J. Vrijhof

Zaterdag 17 maart was niet alleen de dag dat onze lieve Miranda v/d Vlis 24 mocht worden, maar ook de dag dat wij thuis mochten aantreden tegen de vrouwen van Klarenbeek.

Met een gevoelstemperatuur van –10 stonden we uiteraard allemaal te trappelen om de strijd weer aan te gaan.

Alle thermokleding, handschoenen en oorwarmers waren uit de kast getrokken zodat we niet alleen klaar waren om te strijden tegen Klarenbeek maar ook tegen de kou.

Met een windkracht die de cornervlaggen nog net niet uit de grond trok werd dit geen makkelijke pot. De tos werd verloren en zo moesten wij de eerste helft beginnen met de wind van voren.

Dit zorgde voor het nodige ongemak, wat niet resulteerde in hoogstaand voetbal.

Hoge ballen waaide bijna rechtstreek terug het bos in, kortom het werd ons niet makkelijk gemaakt.

De verdediging had een zware kluif aan Klarenbeek en de tegenwind, er moest hard gewerkt worden achterin maar wat hebben ze gestreden en veel weggehaald!

Door dit ongemak mocht Klarenbeek de eerste helft opvallend veel corners nemen. Die gelukkig niet benut werden.

Ook Klarenbeek had last van de wind.

Toch komen we al snel 0-1 achter. Een prachtig doelpunt al zeg ik het zelf.

Een afstand schot die in de verre hoek de binnen kant van de paal raakte en het doel van onze Robbin binnen schoot.

We weten ons zelf enigszins te herpakken en in de 17e minuut weten wij het doel van Klarenbeek te vinden.

Dankzij een mooie bal vanaf het middenveld van Jolinde worden Paula en Joy bijna vrij gespeeld voorin.

Paula tikt de bal door naar Joy die de verdediging voorbij sprint met haar korte snelle beentjes en heel bekwaam de bal langs de keeper in het doel weet te plaatsen.

1-1

Dit volhouden tot aan de rust en dan gebruik maken van de wind in de rug, dat was de instelling.

Dit weten we vol te houden en we gaan met een 1-1 stand de kleedkamer in.

Wachtend op een warme kop thee om de kou de 2e helft ook te kunnen trotseren neemt Miriam het woord.

Lastige weersomstandigheden, er wordt niet goed gevoetbald, duels worden verloren of niet eens aangegaan en elkaar vinden gaat heel moeizaam dit moet anders de 2e helft!

Vol goede moed stappen we de kleedkamer uit en het veld op voor de 2e helft.

Het lukt ons niet om het goede voetbal en elkaar te vinden, het blijft ondanks de wind in de rug slordig.

Des ondanks blijft er wel gestreden worden maar het lijkt allemaal maar niet te willen lukken vandaag.

In de 57ste minuut wordt het duel van de spits van Klarenbeek verloren en weet zij de 1-2 een feit te maken.

Wat een tegenslag!

Het lukt ons niet meer om een doelpunt te maken, ondanks de goede inzet van onze jonge hindes Carlijn en Inge en zo eindigt de wedstrijd in 1-2.
Weer geen punten gepakt, het wordt hoog tijd dat wij weer gaan laten zien wat we waard zijn en die 3 punten weer eens binnen gaan slepen!

Inge en Carlijn super bedankt voor het meedoen, jullie hebben gestreden!

Op naar Zaterdag dan zullen we om 15:00u spelen tegen HZVV vrouwen 1 in Hoogeveen.