg Meppel nog een corner, maar de sterk keepende Robbin torende hoog boven iedereen uit en plukte de bal uit de lucht. Nog geen 5 minuten later kregen wij een corner, die genomen werd door Mariëlle. De afvallende bal kwam terecht bij Dul die vanaf 16 meter hard uithaalde, maar de bal ging strak langs de verkeerde kant van de paal.

In de rust werd de hardwerkende Heleen, die naar het hoge noorden vertrok, gewisseld voor Sabrina. Diede kwam linksachter te staan, en Sabrina nam haar plek rechtsvoor in het veld over. We wisten dat we in de tweede helft meer ons eigen spel moesten gaan spelen, en de kansen moesten afmaken. De rust terugvinden, minder lange ballen spelen, op je eigen positie blijven lopen, kortom, back to basics. Nadat we de nodige suikers naar binnen hadden gewerkt, konden we weer beginnen aan de resterende (loodzware) 45 minuten.

De tweede helft was nog niet begonnen of Meppel had al twee kansen gehad, maar Robbin wist haar doel schoon te houden. Kort daarna kregen Marloes en Sabrina kansen om te schieten, maar beide schoten eindigden in het vangnet achter het doel. Met name in de eerste twintig minuten van de tweede helft speelden we rustiger en gingen we wat meer combineren. Zo gaf Kath na 59 minuten een mooie steekpass op Paula, die haar tegenstander uitkapte, rustig bleef en de bal beheerst in de hoek schoot. 2-0! Nog geen drie minuten later gaf Marloes een (te) diepe bal op Sabrina, maar zij wist haar duel te winnen en heroverde de bal. Vervolgens liet ze de bal lopen zodat Paula kon overnemen. Onze goalgetter bleef wederom rustig en schoot ons prachtig naar een 3-0 voorsprong! Je zou denken dat deze voorsprong ons vleugels zou geven, maar het tegenovergestelde was waar. We zakten weer in en het leek alsof we halverwege de tweede helft al leeg gespeeld waren. Diede werd hard tegen de grond gewerkt en moest het veld geblesseerd verlaten. Ze werd vervangen door Vlis die rechtshalf kwam te staan. Marloes nam de linksback positie van Diede over. Het voetbalveld werd een waar strijdveld en het spel kwam regelmatig stil te liggen door blessures. Kath kreeg kramp en Paula had last van een nogal pijnlijke voet, maar de toppers bleven vechten om de voorsprong te behouden. Meppel voerde de druk steeds verder op en ging op zoek naar een treffer. Zo kwam er in de 80e minuut een lange bal over de verdediging waarna de spits van Meppel Robbin kansloos liet: 3-1. Kort daarna maakte Joy een sterke actie waarna ze de bal hard voorgaf. Deze kwam terecht voor de voeten van Vlis, maar zij wist de bal net niet goed te raken. Meppel werd steeds gevaarlijker en feller en een tweede tegentreffer hing in de lucht. Met de stand in ons achterhoofd begonnen we een beetje paniekvoetbal te spelen, omdat we de voorsprong absoluut niet wilden verliezen. Het resultaat was dat we veel lange ballen gingen spelen, en van echt voetballen kwam het niet meer. Iedereen bleef strijden en zette alles op alles om de lange ballen van Meppel weg te werken. Een paar minuten voor het einde van de tweede helft werd de hardwerkende Joy gewisseld voor Samira. Zij wist nog een aantal goede passes te geven, maar we hadden de kracht niet meer om tot echte kansen te komen. In de laatste minuut van de wedstrijd kreeg Meppel nog een corner, die in eerste instantie werd weggekopt. Toch kwam de bal weer terug in de 16, en doordat er niet snel genoeg aangesloten werd, kon de nummer 8 van Meppel ongehinderd draaien en schieten. Daar was dan toch nog de 3-2. De dames uit Meppel zetten alles op alles om in de blessuretijd nog een derde doelpunt te forceren, maar we hielden stand. Eindelijk was daar het fluitsignaal, en de overwinning was een feit. Wat een uitputtingsslag!

De drie punten gingen mee naar Ermelo, maar het was een zwaarbevochten overwinning waarbij we het vooral onszelf erg moeilijk hebben gemaakt. Net als bij de vorige wedstrijd tegen Emmeloord, kunnen we ook nu weer zeggen: waarom makkelijk doen als het ook moeilijk kan? Doordat iedereen keihard bleef knokken, wisten we stand te houden en het resultaat is uiteindelijk dan ook dik verdiend.

Tot het einde van de competitie staan ons nog vier finales te wachten, waarvan de eerste zaterdag 1 april (en dat is geen grapje!) tegen Oene Vr1 is. Het belooft gezien de stand weer een spannende wedstrijd te worden, en we zullen dan ook weer alles op alles moeten zetten om de drie punten in Ermelo te houden. We kunnen uw aanmoediging goed gebruiken dus u bent van harte welkom om 12:30, op veld 6, op het sportpark aan de Sportlaan!