Frank Heus (schot)
79'
87'

10 januari 2017 20:00

In aanloop naar het vervolg van de competitie in de Derde Divisie thuis tegen Jong FC Groningen oefende DVS’33 Ermelo dinsdagavond tegen csv Apeldoorn. De nummer drie uit de Hoofdklasse B kreeg in het eigen “Orderbos” met ruime cijfers klop. In de eerste helft was het klassenverschil helemaal duidelijk zichtbaar, maar in het tweede bedrijf waren de geelzwarten net wat productiever.
De wedstrijd stond onder leiding van dhr. W. Bronsvoort uit Deventer.

De Derdedivisionist begin in Apeldoorn overdonderend en gaf CSV met uitstekend combinatiespel geen enkele mogelijkheid om te voetballen. Elk balverlies was ook snel weer ongedaan gemaakt en de thuisclub werd vooral gedwongen om achteruit te lopen. Het goede combinatiespel van DVS leverde ook wel kansen op, maar het duurde tot de 24e minuut, voordat de score geopend werd. Coen Vloedgraven verzond de uitstekende pass, waaruit Joran Pot afrondde, 0-1. Die voorsprong kreeg in de 37e minuut een vervolg, toen Hayri Pinarci hel leer vanaf de achterlijn knap terug legde en Frank Heus simpel de 0-2 kon inschuiven. Daan Huiskamp bleef twee minuten daarna oog in oog met Richard van Schooten overeind en voorkwam daarmee een Apeldoornse treffer.
Met een aantal wissels na de thee behield DVS een veldoverwicht, hoewel de ploeg van Peter Boeve wel beter weerwerk bood. Maurice de Ruiter was dicht bij de 0-3, toen zijn schot in de 56e minuut de onderkant van de lat trof. Die kwam er in de 71e minuut wel van de voet van Jorran van Santen, die vijf minuten daarvoor nog reddend optrad bij een welhaast zeker Apeldoorns doelpunt. Nu schoot hij na die redding voor zijn ploeg de 0-3 in. De score werd in de 79e minuut verder opgevoerd door Benjamin Roemeon. Na zijn 0-4 leverde hij in de 87e minuut de assist, waaruit Hayri Pinarci voor de 0-5 eindstand tekende. De oefenwinst viel qua veldspel niets te ruim uit en zal het zelfvertrouwen van de geelzwarten voor de competitiewedstrijd tegen Jong FC Groningen goed gedaan hebben.