Belangrijke wedstrijd thuis tegen vv Oene

Oene Vr1

Vrouwen zaterdag, VR1, 3e klasse E

1 april 2017 12:30

D. van Leeuwen

Op zaterdag 1 april stond de wedstrijd tegen het eerste vrouwenteam van Oene op het programma. Een derby voor onze trainster Miriam gezien het feit dat Oene haar oude club is. Voor ons een wedstrijd waarin wij konden laten zien dat zij een goede keuze heeft gemaakt met haar overstap naar DVS’33 VR1. De uitwedstrijd tegen deze dames werd door ons gewonnen met 0-2, dit gaf goede moed voor dit duel. Waar we vorige week voorafgaand aan de wedstrijd konden genieten van het heerlijke lentezonnetje, konden we vandaag een regendansje wagen op het veld. Na een stevige warming-up, waarin de regen nog eens extra toenam, stonden wij om 12:30 uur klaar om te beginnen. Oene en de scheidsrechter van vandaag, de heer D. van Leeuwen, lieten nog even op zich wachten. Hierdoor kon uiteindelijk om 12:40 uur gestart worden met de wedstrijd en de volgende opstelling:

Zodra het eerste fluitsignaal klonk begonnen wij sterk en gefocust aan de wedstrijd. Dit was erg belangrijk gezien het feit dat Oene fysiek een sterke tegenstander is. We begonnen met veel druk vooruit, maar werden plots wakker geschud door een aanval van de tegensander. De aanvalster van Oene kwam één op één te staan met onze keepster Robbin. Gelukkig is Robbin niets te moeilijk en redde zij ons van een tegendoelpunt. Ons antwoord hierop was dat wij nog gevaarlijker konden en moesten zijn. Dit resulteerde in een afstandsschot van Sabrina, een lage bal van Mariëlle en Marloes en een hard schot van Miranda Dul na een prachtige aanval vanuit achter. Helaas beloonden wij onszelf niet na deze mooie combinaties en aanvallen. Op slag van rust probeerde Oene er via een aanval over de linkerflank uit te komen. Door goed verdedigend werk van Naomi werd deze aanval gestopt. In dit duel stond de tegenstander van Naomi ongelukkig met haar schoen op Naomi haar hand. Vlak hierna klonk het rustsignaal van de scheidsrechter.

In de rust werd de eerste helft uitgebreid geanalyseerd. Hieruit bleek dat we nog rustiger moesten zijn in ons spel. De focus moest komen te liggen op de eindpass om de aanvallen af te maken en onszelf te belonen met een doelpunt. Bij iedereen was het besef dat het in de komende 45 minuten moest gaan gebeuren. Het was erop of eronder en de drie punten moesten in Ermelo blijven! Daarnaast vond er in de rust een wissel plaats. Heleen kwam in het veld voor de helaas geblesseerde Naomi.

De tweede helft werd vol goede moed begonnen. Net als in de eerste helft probeerden we nu het balletje in een hoger tempo rond te tikken. In de 60e minuut vond de tweede wissel plaats. Vlis verliet het veld voor onze ‘Happy Joy’ die later in de wedstrijd haar invalbeurt van waarde maakte! Ondertussen tikte de tijd op de klok langzaam weg en niet alleen in de dug-out was de spanning voelbaar. Ook onze toeschouwers, die ons door weer en wind steunen, begonnen zo langzamerhand onrustig te worden. Deze spanning werd in de 86e minuut dan eindelijk omgezet in complete euforie. Oene probeerde de bal na een aanval van ons uit te verdedigen. De bal kwam hoog uit de lucht terecht bij Sabrina die de bal in één keer op haar slof nam. Dit schot ging via een stuiter net over de keepster van Oene heen, de verdiende 1-0 was dan eindelijk een feit! Het doelpunt resulteerde in een feestje zowel op als naast het veld, wat een ontlading! Blijkbaar weten we na dit doelpunt weer wat scoren is want in de 89e minuut ligt de bal alweer in het netje. Via een aanval door het midden komt de bal bij Marloes terecht die hard uithaalt. De keepster weet in eerste instantie dit schot te stoppen maar in de rebound is Joy er als de kippen bij en schiet de bal overtuigend in het dak van het doel, 2-0! Kort na dit doelpunt floot scheidsrechter Van Leeuwen voor het einde van de wedstrijd.

Na de wedstrijd wordt onze overwinning nog eens extra bekroond met voor ons erg goed nieuws. De vrouwen van Emmeloord hebben met een 0-2 uitslag punten laten liggen tegen vv Balk. Dit betekent dat wij momenteel drie punten los staan van Emmeloord! Met nog drie finales in het verschiet belooft het een spannende strijd te worden waarin wij elke wedstrijd alles moeten geven. Op zaterdag 8 april staat de eerste finale tegen de vrouwen van DESZ op het programma. Deze wedstrijd wordt gespeeld om 12:00 uur in Zwartsluis. Gezien de stand belooft dit een spannende pot te worden, dus kom gerust kijken!