35'

Vrouwen, VR1, 2e klasse C

17 februari 2018 14:30

Wedstrijd verslag: Genemuiden VR1 – DVS’33 VR1

Op 17 februari stond de wedstrijd tegen SC Genemuiden op het progamma. Thuis hadden wij die ploeg al eens met 2-1 verslagen, dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden. Met een vijftal speelsters dat ontbrak vertokken we naar Genemuiden. Na een toeristische route door het afgelegen gebied rondom de IJssel kwamen we aan op het sportpark. De zon was zo warm dat de kaaskoppen onder ons zich bijna moesten insmeren. Ook leek het kunstgras wel een hoogpolig tapijt, wat resulteerde in de nodige brandwonden door slidings.

We begonnen de wedstrijd slap en rommelig. Daarnaast stonden we positioneel niet goed waardoor we veel ruimte lieten vallen. Hier kon Genemuiden met hun gevaarlijke lange ballen goed gebruik van maken. Toch kwam het eerste doelpunt, dat al na 4 minuten viel, niet uit een lange bal, maar uit een corner. Na een scrimmage voor het doel van onze sluitpost Robbin belandde de bal in het doel.
Zo nu en dan werd Henrieke de diepte ingestuurd maar dit resulteerde niet in goede kansen. Onze enige echte kans kregen we na een half uurtje. Van der Blus gooide in op Sabrina, die de bal direct doortikte naar Belinda. Zij passeerde haar verdediger en gaf een voorzet op maat richting de tweede paal, waar Henrieke vrijstond. Zij kopte de bal hard richting de goal, maar miste helaas een paar centimeter waardoor ze de bal over kopte.
Kort daarna kregen we door de rommelige situaties op het veld binnen 5 minuten twee tegendoelpunten. Hierdoor gingen we met een 0-3 achterstand de rust in.

Met wat positionele wisselingen begonnen we aan de tweede helft. Hierdoor kregen we meer kansen maar helaas resulteerde dit niet in doelpunten, waar dat toch wel verdiend was geweest. Na een mooie diepte bal op Dul die zij ten kostte van alles binnen wist te houden, waarbij een goede tackle van Miranda op de bal volgde maar de scheidsrechter zag hier een overtreding in. Met nog een kwartier op de klok kwam Samira in het veld voor Dul. Zij bracht nog wat extra felheid en strijdlust in het spel.

Helaas hebben wij deze wedstrijd met 3-0 verloren en zijn de punten in Genemuiden gebleven. We willen graag de scheidsrechter bedanken voor de bezorgdheid bij de blessure gevalletjes. Ook willen wij de speelsters van dames 2 bedanken voor de versterking. Laten we deze wedstrijd snel vergeten en vooruit kijken op de oefenwedstrijd tegen Epe en de daarop volgende topper tegen Berkum.