-

Spakenburg 1

14 februari 2017 20:00

M. de Boer

DVS’33 Ermelo oefende dinsdagavond 14 februari thuis van sv Spakenburg. De gastheren speelden de eerste helft sterk en hadden maar zo met een voorsprong kunnen gaan rusten. Na de thee toonde de Tweededivisionist zich uitermate efficiënt en liep weg. Het spel van de equipe van interim-trainer Willem Leushuis was veelbelovend voor de eerstvolgende competitiewedstrijd uit tegen sv Huizen.
Na een lange tijd van blessureleed kreeg Michael Musa, doorgaans spelend in het tweede elftal, in de slotfase van de wedstrijd weer speeltijd in de hoofdmacht.
De Ermelors speelden eerder dit seizoen ook al een oefenwedstrijd tegen Spakenburg. Die wedstrijd op “De Westmaat” eindigde toen in 2-2.

De geelzwarten speelden een sterke eerste helft en creëerden zelfs een overwicht tegen Spakenburg. Tot tweemaal toe wuifde de arbiter van dienst een strafschop weg voor de thuisclub en twee keer moest de Spakenburgse goalie in een één-tegen-één-situatie handelend optreden en bleef zowel tegen Benjamin Roemeon en Maurice de Ruiter overeind. DVS was toen al op achterstand gekomen. In de 11e minuut liet Cees Tol Daan Huiskamp na een prachtige balbehandeling met een lob kansloos, 0-1. Na en goede aanval van de Ermeloërs kon het gevaar nog tot twee keer toe gekeerd worden, maar daarna schoot Frank Heus in de 40e minuut de gelijkmaker tegen de touwen, 1-1. Dat werd ook de ruststand.

Bij de bezoekers kwam na de thee oud-DVS’er Mike Ahrens binnen de lijnen. Bij DVS was doelman Laurens Dekker een van de wissels. Hoewel Benjamin Roemeon de invaller-doelman bij de “Blauwen” na een goede actie nog beproefde met een schot, haalden de Ermeloërs niet meer het niveau van voor de rust. Bovendien toonde Spakenburg zich uitermate effectief. In de 58e minuut stond Laurens Dekker nog wel oog in oog met Mike Ahrens, maar zijn inzet werd tot corner verwerkt. Na een omschakelmoment kon Philip Ties in de 62e minuut een bal inkoppen. DVS leek het antwoord drie minuten later klaar te hebben, toen Kay Velda uit een voorzet van Haico Epe kon inschieten. De paal stond de Spakenburgse keeper bij. De bezoekers vergrootten de voorsprong in de 72e minuut via Eric Veerman, 1-3. Vijf minuten later kwam DVS terug tot 2-3, toen Edmund Mijnheer uit een vrije trap van Kay Velda inschoot, maar nog dezelfde minuut verruimde Veerman de voorsprong weer naar 2-4. Een benutte strafschop na het toekennen van een penalty wegens hands stelde Veerman in staat om met zijn derde treffer vier minuten voor tijd voor de 2-5 eindstand te tekenen en zo de indruk te wekken, dat het een makkelijke overwinning was.