OZC VR1

Vrouwen, VR1, 2e klasse C

11 november 2017 12:30

J. Vrijhof

Zaterdag 11 november, de dag van camera’s, foto’s, interviews en nog meer camera’s. Om half 11 stond het hele team, rillend als een rietje van de kou, in het geel-zwart klaar om vastgelegd te worden op de gevoelige plaat. Deel twee van de fotoshoot vond plaats op DVS, waar we in onze nieuwe jassen plaatsnamen op de tribune. We willen onze sponsors, de Molenaer en de Veluwe, hartelijk bedanken voor de prachtige tenues en de moeder van Joy voor de mooie foto’s!

Om half 12 was het tijd om aan de wedstrijdvoorbereiding te beginnen. Na een goede warming-up verzamelde het team zich weer in de kleedkamer. Miriam had haar wekelijkse ‘luister en huiver momentje’ en hier en daar werd nog een zakje magnesiumpoeder naar binnen gewerkt (alles tegen de kramp). We begonnen met de volgende opstelling aan de wedstrijd:

Robbin
Naomi - Kath/Deborah - Diede
Marielle - Marloes - Henrieke
Sabrina - Belinda - Joy

De bank werd bezet door Samira, Miranda van der Vlis, Heleen en Jolinde. Team kneus bestond deze week uit Paula en Miranda Dul en Anita was aanwezig voor extra support.

Aangezien het eerste vandaag vrij was, werd onze wedstrijd gefilmd en op het hoofdveld gespeeld. Met dank aan de mannen van DVS-TV konden de thuisblijvers live meegenieten van de wedstrijd via YouTube.

Om 12:30 uur stipt floot de scheidrechter voor het begin van de wedstrijd. OZC startte net wat feller en scherper, waardoor we steeds een stapje te laat waren. Toch kregen de dames uit Ommen geen grote kansen dankzij uitstekend werk van onze verdediging. Naomi had haar tegenstander, deze keer zonder turbo, in haar broekzak, Deb en Kath controleerden de sterke spits en Diede had vandaag zelf de turbo aan. De verdediging stond als een huis, en dat was nodig ook, want OZC kwam geregeld over de linkerflank (voor de kijkers rechts) aanstormen. Het lukte niet echt om ons eigen spelletje te spelen, maar toch werd er een handjevol kansen gecreëerd. Onze superspitsen, Joy, Belinda en Sabrina, wisten de goal helaas niet te vinden. Zowel het weer als de uitslag van de eerste helft was nogal somber.

In de rust werd het middenveld beter neergezet en Kath en Deb kregen de opdracht om te zorgen dat de nummer 4 geen ballen meer aangespeeld kon krijgen. Onder het genot van een warm bekertje thee werden de laatste puntjes op de i gezet. De tweede helft begon een paar minuten later dan gepland, omdat de scheidsrechter nog even wilde wachten totdat de regenbui was overgewaaid. Helaas was die bui iets groter dan verwacht, waardoor we toch nog in de regen aan de tweede helft begonnen. In tegenstelling tot het weer was de ontvangst op het veld wel warm. Onder luid gejuich en gezang van het aanwezige publiek betraden we het veld voor de tweede helft.

We begonnen een stuk scherper en feller dan in de eerste helft, wat al snel resulteerde in kansen. Zo kregen we in de 55e minuut een corner die genomen werd door Sabrina. Zij wist de bal precies op het hoofd van Marloes te plaatsen, die de 1-0 binnenkopte. Na dat eerste doelpunt vonden we het geloof in onszelf terug en begonnen we weer wat vrijer te voetballen. Het leek alsof OZC niet heel gevaarlijk meer zou worden, maar toch moest Robbin zich nog een keer tot het uiterste strekken om de bal over de lat te werken. In de 72e minuut belandde de bal na één van haar befaamde uittrappen via het middenveld bij Henrieke. Zij speelde diep op Belinda, die het duel met de keeper van OZC aanging. De keeper kon de bal niet goed wegwerken, waardoor Joy ermee aan de haal kon gaan. Zij speelde een verdediger uit en zette met een keurige lob de 2-0 op het scorebord.

Een paar minuten later verlieten Sabrina en Belinda na een uitstekende wedstrijd het veld voor Miranda van der Vlis en Jolinde. Kort daarna kwam Marielle aan de bal op het middenveld. Zij ging de een-twee aan met Marloes en kwam zo 1 op 1 te staan met de keeper. Ze was de rust zelve en schoot de bal met links tegen de touwen. 3-0! De wedstrijd van vandaag had al veel komische momenten gehad (o.a. de scheidsrechter die gestrekt ging) en in de 80e minuut volgde nog zo’n moment. De goalie van Ommen mocht uittrappen en speelde de bal naar haar verdediger. Zij speelde terug op de keeper, maar die bal was net niet nauwkeurig genoeg. Marloes zette druk en viel op wonderbaarlijke wijze met bal en al het doel in. 4-0! In de 84e minuut kwam Samira, die uitstekend inviel, in het veld voor Marloes.
Na ruim 90 minuten klonk "Ja het is feest, want wij zijn DVS-ers" door de speakers, wat voor de scheidsrechter het teken was om af te fluiten.

Het weer leek vandaag wel symboliserend voor ons spel. Na een regenachtige en matige eerste helft kwamen we in de tweede helft weer aan voetballen toe. We eindigden de wedstrijd zelfs met een zonnetje, een regenboog en een hoop lachende gezichten. Met deze ruime overwinning (goed voor het doelsaldo!) doen we goede zaken in de 2
e klasse. We staan nog steeds 2e
met een achterstand van 5 punten op koploper Berkum. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Bruchterveld VR1 op het programma.

We sluiten de dag af met een muzikale flashback naar de 90s, overwinningsbiertjes en een flashback naar de wedstrijd via de livestream. De samenvatting en nabeschouwing van de wedstrijd zijn te zien via