83'

Vrouwen, VR1, 2e klasse C

28 april 2018 12:30

Söner, M.

Op de dag na Koningsdag stond de topper tegen Berkum Vr1 op het programma. Iedereen was de dag ervoor keurig op tijd gestopt met bier drinken en lag voor middernacht op één oor, zodat we met 13 fitte speelsters aan de wedstrijd konden beginnen. Ook namen Tamara en Claudia uit dames 2 plaats op de bank, bedankt meiden! Bij winst zou Berkum vandaag kampioen worden, dus iedereen was vastberaden om er minimaal een gelijkspel uit te slepen. We wisten dat we kans maakten, aangezien we in Zwolle maar één tegendoelpunt hadden gekregen.

Na een duidelijke wedstrijdbespreking van Jan begonnen we met de volgende opstelling aan de wedstrijd:

Joy           Marloes         Paula

Henrieke  Marielle  Miranda V

Jolinde     Diede/Dul   Sabrina

Robbin

We hadden de eerste tien minuten van de wedstrijd nodig om ons strijdplan onder de knie te krijgen, maar daarna stonden we als team sterk te spelen. De dames uit Zwolle hadden moeite om voetballend onze 16 te bereiken, waardoor ze regelmatig de lange bal hanteerden. De Ermelose aanval zette steeds goed druk, wat resulteerde in kleine kansjes voor Paula en Joy. Helaas wisten we deze kansjes niet om te zetten in doelpunten. Wat ons niet lukte, lukte de dames van Berkum wel. In de 29e minuut belandde een voorzet van hun linksbuiten op het hoofd van een speelsters in het wit. Zij kopte de bal hard in het doel en zette Berkum op een 0-1 voorsprong. De speelsters en supporters van Berkum juichten alsof ze het kampioenschap al binnen hadden, maar we hadden nog ruim een uur om dit te voorkomen. We gingen stug verder met verdedigen en konden af en toe zelf een doelpoging wagen. Het middenveld, bestaande uit Henrieke, Marielle en Vlis, verzette bergen werk en de aanval van Berkum had veel moeite met onze sterke verdediging. Ook Robbin was vandaag weer belangrijk met een aantal goede reddingen. Er vielen aan beide kanten geen doelpunten meer, waardoor we gingen rusten met een 0-1 achterstand.

In de kleedkamer werden de nodige Dextro’s en Snickers genuttigd voor wat extra energie. We kregen de opdracht om verder te spelen zoals we in de eerste helft hadden gedaan. Zo begonnen we na een kwartiertje rust aan de wandeling richting veld 6, waar de scheidsrechter alweer klaarstond om voor het begin van de tweede helft te fluiten.

Vrijwel meteen na rust werd de geblesseerde Miranda Dul gewisseld voor Claudia, die haar plekje naast Diede innam. We waren iets minder scherp dan in de eerste helft, wat ervoor zorgde dat Berkum nog meer druk naar voren zette. Rond de 55e minuut verliet Miranda V het veld voor Belinda. Zij kwam in de spits te staan en Marloes zakte een linie terug, zodat ze naast Henrieke en Marielle kwam te spelen. Berkum bleef aanzetten en begon in de 58e minuut een aanval aan de rechterkant van het veld. Na een lange bal kwam de bal bij de linksbuiten terecht. Waar je een voorzet zou verwachten, volgde een strak en laag schot in de lange hoek: 0-2. Hierna besloten we om verder naar voren te gaan voetballen en hoger druk te zetten, om toch nog een doelpunt te forceren. Helaas viel het doelpunt aan de verkeerde kant. Na een aanval door het midden kon de nummer 4 van Berkum de bal intikken en zij tekende zo voor de 0-3. Ondanks de tegendoelpunten lieten we ons niet kennen en bleven we keihard werken. Zo nu en dan lukte het om een aanval op te zetten en dit resulteerde in de 83e minuut in een corner. Deze werd genomen door Sabrina die de bal precies op het hoofd mikte van Marloes. Zij kopte de bal in de hoek en zette de stand op 1-3. Na 90 minuten vond de scheidsrechter het wel mooi geweest en floot hij voor het einde van de wedstrijd. Luid gejuich steeg op aan de kant waar de supporters van Berkum zich hadden opgesteld. Met trommels, spandoeken, muziek en champagne barstte hun feest los. Berkum, gefeliciteerd met jullie kampioenschap en veel succes in de 1e klasse volgend jaar!

Ondanks de uitslag mogen we trots zijn op de manier waarop we hebben gespeeld. Als we zo blijven vechten als team, zullen we zeker punten pakken in de laatste drie wedstrijden. Volgende week hebben we een wedstrijd-loos weekend en op 12 mei wordt de competitie weer hervat. Dan staat om 14:30 de wedstrijd tegen OZC Vr1 op het programma. De thuiswedstrijd hebben we met 4-0 gewonnen, dus we zullen er alles aan doen om ook dit keer de 3 punten binnen te halen!