Drenthina VR1

Vrouwen, VR1, 2e klasse C

23 september 2017 12:30

Söner, M.

Dit weekend stond voor ons de eerste competitie wedstrijd op het programma. De eerste wedstrijd voor DVS33 Vrouwen 1 in de 2de klasse! We speelden deze wedstrijd om 12.30 thuis tegen Drenthina Vr1 uit Emmen, die dit seizoen voor de tweede keer uitkomen in de 2e klasse. De tegenstander, voor ons een onbekende, eindigde vorig jaar 6de op de ranglijst.

In de kleedkamer deed Miriam haar woordje vooraf en werd de opstelling bekend gemaakt. Na een goede warming up konden we het veld op om, met wat ‘gezonde spanning’, te beginnen aan de wedstrijd. We begonnen deze wedstrijd met Robbin op het goal, die gelukkig op tijd hersteld is van een operatie aan haar teen, wat een bikkel is het!

Vanaf de eerste minuut was het al duidelijk, DVS33 VR1 ging er alles aan doen om deze eerste competitie wedstrijd te winnen. De druk op onze tegenstander werd opgevoerd en dit resulteerde al snel in de eerste kansen. Met name Joy creëerde met haar snelheid op links een aantal goede kansen maar had het geluk niet aan haar zijde, de bal wilde er helaas niet in. Op dit moment was de vraag niet òf wij de openingstreffer gingen maken, maar wanneer. Na 31 minuten voetballen was hij dan eindelijk daar. Na een aanval op rechts werd de bal voorgegeven op Joy. Voor de goal was het op dat moment erg druk. Zoals Sabrina zei: “Zij kregen de bal niet weg en wij kregen hem er niet in” Toch kwam de bal via Joy voor de voeten van Sabrina, ze twijfelde geen moment en schoot de bal, via een tegenstander, langs de keeper in het net, 1-0! Na ons doelpunt en in het vervolg van de eerste helft zakte we wat in, Drenthina ging hierop meer druk zetten en creëerden wat kansen. Aan het einde van de eerste helft kregen we nog een loos schot van de tegenstander te verwerken, maar verder kon Drenthina niet echt gevaarlijk worden. Vlak voor rust raakte Miranda Dul nog geblesseerd aan haar enkel. Dit was voor de scheidsrechter het teken om te fluiten voor de rust. DVS33 VR1 zocht de kleedkamer op met een 1-0 voorsprong.

Na wat gedronken te hebben in de rust, en wat aanwijzingen van de trainster hebben gekregen, hervatten we de wedstrijd. Helaas kon onze linksback Dullie niet verder. Zij werd vervangen door Heleen die de positie van Dul overnam.

We gingen op jacht naar de tweede treffer. De backs zagen af en toe een kans om mee op te komen en er werden mooie combinaties gemaakt via het middenveld. We voerden de druk op waardoor de tweede treffer niet lang uit kon blijven. In de 67ste minuut kwam die treffer dan ook. Na een actie van Mariëlle op het middenveld, kwam de bal bij Marloes terecht die de bal op goal schoot, doordat de keeper de bal niet in bezit kon krijgen wist Diede, die op de juiste tijd op de juiste plaats stond, de bal binnen te tikken, 2-0!

Marloes verlaat het veld voor Miranda v/d Vlis in de 69ste minuut. We bleven druk zetten waardoor wij nog een aantal mooie kansen creëerden, maar helaas wilde de bal er niet in. Ook moest de tweede doelpuntenmaker Diede, met nog een kwartier te gaan, het veld verlaten wegens een blessure. Zij werd vervangen door Jolinde, die het laatste kwartier nog hard heeft gevochten om een doelpunt te forceren. Wij winnen onze eerste wedstrijd in de tweede klasse met 2-0, wat ons zelfvertrouwen goed doet voor de aankomende wedstrijden! Mijn complimenten voor de strijdlust van ons team!

Volgende week spelen wij onze tweede competitie wedstrijd uit tegen Bergentheim VR1. Om 14:30 zal deze wedstrijd plaatsvinden op sportpark Moscou te Bergentheim.