DVS’33 Ermelo winnaar Veluwe Cup na zege op gastheer

SDC Putten 1

0 - 5

12 augustus 2017 15:30

DVS’33 Ermelo heeft, evenals vorig jaar, de Veluwe Cup op haar naam geschreven. De geelzwarten wonnen beide duels. Na de 2-1 winst op csv Apeldoorn werd ook gastheer SDC Putten aan de zegekar gebonden. Doordat CSV eerder op de tweede speeldag met 1-0 won van SDV Barneveld, waren de Ermeloërs in het slotduel al de grootste kanshebber op de toernooizege. De ruime winst voor DVS kreeg vooral in de slotfase gestalte. SDC Putten toonde zich met de laatste plaats optimaal gastheer. Door een beter doelsaldo legde de Barneveldse eersteklasser beslag op de tweede plaats, terwijl de Hoofdklasser uit Apeldoorn als derde eindigde.
Toch was ook nu merkbaar, dat dit toernooi voor alle clubs in het teken van de voorbereiding op het nieuwe seizoen stond gezien de basisopstellingen.

De DVS-selectie viert na afloop de toernooiwinst na de 5-0 overwinning op gastheer SDCP (foto: Theo Aalten)

CSV ondanks winst op Barnevelders derde
Dat de trainers toch nog experimenteerden tijdens dit toernooi, bleek dus wel uit de opstellingen. SDV Barneveld begon het toernooi juist in een sterkere opstelling tegen de Puttenaren, waar de nummers “12 en hoger’ vooral speeltijd kregen van trainer Michael van den Berg. De 0-3 tussenstand kon toen door een meer beoogde basis niet meer gerepareerd worden. SDVB had door die score een goede kijk op de toernooizege. CSV trof een minder sterke tegenstander uit Barneveld. Voetballend was de ploeg van Júrgen Schefczyk ook duidelijk beter, maar de eersteklasser kreeg zelfs de beste kans van de wedstrijd om de score te openen. Die werd niet benut. De 1-0 uit een vrije trap bleek voor csv Apeldoorn ook de eindstand, waarbij de roodgelen in de tweede helft SDVB nog overtroffen in het missen van kansen. Met 3 punten en een doelsaldo van 3-1 hadden de blauwwitten nog altijd kijk op de toernooiwinst.

DVS-aanvaller Mike Ahrens in actie maar wordt teruggevlagd voor buitensoel (foto: Theo Aalten)

DVS in leuk duel naar ruime winst op Puttenaren
Vorig seizoen keek DVS-trainer Bert van Hunenstijn op de eerste speeldag met SDC Putten nog tegen een 0-5 nederlaag aan. Een uitslag, die de krachtsverhoudingen toen goed weergaf. Dit jaar won hij met dezelfde cijfers van de Puttense club, die hij de afgelopen vijf jaar als hoofdtrainer diende. Anders dan tegen SDVB traden de blauwwitten nu in een veel sterkere opstelling aan met onder meer Sander Duits, de oud-speler van De Graafschap. De Puttense formatie was ook nu nog niet compleet, maar dat was bij DVS niet anders. Van Hunenstijn werkte met zijn opstelling al wel meer naar een vaste basis toe. De Ermeloërs begonnen met goed voetbal aan de derby op “De Putter Eng”, maar dat vertaalde zich niet in doelpunten. Sterker nog; een slim genomen vrije trap leverde zelfs de grootste kans voor de thuisclub op, waarbij Rick Degenaar net voorlangs schoot. SDC Putten was dus zeker niet kansloos in deze wedstrijd, waarin de geelzwarten wel het overwicht behielden. Het ontbrak vooralsnog aan de goede eindpass. In de slotminuut van de eerste helft testte Sander Duits doelman Paul Eppink nog met een strak schot van afstand. De Ermelose sluitpost tikte deze over het doel. Ondanks de 0-0 halverwege was het qua voetbal wel een onderhoudend duel.

Sander Duits en Coen Vloedgraven in duel om de bal (foto: Theo Aalten)

Geen van twee trainers pasten veel wissels toe in de tweede helft. Bij DVS kwam Jorran van Santen na de rust in de wei voor Roald de Vries. Het voetbal oogde na de rust wat minder, maar er werd lustig gescoord. Voor het laatste half uur maakte Niels Buijtenhuis plaats voor Lars Dekker, vijf minuten later gevolgd door Jordy van Selm, die de aangeslagen Daniël van Warven verving. Het tweede bedrijf was halverwege, toen Jerry Geurtsen de snelle Jurian van den Brink vrij voor Paul Eppink zette, maar de Ermelose goalie redde uitstekend. De goede combinatie aan de andere kant leverde wel een doelpunt op. Gökhan Yasar besloot die prima aanval met een treffer, 0-1. Dat doelpunt leek een snel vervolg te krijgen, maar uit een combinatie schoot Mike Ahrens rakelings over. Die kwam er met nog goed een kwartier te spelen, toen de nieuwe spits van DVS zijn tweede scoorde na een slalom in het Puttense strafschopgebied. In de laatste tien minuten werd de score nog verder opgevoerd. Allereerst zette Maurice de Ruiter zich in de 81e minuut achter een vrije trap, die via de hand van doelman Manuel Hoogewoning en de paal binnen ging. Twee minuten daarna profiteerde Jordy van Selm van een misverstand in de Puttense defensie en kopte met een boogje de 0-4 in.

Jordy van Selm viert zijn doelpunten tegen SDCP (Foto: Theo Aalten)

In de voorlaatste minuut was de voorzet van Dennis Hollart perfect en werd die technisch even volmaakt ingekopt door invaller Lars van Wetering. Kortom; evenals voorgaande editie stond er weer een 0-5 overwinning voor de geelzwarten op het scorebord op “De Putter Eng”. Met een puntentotaal van zes en een saldo van 7-1 de onbetwiste winnaar van het 2 Brothers Veluwe Cup Toernooi.
Voor DVS rest nog één oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen; dinsdagavond in Ermelo tegen de Zwolse Hoofdklasser Berkum, voordat de equipe van Bert van Hunenstijn serieus aan de bak mag voor de KNVB-bekerwedstrijd tegen Quick Boys uit Katwijk aan Zee.

DVS-trainer Bert van Hunenstijn kijkt tevreden naar zijn ploeg(Foto: Theo Aalten)

Scoreverloop
: 68’ Gökhan Yasar 0-1, 73’ Gökhan Yasar 0-2, 81’ Maurice de Ruiter 0-3, 83’ Jody van Selm 9-4, 89 Lars van Wetering 0-5.