Bergentheim VR1

1 - 1

Vrouwen, VR1, 2e klasse C

30 september 2017 14:30

Na onze teambespreking van afgelopen woensdag stonden alle neuzen weer dezelfde kant op en verzamelden wij zaterdag vol energie voor een rit richting Bergentheim. In de auto werd er volop over aankomende wedstrijd gesproken. Wat konden wij verwachten, zullen zij net zoals onze vorige tegenstanders zijn, maar ook de zenuwen slopen er stiekem in. Uiteindelijk kwam in ieder geval één auto ontspannen aan en waarom… de speelster waren al helemaal in de kerstsfeer gekomen en waren al volop met kerstnummers aan het mee “zingen”.

Eenmaal tijdens de warming up was er van de spanning niks meer te merken. De warming up werd goed ingezet en het team is klaar om de strijd aan te gaan. Om 14.30 uur klonk het fluitsignaal en was de wedstrijd officieel begonnen. Al snel merkten we dat wij niet helemaal in ons spel zaten. We waren erg onrustig en konden elkaar steeds net niet vinden. Onze achterhoede had het erg druk, maar voldeed hun taak zeer goed. Wat je nu niet wilde in de wedstrijd, gebeurde natuurlijk. Heleen onze strijder valt uit door een enkelblessure. Heleen, veel sterkte! Jolinde mocht haar positie overnemen in het veld. Helaas kwamen de tegenstanders vaker in de aanval dan dat ons lief was, maar gelukkig steeds zonder succes. Daarbij had Robbin ook een spectaculaire redding in de eerste helft.

Tijdens de rust was het ons goed duidelijk waarom het niet lukt. Onder andere Mariëlle gaf aan dat zij haar spel niet kon spelen doordat de tegenstander haar in elke stap volgde. MAAR, wij gaven de moed niet op! In de tweede helft van de wedstrijd brak het moment aan waar we voor vreesden. Bergentheim komt op een voorsprong in de 59e minuut. Door een misverstand achterin, kwam hun rechtsbuiten in balbezet en strafte onze fout gelijk af. We probeerden onze achterstand in te halen door onder andere meer afstandsschoten te nemen. Het is duidelijk dat de keepster niet balvast is en wij hier meer gebruik van moesten maken. In de 75e minuut vond de tweede en derde wissel plaats. Sabrina werd vervangen door Paula en Jolinde door Samira. Na wat verschuivingen in het veld werd het spel weer hervat. In de 89e minuut werd de aanval nogmaals door ons ingezet. Joy krijgt de bal rechtsvoor net voor de 16, met een mooie strakke pass naar Marloes die de bal gericht in de rechterhoek plaatste. 1-1! Wauw, wat een gevoel en een ontlading in en naast het veld. De bal werd weer op de middenstip geplaatst en de aftrap ingezet, maar de scheidsrechter besloot op dat moment de wedstrijd af te fluiten. Uitslag 1-1. Wat een einde van zo’n wedstrijd, maar al met al een terechte uitslag!

Volgende week zaterdag zullen wij de speelsters van SC Genemuiden ontvangen op ons sportpark. Aanvang wedstrijd 12:30 uur.