-

Genemuiden SC 1

5 augustus 2017 14:30

Serik, D.

De tweede oefenwedstrijd van DVS’33 Ermelo is uitgedraaid op een nederlaag. Sportclub Genemuiden gaf de tweede voorsprong niet meer prijs. De Hoofdklasser zal daardoor in ieder geval met een wat beter gevoel van het kunstgrasveld in Ermelo afgestapt zijn dan de thuisclub.
Natuurlijk moeten er nog niet te veel conclusies verbonden worden aan de oefenwedstrijd. Bert van Hunenstijn is met zijn ploeg in opbouw en dan is het nog afhankelijk, waar de oefenmeester momenteel de accenten legt. DVS startte met vijf nieuwelingen, maar wisselde veel minder dan tijdens de eerste oefenwedstrijd tegen Eendracht Termien, die met 3-1 gewonnen werd.

DVS aanvaller Kengo Ishikawa was soms ongrijpbaar voor zijn tegenstander(foto:Theo Aalten)

De wedstrijd kwam echt op gang na de wereldgoal van Frank Kuurman. In de 6e minuut zag hij doelman Paul Eppink veel te ver voor zijn doel staan en versloeg hem met een prachtig afstandsschot vanaf de middellijn. De 0-1 voor sc Genemuiden leek al kort daarna achterhaald te worden, maar een inzet van Daniël van Warven werd van de doellijn gehaald. Het overwicht was daarna ook voor de Ermeloërs. Een goede aanval in de halverwege de eerste helft, besloten met een schot van Niels Buijtenhuis, kende nog geen bekroning, maar een vlotlopende combinatie tussen Daniël van Warven en Niels Buijtenhuis in hoog tempo uitgevoerd wel. Kengo Ishikawa zorgde met een hard, strak schot net onder de lat voor het juiste slotakkoord. DVS bleef daarna tot de rust ook nog wel de bovenliggende partij. De eerste helft gaf in ieder geval nog wat goede combinaties te zien. Gescoord werd er echter niet.

Niels Buijtenhuis haalt voluit maar zijn schot zal geen doel treffen.(foto: Theo Aalten)

Met weinig wissels bij beide ploegen kwam sc Genemuiden wat beter uit de kleedkamer en William Jansen  trof al in de 48e minuut de paal. Drie minuten later ging de bal wel tussen de palen na een goed lopende aanval. De inzet van Jacco Riemens werd nog aangeraakt, waardoor doelman Paul Eppink voor de tweede keer verslagen was. Ditmaal lukte het de geelzwarten niet meer om de achterstand ongedaan te maken, hoewel er in de slotfase nog wel een aantal mogelijkheden toe waren. Nadat invaller Jeroen buitenhuis in de 35e minuut nog net naast geschoten had, schoot Mike Ahrens drie minuten voor tijd na een combinatie in riante positie over. Een minuut later gunde Gökhan Yasar de afronding in een uitgespeelde situatie aan Daniël van Warven, die ook scoorde. De treffer werd wegens buitenspel geannuleerd. In de slotminuut had Jorran van Santen nog een goede kopkans, maar die bal ging met een boog over en na de laatste combinatie kwam Gökhan Yasar centimeters te kort om te kunnen afronden. In een heel matige tweede helft behield de Hoofdklasser dus de vroeg verkregen 1-2 voorsprong.

Mike Ahrens slaomt door de verdediging van Genenmuiden.(Foto: Theo Aalten)

Dinsdagavond 8 augustus mag DVS het proberen beter te doen, als het aantreedt tegen csv Apeldoorn op de eerste speeldag van de Veluwe Cup bij SDC Putten.