SV Pesse vrouwen 1 - DVS'33 vrouwen 1: de op 1 na laatste finale!

Pesse VR1

0 - 3

Vrouwen zaterdag, VR1, 3e klasse E

29 april 2017 14:30

Op zaterdag 29 april was het dan zover. De belangrijke wedstrijd in Drenthe! Oftewel Pesse here we come. Na 2 weken rust en de gehele week op gras te hebben getraind stonden wij met een complete selectie van 17 vrouwen op ons prachtige sportpark klaar om te vertrekken. Ja je leest het goed.. 17 vrouwen! (staf en support nog niet eens meegerekend) en dit gebeurd niet vaak dus dat we deze laatste wedstrijden als 1 team strijden mag duidelijk zijn!

Om 12:30 vertrokken wij ‘’weer eens’’ en voor de laatste keer dit seizoen richting het noorden voor de 1 na laatste wedstrijd, en wat voor één! Want met winst of een gelijkspek zouden wij onze kampioenswedstrijd volgende week spelen. Dat dit zenuwen meebrengt is dan ook logisch.

Aangekomen in Pesse en helemaal omgekleed/ingetaped in de kleedkamer begon onze trainster Miriam aan haar peptalk die werd ingeluid met de motiverende woorden: Als wij het veld op komen moeten zei de drol al in de broek hebben hangen! Deze gaat mee in de boeken voor quote van het jaar. Met volle moed gingen wij dan ook de grasmat op, klaar om die punten mee naar huis te nemen.

Om 14:30 kon de wedstrijd gestart worden met de volgende opstelling:

Wissels: Miranda V, Heleen, Samira, Joy, Jolinde, Amber

We begonnen vel aan de wedstrijd maar dat Pesse het niet cadeau ging geven was in de eerste 10 minuten al duidelijk. Ze gingen net wat harder dan ons de duels aan en kregen net wat teveel ruimte op het middenveld om te ballen in de beginfase. Dit resulteerde in een kans voor Pesse. De bal werd vanaf de 16 richting onderkant lat geschoten maar dit schot kon overgetikt worden door Robbin. Dit was tevens de enige echte kans voor Pesse want dat onze achterhoede lastig te passeren is weet elke tegenstander onderhand. Pesse probeerden nog meerdere keren over rechts en links de aanval te zoeken omdat ze door ons centrum bestaande uit Deb en dul niet heen kwamen ondanks vele pogingen, maar hun snelle rechtsvoor was geen match voor onze Diede en de links buiten had een zware kluif aan Naomi.  Nu waren wij dan aan de beurt en ons eigen spel kwam steeds meer naar voren. Vanuit ons middenveld werd goed gecombineerd naar de flanken en hieruit ontstonden dan ook grote kansen, Paula kwam net niet goed uit waarna de bal overging en Mariëlle schoot na een mooie actie op de keeper. De altijd hardwerkende Kath werd in de 40e minuut gewisseld voor Jolinde die haar plek op linksvoor overnam. Het mocht de eerste helft niet baten maar aan vechtlust en fanatisme ontbrak het zeker niet.

In de rust hebben we onszelf opgepept en Miriam heeft nog wat puntjes op de i gezet.  We wisten wat ons te doen stond en hoe we dit konden bereiken. Gebruik maken van onze sterke punten! Dat zijn; Doorgaan tot het einde, elkaar motiveren, de voetballende ploeg zijn, feest vieren en bier drinken. Maarja dat laatste kon alleen op een leuke manier als we zouden winnen. Dus knallen die 2e helft!

Begonnen aan de 2e helft speelde we vanaf het begin een stuk sterker. De passes kwamen aan, de duels werden gewonnen en de goed keuzes werden gemaakt. De communicatie tussen Henrieke en Mariëlle liep als een trein waardoor er veel aanspeelpunten ontstonden. Sabrina had dit door en gaf in de 59e minuut een slimme bal op Marloes die vervolgens de 2 verdedigers van Pesse het nakijken gaf en koeltjes afrondde zoals we dat van haar gewend zijn. Hèhè de verdiende 0-1 was een feit! En wat waren we blij! Nu doorzetten.. Na dit doelpunt begonnen we vrijer te spelen en je weet wat er gebeurd als DVS dames 1 eenmaal de smaak te pakken heeft. Dan kan je het als tegenstander gewoon vergeten. In deze wedstrijd was er nog 1 wissel. Onze goaltjesdief aka happy Joy kwam erin op rechts voor Sab die kan terugkijken op een mooi aandeel in deze wedstrijd.  De kansen bleven komen en door goed doorzetten van Jolinde op links viel de 0-2 in de 78e minuut. Ze leverde de bal netjes bij Mariëlle af die wel raad wist hiermee. Ze omspeelde met 1 beweging haar directe tegenstander en haalde verwoestend uit over de keeper heen. 0-2! Pesse wist dat het gedaan was en speelde de resterende tijd voornamelijk hard. Hoe vaak maak je nou mee dat je in een duel aan je haar getrokken wordt? Vraag dat maar aan Diede want haar overkwam het toch echt! Toch namen wij geen genoegen met 0-2 want in de 82e minuut viel ook nog eens de 0-3.   Vanuit het midden werd Paula aangespeeld die met een goed schot het de keeper erg lastig maakte, ze liet de bal los en dat moet je niet doen als Joy ergens in de 16 rondhuppelt aangezien ze hier een neusje voor heeft. Met goed doorlopen tikte ze de bal in en zette de eindstand op het scorebord 0-3!

Nog even een ode aan alle meegereisde supporters, want het was geen kort ritje voor ze en toch kozen ze ervoor om ons aan te komen moedigen!

En wat een vreugde op het veld na een verdiende maar zwaar bevochten overwinning! Want wat zijn wij dichtbij het kampioenschap! De nodige high fives en knuffels werden dan ook uitgedeeld. Met alle 17 meiden hebben we dit gedaan. Want als het in het veld even niet ging waren onze meiden vanaf de zijkant daar om ons te motiveren! Iedereen riep na de wedstrijd: en nu gaan we het flikken.

En of we het gaan flikken.. want op 6 mei zijn jullie allemaal van harte uitgenodigd voor de kampioenswedstrijd om 12:00 op het hoofdveld van DVS’33!