KNVB

Opstelling

Wissels: Joy, Heleen, Miranda vd Vlis, Sam, Jolinde
__________________________________________________________________________________
Met maar liefst 16 fitte meiden begonnen wij zaterdag 4 november iets later dan gepland aan onze wedstrijd op veld 6 tegen d’Olde Veste’54 VR1. Voordat het zover was, werden we allemaal verrast bij het naderen van de kleedkamer door Samira en Miranda vd Vlis. Zij hadden onze prachtige, nieuwe, ‘samen sterker’ wedstrijdtenues klaargelegd op de banken in de kleedkamer.

Na allen omgekleed, ingetaped en dus startklaar te zijn, was het tijd voor het ‘luister en huiver moment’ van trainster Miriam. We werden gewaarschuwd voor een goed voetballende en fysieke ploeg (nummer 2 in de competitie). De 1e 5 minuten druk zetten waren daarom misschien nog wel belangrijker dan anders...
2 wijzigingen in de opstelling van vandaag; Marloes (rechts mid) werd omgewisseld met Bosch (10). Poele (spits) deed een stapje opzij naar de linksbuiten positie en maakte plaats voor de herstelde Belinda.

Met ref Dennis Liibaan aan de leiding, trapten wij om 12:45 de bal als eerst af. Aan onze druk vooruit lag het niet, wel aan hun lange ballen. We werden wakker geschud door hun laatste vrouw met een goed schot in de benen en hun enorm snelle linksbuiten. Complimenten voor Naomi die deze dame het scoren heeft ontnomen! En al kwam de bal er een paar keer doorheen, dan stonden daar Katherine, Deborah en/of Diede om dit op te vangen.

Beide teams waren fel en zochten al voetballend naar hun eigen spel. Vooral wij, want eigenlijk was d’Olde Veste toch vaak een stapje eerder op juiste momenten. Rond de 25e minuut scoorden zij, maar niet zonder overtreding; de bal werd na Robbins prachtige redding uit haar handen getrapt en de goal werd daarom terecht afgekeurd na hevig overleg tussen Dennis en onze grens Jan. Met de schrik kwamen we vrij, maar beseften wel dat we een schepje er bovenop moesten doen. Zo geschiedde... in de 40e minuut maakten wij wél een geldig en terecht doelpunt! Na een aantal “oppepkreten” over en weer op het veld, gooide Sabrina rechtsvoor in het veld de bal in op Marloes. Zo simpel als het lijkt, draaide ze weg van haar eigen vrouw, speelde ze d’r vervolgens nog één uit en vond ze de verre onderhoek met haar linkerbeen.

Met een 1-0 voorsprong gingen we opgelucht de rust in, maar wisten we allemaal dat deze pittige wedstrijd nog niet beslist was. We verwachtten dat d’Olde Veste in de volgende 45 minuten vurig zou zijn, nóg feller, scherper en fysieker. In de 2e helft hadden we daarom maar 1 taak: ‘er overheen gaan!’

Niets bleek waar te zijn van onze verwachtingen, want wat in de 1e helft lang op zich liet wachten, lukte ons nu al na 1 minuut. In de 46e minuut werd een lange bal van Robbin verlengd door Poele, waarna de bal bij Belinda terecht kwam en ze deze keurig afronde met een lobje over de keepster. De 2-0 was een leuk ‘welkom terug cadeutje’ na een hersteltijd van een aantal weken.
Ook later in de 2e helft kwam de tegenstander er niet uit, ondanks dat ze met een extra aanvalster gingen spelen. Hun tactiek werd perfect opgepakt door onze  verdediging en het middenveld met Bosch en Henrieke. We bleven dreigen en druk zetten, waardoor 1 van hun verdedigsters in de 72e minuut hands maakte in de 16. Net als vorige week in de uitwedstrijd tegen Klarenbeek, was het nu weer de eer aan Marloes om de penalty er in te schieten. Genadeloos schoot ze ons naar de 3-0.
In de 75e minuut kwam Joy er in voor Sabrina en Heleen voor Diede, mét geweldig resultaat. In de 76e minuut werd er een aanval geopend over rechts naar Belinda. Ze speelde de bal naar Joy die vervolgens de ruimte vond, om tussen de verdediging door, naar de andere kant te openen op trefzekere Poele. Ze kreeg vandaag namelijk 1 kans en deze benutte ze door de bal in de korte hoek te plaatsen: 4-0.

4-0 was tevens de eindscore van deze wedstrijd en wat we van te voren misschien niet durfden te hopen, is deze eindstand welverdiend en weer een echte teamprestatie! De 3e helft werd gevierd met overwinningbiertjes, frisjes en schalen met hapjes. Ondertussen hielden we voetbal.nl in de gaten en staan wij momenteel op een mooie 2e plek in de competitie!

Volgende week wederom thuis om 12:30 tegen OZC Ommen VR1 op veld 1, gefloten door J. Vrijhof. En natuurlijk gaan we weer voor de 4-0 (of meer) dus wees welkom! J