Eerste bekerduel thuis tegen Lelystad. 1 - 1

Onder 13, JO13-2, Groep 2 27

2 september 2017 9:00

F. Klungers

Eerste officiele (beker) wedstrijd, helaas zonder Jan Vos.
Coaching vandaag volledig in handen van Ronald Lok. En wat werd het een heerlijke pot! We begonnen goed en leken het betere van het spel te hebben. Lelystad gebruikte al snel de lange bal, terwijl wij probeerden op te bouwen. Toch kwamen we er nauwelijks echt doorheen.....Wel werd er hard gewerkt en probeerden we elke duel te winnen. 0 - 0 bij rust.
Na de rust zakten we iets terug en werd Lelystad gevaarlijker. Dit resulteerde in een doelpunt tegen! Een speler van Lelystad kon bij een voorzet bij de tweede paal vrij makkelijk inkoppen.
Wij zetten toch weer de schouders er onder en begonnen weer meer druk te zetten. Daan kreeg ineens een superkans, hij kwam alleen op de keeper af, maar schoot de bal niet in het net. Jammer!! Toch viel de gelijkmaker, door Mustafa, die een duel in het zestien metergebied won en daardoor rolde de bal tergent langzaam de goal in!! 1 - 1!
De laatse vijf minuten waren aanvallend onze beste minuten. Wellicht hadden we ook een penalty moeten hebben, omdat Daan door de keeper onder het gras werd gestopt.....helaas, zag de scheidsrechter dit anders. Even later een heerlijke vrije trap van Valentijn over de muur in de hoek, waar de keeper veel moeite mee had, de bal stuiterde richting het midden van de goal. Wij reageerden attent en kwamen met drie man inlopen op de bal die alleen nog maar over de lijn moest. Daan was de (on)gelukkige en arriveerde als eerste en mocht de bal schieten, helaas schoot hij van twee meter afstand de bal op de lat.....In de rebound schoot Elmar de bal nog richting de goal, maar ook deze ging er niet in (naast).
Het eindsignaal klonk en de punten werden gedeeld.
Jammer dat we de wedstrijd niet winnend afsluiten met zulke kansen op het laatst, maar vergeet niet dat ook Lelystad wel wat kansen had die er in hadden gekund....
Al met al een goede en vermakelijke wedstrijd mannen!!!!