Elmar Bakker (kopbal)
Mustafa Akla (schot)

Onder 13, JO13-2, Groep 2 27

16 september 2017 10:30

Vandaag de laatste bekerwedstrijd uit tegen Horst. Eerste gaan we niet meer worden, maar we waren wel gebrand op een overwinning vandaag. Lekker op het hoofdveld, met een heerlijk nat grasmatje. Wat een bliskemstart hadden we zeg, binnen twee minuten lag de bal er al in. Goed tikwerk en een assist van Elmar op Daan, die het net wist te vinden, 0 - 1. Al heel snel daarna kwam de bal voor de voeten van Thijn, die van afstand de bal in de hoek knalde, 0 - 2! We bleven Horst onder druk zetten en de passing was erg goed vandaag, Niels Janse had een assist op Valentijn, die lekker raak schoot, binnen 5 minuten al 0 - 3! Het hield niet op en na goed werk van Siem, kon hij de bal vanaf links hoog voorgeven precies op het hoofd van Elmar. Elmar kopte de bal tegendraads in en ja hoor binnen 7 minuten al 0 - 4!! Wat een wedstrijd leek dit te gaan worden? Horst kwam er niet al te vaak uit en meestal stond onze verdediging goed, waardoor het niet gevaarlijk werd. Het spel werd iets slordiger aan onze kant, maar toch kon Valentijn met een individuele actie de 0 - 5 binnen schieten! Boas schoot even later nog op de paal, het bleef 0 - 5 bij rust. Na de rust wilden we de druk weer opvoeren en dit lukte ook. Toch glipte er een spits van Horst door, die de 1 - 5 intikte.We speelden op de helft van Horst met behoorlijke druk naar voren. We bleven ondanks het feit dat iedereen wel wilde scoren toch redelijk voetballen, wel werden er veel kansen gemist. Thijn maakte misschien wel het mooiste doelpunt, door van afstand de bal richting de linker kruising te jagen, heerlijke goal, 1 - 6. Even later, na een scrimmage voor de goal, knalde Mustafa de bal keihard hoog in de touwen, heerlijk afmaken zeg, 1 - 7!! Niels van Essen moest helaas geblesseerd uit het veld, hij kreeg een harde trap op zijn knie......(die noppen staan daar wel een weekje Niels! ?? Sterkte) . Niels Janse kreeg nog een paar kansen, maar zijn zo gewilde goal kwam er helaas niet.....Ook Boas mocht het net niet vinden toen hij vanaf de middelijn goed naar de keeper ging. Zijn schot belande via de binnenkant van de paal weer in het veld. Toch werd er op het laatst nog lekker getikt, er zaten hele mooie aanvallen bij. Toen mocht Thijn nog eens uithalen en ja hoor zijn derde afstandschot ging er weer in, klasse jongen, heerlijk gespeeld, 1 - 8. Horst counterde af toe, maar echt gevaarlijk werden ze niet, toch viel de 2 - 8 nog en dat werd de eindstand!

Ik heb een heerlijke en vermakelijke wedstrijd gezien! Top jongens!