Gelijkspel voor DVS’33 Ermelo tegen Spakenburg

37'
55'
Deniz Sahbaz (schot)

20 oktober 2016 20:00

DVS’33 Ermelo heeft op “De Westmaat” in een oefenwedstrijd gelijkgespeeld tegen sv Spakenburg. De Tweededivisionist nam een 2-0 voorsprong, maar de Ermeloërs kwamen terug. Het betere voetbal was in de tweede helft zelfs voor de geelzwarten, die ook de beste kansen kregen om de winnende treffer te maken, maar het bleef bij die stand.
Beide trainers experimenteerden met het oog op de komende wedstrijden. Voor DVS zijn dat het altijd aansprekende affiche tegen IJsselmeervogels en de beladen derby tegen VVOG; voor de “Blauwen” de bekerwedstrijd tegen ASWH en het treffen met de gedeeld koploper in de Tweede Divisie, GVVV. Toch weer aardig wat Ermelose supporters waren aanwezig in Spakenburg. Zij hoopten toch ook Mike Ahrens nog aan het werk te zien. Bij DVS stond Daan Huiskamp onder de lat en trad ook Edmund Mijnheer weer aan in het hart van de verdediging.

De eerste helft bood beduidend minder scoringsmogelijkheden dan de tweede. De thuisclub kwam al vroeg op voorsprong door een doelpunt van Danny van de Meiracker. Ook na de 1-0 in de 6e minuut had Spakenburg nog een overwicht, waar de doelpuntenmaker halverwege de eerste helft dichtbij zijn tweede was. Die inzet ging net naast. DVS kwam vooralsnog niet verder dan een schot en een vrije trap van Kay Velda, die beide over gingen. De 2-0 in de 26e minuut was opmerkelijk. Daan Huiskamp kwam goed zijn doel uit en stuitte de vrije opmars van een Spakenburgse aanvaller, maar raakte daarbij geblesseerd. Geen overtreding overigens. Bij DVS bleef iedereen staan en Philip Ties profiteerde van de situatie door de 2-0 binnen te schieten. De geelzwarten zaten toen al beter in de wedstrijd en kwamen voor rust nog naderbij. Benjamin Roemeon was veel te snel voor de Spakenburgse defensie na een pass van Deniz Sahbaz en schoof beheerst de 2-1 in de verre hoek. Dat werd ook de ruststand.

Het spel van de Tweededivisionist werd er niet beter op met vier wissels, waaronder Mike Ahrens, terwijl bij DVS alleen Jorran van Santen in het veld kwam. Kort na de eerste kans voor de Ermeloërs in de 50e minuut, waarbij Deniz Sahbaz net geen beslissend tikje kon geven uit een hoekschop, kon de oud-DVS’er op rechts opkomen en schoot in kansrijke positie voorlangs. Na tien minuten in de tweede helft kwamen de geelzwarten langszij, toen Maurice de Ruiter versnelde en het leer afgemeten aflegde op Deniz Sahbaz bij de verre hoek, waar de laatste afrondde, 2-2. In het restant van de wedstrijd maakten ook Lars Dekker en Lars van Wetering nog hun opwachting. De ploeg van Roeland ten Berge kreeg nog de beste mogelijkheden om de winst naar zich toe te trekken, maar ook Haico Epe moest zijn doelman nog eenmaal assisteren op de doellijn. Het bleef dus bij 2-2, wat voor de Derdedivisionist op bezoek op “De Westmaat” natuurlijk een goed resultaat is.