Frank Karreman

Mannen zaterdag, 1, 3e divisie A

28 februari 2017 20:00

Winter, F.R. de

DVS’33 Ermelo heeft tijdens het inhaalduel voor eigen publiek een dure nederlaag geleden tegen Capelle. De Zuid-Hollanders hadden voorafgaand aan de wedstrijd een punt minder en passeerde de Ermelose Derdedivisionist op de ranglijst. Bovendien hebben de bezoekers nog een inhaalwedstrijd te goed en kunnen dus nog verder van de geelzwarten weglopen. Beide clubs begonnen dinsdagavond vol overgave aan het duel om afstand te nemen van de degradatiezone. DVS verzuimde een voorsprong te nemen na een vroege achterstand en zo in een eerste helft, die in een hoog tempo gespeeld werd, met een gunstige stand aan de thee te gaan. Na de rust hadden de Ermeloërs Capelle in de tang, maar dat nam desalniettemin een grotere voorsprong. Die tweede helft, waarin de geelzwarten tegen een tiental nog wel terugkwamen, verliep grimmiger.
De opstelling van DVS kende in vergelijking met de gewonnen wedstrijd in Huizen geen wijzigingen. Dat betekende dus, dat Kay Velda weer op de bank begon.
Capelle na vroege treffer met voorsprong de rust in
Beide clubs hadden een flitsende start in gedachten. Kennelijk voor Frank heus zo flitsend, dat hij al in de 1e minuut schrok van de inspeelpass, maar niet tot een doelpoging kwam. Capelle kende een sterke openingsfase. Dat deden de groenzwarten (nu geheel in het lichtblauw) in eerdere ontmoetingen vooral op eigen bodem wel vaker tegen DVS, maar zo’n offensief luwde dan al snel zonder treffer. Nu kwam Bram de Bruin met enig geluk langs twee DVS’ers, passte op Olaf van der Sande, die ook nog eens twee verdedigers uitkapte en vanaf links voor Daan Huiskamp opdook. De sluitpost is doorgaans sterk in één-tegen-één-situaties, maar moest nu ook nog rekening houden met een assist. De aanvaller koos met succes voor een doelpoging, 0-1. Dat zou ook tot halverwege de eerste helft de enige aanval van belang zijn. De Ermeloërs drongen echter direct aan om de opgelopen schade snel ongedaan te maken. Maurice de Ruiter schoot zo na een combinatie met Coen Vloedgraven net naast. Een minuut later bood hij met zijn passje Frank Heus een nog betere scoringskans. Ook hij miste. Hoewel DVS niet altijd de controle op het middenveld had, slaagde het er wel in dicht bij het Capels doel tot gevaarlijke combinaties te komen. Zo kwam Maurice de Ruiter na een kwartier nog tot een schietkans, maar zijn inzet werd geblokt.

De thuisclub moest echter beducht blijven voor de counter en uit zo’n uitval kwamen de gasten halverwege de eerste helft ook bijna op 0-2. Scheidsrechter De Winter liet veel doorgaan en zo bleef een ogenschijnlijke overtreding op Mohammed Al Haydar onbestraft en werd Olaf van der Sande op links weggestuurd. Op zijn voorzet kwam Carlo de Reuver centimeters te kort om de bal bij de tweede paal binnen te werken. In de 35e minuut ging Benjamin Roemeon het een-tweetje aan met Coen Vloedgraven, maar er volgde geen doelpoging op. Hayri Pinarci probeerde het in de 38e minuut vanaf zo’n dertig meter. Zijn strakke schot zette ook koers naar de linker kruising, maar doelman Bradly van der Meer kreeg er zijn vuist nog onder. Het gevaar was nog niet weg, want het leer leek alsnog de doellijn te passeren. Het moment vroeg om doellijntechnologie. Een treffer werd bij de vangbal van de goalie niet geconstateerd. DVS bleef proberen om de achterstand nog voor de rust ongedaan te maken, maar het schot van Maurice de Ruiter in de 45e minuut na een goede aanval ging naast. Zodoende bracht Capelle de nipte voorsprong de pauze in.

DVS in tweede helft niet verder dan aansluiting
Hoewel twee ongewijzigde ploegen het kunstgras betraden voor de tweede helft, ontstond er wel een ander spelbeeld. DVS nam de tegenstander nu volledig in de tang. De ruimtes om zich door de vijandelijke linies heen te combineren werden echter steeds kleiner. Pas in de 58e minuut deed zich het eerste gevaar voor voor het Capels doel. Uiteindelijk werd Maurice de Ruiter net links voor het doel vrijgespeeld, maar in plaats van een schot in de verre hoek koos hij voor een voorzet, die geen medespeler meer bereikte. Na een klein kwartier maakte Coen Vloedgraven plaats voor Kay Velda en bij Capelle kwam Wilmar Kousemaker in het veld voor Burak Dogan. Pas in de 62e minuut kwam Capelle weer op de helft van DVS, maar die uitval werd nog onderbroken door een sliding van Joran Pot. In de Ermelose aanval hierop legde Maurice de Ruiter goed af op Benjamin Roemeon, die zijn inzet naast zag gaan. De tweede Capels aanval ma de rust leverde wel de 0-2 op. Na een interceptie werd Carlo de Reuver op links gelanceerd. Zijn schot ontbeerde kracht en doelman Daan Huiskamp meende wellicht, dat dit voorlangs zou gaan. Hij reageerde pas weer, nadat de bal de paal raakte en kreeg het leer pas onder controle, toen dat al de doellijn gepasseerd was. Het tijdrekken door de bezoekers was toen al begonnen. Het vertragen bij de spelhervattingen, spelers die makkelijk gingen liggen; het wekte ergernis bij de geelzwarten. Intussen had ook Frank Heus het veld verlaten voor Deniz Sahbaz. DVS kreeg kort hierop een paar hoekschoppen te nemen, waaruit Mohammed al Haydar uit de laatste over kopte. Inmiddels vond de irritatie haar hoogtepunt. Na een blessurebehandeling duurde het enige tijd, voordat de leidsman de betreffende speler in het veld liet komen. Aan de andere kant gingen twee spelers van Capelle erbij zitten. DVS hervatte echter snel met een inworp, waarna Bram de Bruin in de 72e minuut inbeukte op Hayri Pinarci, terwijl de bal al weg was.

Zodoende restte de arbiter van dienst weinig anders, dan die speler met rood te bestraffen. De ondertalsituatie noopte trainer Winand van Loon tot een wissel (doelpuntenmaker Carlo de Reuver voor Dave van der Steen). DVS ging nog nadrukkelijker op jacht naar een doelpunt. Dat viel ook tien minuten voor tijd na een schot van Benjamin Roemeon, die in de rebound benut werd, maar kennelijk vanuit buitenspelpositie. Twee minuten later viel de aansluitingstreffer wel. Uit een dieptepass van Basil Camara bracht Maurice de Ruiter het leer bij Deniz Sahbaz, die direct verlengde op Benjamin Roemeon. Die schoot in vrijstaande positie hard en strak de 1-2 in. Basil Camara werd meteen hierop gewisseld voor Haico Epe, die ook centraal in de verdediging ging spelen. Mohammed al Haydar ging voor de slotfase als pinchhitter mee naar voren. Kay Velda zag tot zijn ongenoegen doelman Van der Meer in de 85e minuut nog reddend optreden na een goed genomen vrije schop. Capelle kwam er twee minuten later nog eenmaal uit met een knap schot, dat door Daan Huiskamp gepareerd werd. De stand onderging echter geen wijziging meer; mede doordat een fraaie volley uit de draai van Deniz Sahbaz net over ging. De wissel van aanvaller Olaf van der Sande voor verdediger Frank Karremans in de 89e minuut maakte het er voor DVS niet makkelijker op om nog een opening te vinden. Zo verstreek ook de extra tijd van vijf minuten, zodat Capelle drie belangrijke punten kon bijschrijven.

“Tevreden over de spelopvatting en de mentaliteit”
Na afloop was oefenmeester Willem Leushuis teleurgesteld over de uitslag:”Capelle startte in dezelfde opstelling en speelde op dezelfde manier. We waren ook goed op hun speelwijze voorbereid, maar hadden niet gerekend om op achterstand te komen. De eerste helft sneden we er een paar keer doorheen als door warme boter, creëerden een aantal kansen, waarvan we er drie niet mochten missen. Dat waren Eredivisie-waardige aanvallen, waar ik van genoten heb. Als Maurice wat gelukkiger is, schiet hij er zo drie in. Ook Benjamin en Frank hebben honderdprocentkansen gehad. Als je voor rust nog 1-1 maakt, wordt het een heel ander verhaal. Wat hebben zij in de tweede helft nou nog gecreëerd. Die 0-2 was geen kans; die viel uit het niks. Dan heb je weer zo’n situatie als uit in Rijnsburg. Toen bleven we vanuit een goede organisatie spelen en kwamen toch terug tot 2-2. Nu zat dat er ook in en eigenlijk was die rode kaart voor hun helemaal geen voordeel voor ons. Dan gaan ze nog meer groeperen en nog meer tijdrekken. Dan kom je er bijna niet meer doorheen en moet je geluk hebben, dat die bal goed valt. Dan kun je er misschien nog een gelijkspelletje uit halen. Zij hebben het met wat toneelspel en vertragen toch goed gedaan; met een hoop gogme, wat wij niet hebben. Tegen zo’n ploeg mag je niet achterkomen.

Met al die Rotterdamse schoffies hebben zij het vermogen om die wedstrijd dood te maken. Er gaan gewoon twee spelers van hun op de grond zitten om tijd te rekken. Iedereen kon zien, dat het hier niet om een hoofdwond of zoiets ging. Wij hebben een positie spelopvatting en dan vind ik dat tijdrekken bij hun onsportief.
Op basis van de wedstrijd verdienden we meer dan we nu gekregen hebben. Met de spelopvatting, de mentaliteit, ben ik dan ook niet ontevreden; alleen over de uitslag. Wat dat betreft kijk ik uit naar de wedstrijd bij Quick Boys. Voor zo’n 2000 toeschouwers vallen die wel aan en krijgen wij ook ruimte. Dan denk ik, dat onze kwaliteiten er ook beter uit komen.”

Opstelling DVS’33 Ermelo: Daan Huiskamp, Jorran van Santen, Basil Camara (83’ Haico Epe), Mohammed al Haydar, Roald de Vries, Coen Vloedgraven (59’ Kay Velda), Hayri Pinarci, Joran Pot, Benjamin Roemeon, Maurice de ruiter, Frank Heus (66’ Deniz Sahbaz).
Opstelling Capelle: Bradly van der meer, Rutger Bos, Kai Fens, Gertjan Rothman, Boris Letterie, Carlo de Reuver (76’ Dave van der Steen), Sandin Avdic, Bram de Bruin, Tim Vincken, Olaf van der Sande (89’ Frank Karreman), Burak Dogan 59’ Wilmer Kousemaker).

Scheidsrechter: Dhr. F.R. de Winter uit Blaricum

Rood: Bram de Bruin (Capelle).

Scoreverloop: 9’ Olaf van der Sande 0-1, 64’ Carlo de Reuver 0-2, 82’ Benjamin Roemeon 1-2

Resultaten inhaalprogramma Derde Divisie (tweede periode):
Door de 1-2 passeerde Capelle de Ermeloërs op de ranglijst en klom naar de elfde plek met nu 30 punten uit 23 wedstrijden. DVS zakte van de elfde-  naar de twaalfde plaats en heeft nu 28 punten uit 24 wedstrijden.
Deze drie wedstrijden telden voor de tweede periode, die pas in het paasweekeinde beslist gaat worden. Rijnsburgse Boys is nog de enige, die Harkemase Boys van die prijs kan afhouden.
Quick Boys-ODIN’59: De Katwijkers, eerstvolgende tegenstander van DVS, hielden de punten met 3-2 op “Nieuw Zuid”. De winst bracht Quick Boys met nu 33 punten uit 23 duels op de achtste positie, wat een stijging van een plaats betekende. ODIN’59 bleef qua puntenaantal (26) de beste herkanser, maar speelde al wel een wedstrijd meer dan FC Rijnvogels (23-23).
ONS Boso Sneek-Jong Almere City FC: De thuisclub leek een onzalige avond tegemoet te gaan na een 0-2 achterstand, maar kwam tegen Jong Almere City FC terug tot 2-2. Daarmee haalde ONS de Ermeloërs bij in punten met evenveel gespeelde wedstrijden, maar met een beduidend minder doelsaldo. De beloften houden nog steeds de rode lantaarn vast, maar kunnen met nog een inhaalwedstrijd voor de boeg wel weer naast Huizen komen.