1 - 0

DVS'33 Ermelo VR1

Vrouwen, VR1, 2e klasse C

14 oktober 2017 15:15

Zaterdag 14 oktober stond de competitiewedstrijd tegen Berkum vrouwen 1 op het programma. Berkum is de koploper in de 2de klasse C, met 9 punten. Wat opvalt is dat ze makkelijk scoren 14 doelpunten voor, in 3 gespeelde wedstrijden, en maar 1 tegentreffer. Wij DVS’33 vrouwen 1 bezetten de 3de plaats met 7 punten. Ons doelsaldo ligt een stukje lager.

We vertrokken om 13.15 uur naar Zwolle. Ruim op tijd aangekomen, rustig omkleden, en de wedstrijd besproken. Om 15.15 uur floot de scheids voor aanvang wedstrijd.  Dat Berkum ook kan voetballen werd al snel duidelijk. Hun loopacties zijn goed en wij lopen achter de feiten aan, dat voetbalt niet lekker. Vervolgens zijn we in balbezit te gehaast/slordig en moeten dan gelijk weer omschakelen. Helaas werd er al na 14 minuten gescoord door Berkum. 1-0.

Toch bleven wij strijden en hoopten dat we ons eigen spel weer zouden op pakken, maar Berkum bleef sterker. Het spel werd even stilgelegd door een blessure bij Diede. Hierdoor konden we een ander plan maken. En met 4-4-2 vervolgden we de wedstrijd. Er was meer controle maar echt gevaarlijk konden wij niet worden, en Berkum bleef de bovenliggende partij. Onze verdediging met Naomi, Diede, Deborah en Sabrina stonden goed, en daar achter stond Robbin paraat om de vele afstand schoten klemvast te pakken. Vlak voor rust gaat het beter lopen bij ons. Joy zet de turbo er nog even op en wordt vastgepakt waarbij een vrije trap volgt, even gevaar voor het doel van Berkum, maar geen doelpunt. We gaan met een 1-0 achterstand de kleedkamer opzoeken.

Tweede helft zijn wij iets beter uit de kleedkamer gekomen, maar Berkum blijft de meeste kansen creëren, gelukkig voor ons blijven ze op ons doel schieten van grote afstand, waardoor het niet echt gevaarlijk is. Het middenveld met Marloes, Mariëlle, Paula en Henrieke werkt keihard. Joy en jolinde zetten voorin druk en maken het de verdediging lastig. Henrieke moet na 70 minuten het veld verlaten met een geblesseerde enkel. Miranda neemt haar plaats over op de linkshalf. De laatste 15 minuten ging het spel op en neer, je zag dat sommige speelsters van Berkum het zwaar hadden. Berkum probeerde langer door te combineren, van afstand lukte het immers niet, de ruimtes werden groter.

Hierdoor kregen wij aan het einde toch ook een paar kansjes, uit een goed genomen corner van Sabrina kon marloes net niet goed genoeg de bal richting goal koppen. En even daarna was ook Jolinde nog dicht bij de gelijkmaker maar haar hoofd miste de bal net. In de 85ste minuut komt samira er nog in voor Jolinde. Kort daarna fluit de scheidsrechter af.

Met z’n allen weer keihard gewerkt, als team gestreden. Berkum was vandaag een maatje te groot. Volgende week weer naar Zwolle dan spelen wij tegen Be Quick vrouwen 2 voor de beker om 14.30 uur.