SC Genemuiden VR1

Vrouwen, VR1, 2e klasse C

7 oktober 2017 12:30

Ter Horst, D.J.

Vandaag stond er een soort van subtopper op het programma. Voor zover je daar zo vroeg in de competitie al van kan spreken. Wij, DVS’33 VR1, staan op de 5e positie gepositioneerd en onze tegenstander van vandaag, SC Genemuiden VR1, staan op de derde plek in de ranglijst.
Beide teams hebben 1x gewonnen en 1x gelijk gespeeld, allebei 4 punten uit 2 wedstrijden en genieten beide dus nog van een ongeslagen status.

Na de wedstrijd van afgelopen zaterdag, waarin wij een wat mindere wedstrijd speelden (maar toch op de valreep nog één punt pakten),  waren we gebrand om in deze wedstrijd weer te laten zien wat wij kunnen en waar wij elke week hard voor trainen!
Gelukkig trainen we ook nog één keer per week op ‘gewoon’ gras, want de wedstrijd werd deze week gespeeld op veld 5, daar waar geen kunstgras ligt….

Het was mooi om te zien, dat ondanks het minder goede weer, er toch weer heel wat toeschouwers op de been waren om naar onze 3e wedstrijd in de 2e klasse te komen kijken! Dankjulliewel, de support doet ons zeer goed!

Om half 1 blies de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. We begonnen erg goed, scherp en gemotiveerd aan de wedstrijd. Dat resulteerde in de 2e minuut al tot een doelpunt van Paula! Zij kreeg vanaf het middenveld een mooie steekbal van Marloes. Paula kon alleen op de uitlopende keepster lopen, kapte haar uit, toen ook nog maar een verdedigster en zo kon ze in het lege doel schieten! 1-0
Wat een fantastisch begin!!
Het goede spel konden we prima vasthouden. We speelden goed naar elkaar over, er werden mooie combinaties gemaakt en konden veelal voetballend uit de duels blijven. Daar waar de tegenstander van vandaag het in de eerste helft probeerde met ‘langeballen voetbal’.

In de 24e minuut had Sabrina de bal op rechts veroverd. Zij speelde de bal op de vrijstaande Marloes, die nog een paar meters richting doel kon maken. Ze had van te voren niet bedacht dat ze ging schieten, maar deed het stiekem toch. Voor haarzelf een verrassing (bleek later), maar ook voor de keepster van de tegenstander. Want vanaf zo’n 20 meter schoot ze de bal, met een verraderlijke stuit, in het doel!
De dik verdiende 2-0 was een feit!

De eerste helft controleerde wij volledig met goed voetbal. Over het algemeen behielden we goed het overzicht en creëerden we de rust in het spel.
Tot aan de 40e minuut. Een bal die tekort terug gespeeld werd op onze uitstekende keepende keepster Robbin, werd onderschept door een aanvalster van Genemuiden. Zij kwam als een duveltje uit een doosje érgens vandaan, omspeelde Robbin en kon zo de 2-1 maken.
Nog niets aan de hand uiteraard, de voorsprong is er nog steeds, maar zo vlak voor de rust een doelpunt tegen krijgen…. Dat kan vertrouwen geven aan onze opponent.
Met deze 2-1 stand gingen we de rust in.

In de rust werd het late tegendoelpunt weggespoeld met een bekertje warme thee. Sommige koppies moesten weer even omhoog getild worden. Maar vastberaden werd er besloten om de tweede helft er weer volle bak tegen aan te gaan, aangezien de tegenstander vertrouwen heeft gehaald uit het late doelpunt in de eerste helft.

Van het goede voetbal in de eerste helft, was er in de tweede helft niet zo heel veel meer van over. Dit werd echter wel gecompenseerd door de vechtlust van iedereen. De wil om te werken voor elkaar en de wil om de 2-1 vast te houden of misschien de voorsprong uit te breiden.
Er was toch iets in onze ploeg geslopen. De passes werden minder zuiver en wij konden de bal niet meer zo lang in de ploeg houden. Het was allemaal wat onrustiger dan in de eerste helft.
De tegenstander kreeg wat meer ruimte om te voetballen en kreeg daardoor ook wat meer kansen. Zo kon Robbin nog net een ‘Henrieke-balletje’ van de tegenstander onder de lat weg tikken. En vanuit een vrije trap van Genemuiden werden ze ook nog gevaarlijk, maar daar was onze Robbin weer om de doorglijdende natte bal uit de hoek weg te boksen.
Ze moesten onze keepster wel hebben, want nadat ze vanuit een corner de bal al lang en breed in haar armen had, werd ze nog hard onderuit gebeukt door hun aanvoerster. Een terechte gele kaart werd aan haar getoond. Gelukkig kon Robbin wel verder keepen!

Wij kregen in de tweede helft ook nog een aantal kansen om de wedstrijd op slot te gooien. Waaronder een mooie lob bal van onze Joy (zij was ingevallen voor Sabrina). Langs de kant telden we het doelpunt al, maar helaas ging de bal net langs de verkeerde kant van de paal.

De laatste 20 minuten mocht Miranda van der Vlis mee doen om de voorsprong te behouden. Zij viel in voor de licht geblesseerde Henrieke.
Samen met de andere 10 speelsters vochten ze met zijn allen tot de laatste minuut en dit deden zij met verve.
Bikkels en vechters als ze allemaal zijn, wisten ze de 2-1 over de streep te trekken!

Wat zijn wij dames goed begonnen in de 2e klasse! Drie wedstrijden gespeeld en 7 punten gehaald. Nog steeds een ongeslagen status!

Volgende week spelen wij uit bij Berkum. De koploper van de competitie.
Een leuke en spannende pot. Wij zullen er alles aan doen, om ongeslagen te blijven!