12'

Vrouwen, VR1, 2e klasse C

10 maart 2018 15:00

Het is 10 maart 2018.

Vandaag een belangrijke wedstrijd op het programma! Om 15:00 spelen wij uit tegen d’ Olde Veste in Steenwijk. Met 4 punten verschil tussen de #2 en de #3, viel er voor beide partijen wat te halen op het veld. Vanwege een aantal blessures, dames die moesten werken en een zieke hadden wij van onszelf 10 dames. Gelukkig is daar MO19 die ons vandaag kwamen versterken. Via deze weg bedanken wij de MO19 die hun eigen wedstrijd geannuleerd hebben om ons te versterken.

13u vertrokken we vanuit Ermelo en om 14:30 stonden we omgekleed op het veld om aan de warming up te beginnen. Acht minuten voor de wedstrijd kregen we een laatste peptalk van Miriam in de kleedkamer om vervolgens de wedstrijd vanaf de middenstip te openen. Al gauw ging het niveau gelijk op maar vond Olde Veste vaker en sneller onze helft door hun fysieke en snelle spel. Voor ons geheel onverwacht viel in de 12e minuut, al zeggen we het zelf: de goal van het seizoen, helaas aan de verkeerde kant. Dit afstandsschot van +- 30meter viel in de rechterkruising net over Robbins handen en onder de lat. Natuurlijk was hiermee de wedstrijd nog niet gespeeld en gingen wij met opgeheven hoofd opzoek naar onze goals. We creëerden op onze beurt kansen: Inge schoot vanuit een moeilijke hoek net naast de goal en Henrieke schoot maar net over met een stiftje na een prachtige pass over de verdediging  van Miranda van de Vlis. We geloofden in onszelf, bleven strijden en hielden de eindstand van de thuiswedstrijd in ons achterhoofd (4-0). In de 1e helft mocht het niet baten.

Na 45 minuten zochten we met een 1-0 achterstand de kleedkamer op. Samengevat moesten we onszelf kwaad maken, feller in de duels gaan maar vooral onze eigen voetbalkwaliteiten inzetten en niet in hun spel meegaan. Er werden wat wissels doorgevoerd en mensen veranderden van positie. Inge werd gewisseld waardoor Henrieke naar links voor schoof. Katherine moest helaas noodgedwongen gewisseld worden (blessure), waardoor Diede van de spits naar laatste vrouw ging. Carlijn schoof van de 10 door naar de spits en onze Marielle Bosch kwam op haar plek. Demi vulde de li-mid positie op. Als u ons nog volgt gaan we door naar de 2e helft.

We starten feller, er zat meer pit in ons spel, maar het ontbrak ons aan rust, goede aannames, balcontrole en de laatste pass om zo de 1e kans van Henrieke in de 2e helft af te maken. Henrieke wist zichzelf en ons helaas niet te belonen na een heel lange geplaatste pass van Robbin. Vervolgens speelden we lang op onze helft, maar de verdediging bestaande uit Jolinde, Deborah, Diede en Sabrina wisten het potdicht te houden. Opbouwend vanuit de verdediging wist ons middenveld (Vlis, Demi en Marielle) een gat te vinden naar hun helft. De backs namen meer risico door hoog op te lopen en zo de voorhoede meer te bereiken. Het was snel schakelen door de continuïteit van hun lange ballen. In de tussentijd wordt Vlis gewisseld, komt onze snelle Joy op linksbuiten waardoor Henrieke teruggaat naar de rechts midden positie. We zetten meer druk en Henrieke gaat mee naar voren als 2e spits de aanval in. In de slotfase doet Marielle een laatste poging met een schot op de goal. Haar schot week af en belandde op de knie van Paula: rakelings over. We beseften ons dat als we hier nog 1 punt wilden pakken deze laatste poging had moeten zitten. De 3 fluitsignalen klonken waardoor de nummer 2 de #2 blijft en wij de #3 positie houden. Met z’n allen gestreden, maar met onze ogen naar de grond verlieten wij het veld. Een teleurstellende middag voor DVS VR1 maar des te harder we volgende week het thuisduel ingaan. Volgende week staat Klarenbeek vr2 op het programma. De club van onze toekomstige trainer. We trappen af om 12:30 op veld 6 en natuurlijk gaan we weer voor de 3 punten dus wees welkom!