DVS?33 Ermelo in Veluwe Cup moeizaam langs Apeldoorn

-

csv Apeldoorn 1

8 augustus 2017 19:30

Dinsdagavond 5 augustus speelde DVS’33 Ermelo op de eerste speeldag van de 2 Brothers Veluwe Cup tegen csv Apeldoorn. Het werd voor de Ermeloërs nog een moeizame 2-1 overwinning op de Hoofdklasser. Met name in de tweede helft. Natuurlijk is het voor de nieuwe hoofdtrainer van DVS, Bert van Hunenstijn, nog faseren en experimenteren. In deze wedstrijd verdedigde Dean Bredewolt, overgekomen van PEC Zwolle, het doel. Ook voor twee sterkhouders van het tweede elftal van afgelopen seizoen, Lars van Wetering en Lars Dekker, waren basisplaatsten ingeruimd tegen de houder van de districtsbeker Oost. Voormalig DVS-trainer Jürgen Schefczyk beschikt bij csv Apeldoorn over een aantal behendige spelers, zo bleek wel in deze veredelde oefenpot. Het blijft natuurlijk voorbereiden, maar een toernooi wil je toch winnen.
In de andere wedstrijd verraste eersteklasser SDV Barneveld in haar eerste oefenwedstrijd de gastheer van dit toernooi. Hoofdklasser SDC Putten, dat al wat wedstrijden in de benen had, keek bij de rust al tegen een 0-3 achterstand aan tegen de degradant uit de Hoofdklasse en kon in de tweede helft niets meer aan die stand veranderen. De Puttenaren zijn zaterdag 12 augustus de tegenstander van DVS. Die wedstrijd begint om 15:30 uur. SDV Barneveld en CSV trappen de tweede speeldag om 13:15 af.

DVS in goede fase naar voorsprong
In de laatste oefenwedstrijd tussen csv Apeldoorn en de geelzwarten, afgelopen winterstop, veegde DVS de Orderbos-bewoners nog van het eigen veld met 0-5. De beginfase van deze wedstrijd wees weer op suprematie. De Ermeloërs zetten vroeg druk, hanteerden een hoog tempo en scoorden ook in die fase. Maurice de Ruiter zette in de 9e minuut Jeroen Buitenhuis vrij voor het doel, maar die stuitte nog op de goede doelman Patrick Jansen. Een minuut later was het wel raak. Op een uitstekende pass van Basil Camara doken De Ruiter en Lars van Wetering voor het het Apeldoornse doel op en kon de laatste op een breedtepassje ongehinderd afronden, 1-0. Toen het tempo wat zakte, werden de krachtsverhoudingen in het veld ook minder groot. Het zorgde halverwege de eerste helft voor een aantal Apeldoornse hoekschoppen, die goed door de geelzwarte verdediging werden verwerkt. Vervolgens kwamen de roodgelen nog tot twee goede schietkansen. Tien minuten voor de rust moest de behendige Kengo Ishikawa zich geblesseerd laten vervangen, waarvoor Mike Ahrens in het veld kwam. In de periode, die de geelzwarten met tien man speelden stond Haico Epe nog oog in oog met doelman Patrick Jansen, maar kreeg het leer niet langs de Apeldoornse sluitpost. In de tegenstoot schoot Mark Fennebeumer net voorlangs. De laatste kans voor de rust was in de slotminuut voor DVS, waar Jorran van Santen de bal na een goede aanval niet goed kon raken. De thee werd dan ook met een 1-0 stand genuttigd.

Ondanks mindere tweede helft toch winst voor DVS
Bij DVS waren er in de rust vijf wissels, waaronder die van Yannick van Zwam voor Haico Epe. De Apeldoorners zaten nu beter in de wedstrijd en al in de 47e minuut werkte Jorran van Santen een voorzet van Jesse Hartgers bijna in het eigen doel. CSV scoorde niet uit het overwicht. Doelman Dean Bredewolt had daar wel twee knappe reddingen voor nodig rond de 65e minuut. DVS ontworstelde zich halverwege het tweede bedrijf voor even aan dat overwicht. Dat leverde prompt kansen op. Allereerst werd een doorgebroken Maurice de Ruiter vastgehouden door Melvin Bresser. In de geest van het toernooi hield scheidsrechter Kieft uit Putten het bij een gele kaart. Daniël van Warven mikte het leer uit de vrije trap net buiten de ‘zestien’ op de lat, waarna Jorran van Santen de bal in de rebound niet tussen de palen kreeg. Uit een afgemeten voorzet van Maurice de Ruiter werd het schot van Daniël van Warven even later goed geblokt. Direct hierop bediende Gökhan Yasar Mike Ahrens, die zijn schot gekeerd zag worden door keeper Jansen. In de 73e minuut had de Apeldoornse goalie geen antwoord op het geplaatste schot van Maurice de Ruiter net buiten het strafschopgebied, dat vlak bij de paal insloeg, 2-0. Het bleek niet de opmaat naar een hogere score. Ook niet toen voorzet van Mike Ahrens door een Apeldoorns been bijna tot eigen doelpunt werd gepromoveerd. De slotfase was weer volledig voor CSV. De schoonheid van de aansluitingstreffer in de 87e minuut lag misschien wel het meest in de crosspass van invaller Maikel Lange, die de vrijstaande Jamarro Diks bereikte. Zijn beheerste afronding zorgde voor de 2-1. Een minuut eerder had Coen Vloedgraven ten koste van een corner die tegentreffer na een goede Apeldoornse aanval kunnen voorkomen. De Oost-Veluwenaren wilden nog wel meer en Diks was er in de voorlaatste minuut nog dichtbij een gelijkmaker, maar Dean Bredewolt dook deze uit de korte hoek. Het werd dus nog een 2-1 overwinning voor de Derdedivisionist, die daarmee aantoonde, dat er nog wel wat werk verzet moet worden.

Scoreverloop: 10’ Lars van Wetering, 73’ Maurice de Ruiter 2-0, Jamarro Diks 2-1.