... (schot)
45'

Vrouwen, VR1, 2e klasse C

24 maart 2018 15:00

Zaterdag 24 maart stond om 15:00 HZVV op het programma. Thuis hadden we met 0-2 verloren dus we wilden een revanche nemen. Na afgelopen maandag een goed gesprek te hebben gehad in de kleedkamer waren we gedreven om deze pot te winnen. Om 12:15 verzamelde de selectie zich op DVS en hielden we een wedstrijdbespreking. In de bespreking werd het voor iedere speler duidelijk wat haar taak was en besloten we deze wedstrijd goed druk te gaan zetten. Vol vertrouwen reden we naar Hoogeveen met 11 speelsters uit dames 1. Later zouden er nog meiden aansluiten van dames 2, meiden ontzettend bedankt voor jullie inzet!!:)

Om 15:00 floot de scheids voor de eerste helft. We begonnen de eerste helft heel fel en zetten HZVV goed vast. We gingen de duels fel aan en probeerden ons eigen spel te spelen. Dit ging heel goed en waren wij de bovenliggende ploeg. We creëerden een aantal kleine kansen maar helaas werden deze niet beloond. In de dertiende minuut kregen we een corner tegen. In eerste instantie maakte Robbin een prachtige redding op een inzet van HZVV, deze werd in de rebound er helaas in geschoten …1-0. We lieten ons kopje niet hangen omdat we als team wisten dat we goed bezig waren en erin geloofden dat die wel zal gaan vallen. We pakte ons goede spel weer op en zette HZVV weer onderdruk. Samira, Joy en Belinda probeerden goed de lange ballen eruit te halen en dat deden ze fantastisch. Op het middenveld, bestaande uit Mariëlle, Sabrina en Vlis, werden de duels fel aangegaan en zaten ze er goed kort op zodat zij niet hun eigen spel konden spelen.  In de achterhoede werd er ook goed kort verdedigd door Heleen, Jolinde, Diede en Deborah en coachte Robbin ons de hele wedstrijd door . We waren weer als een team aan het voetballen en zetten ook met z’n allen goed druk waardoor we weer het zelfvertrouwen toonden die de afgelopen weken soms misten. Net voor rust in de 45ste minuut krijgen we heel lullig de 2-0 tegen, de speelster van HZVV raakte de bal niet helemaal goed waardoor die ‘toevallig’ strak in de hoek werd geschoten. Met goed spel maar een 2-0 achterstand gingen we de rust in.

In de kleedkamer werd ons spel beloond door onze trainster Miriam. Ze was heel tevreden over de werklust die we toonden en wilde graag dat we zo door bleven gaan. We moesten proberen nog iets vaker op goal te schieten en dan zal de goal vanzelf komen. In de rust werd de strijdende middenvelder Miranda van der Vlis gewisseld voor Claudia. Belinda zakte terug naar het middenveld en Claudia kwam voorin te spelen.

De tweede helft begonnen had  HZVV hun tactiek iets aangepast omdat wij de eerste helft er zo fel op zaten. Je merkte dat zij iets gevaarlijker werden doordat wij niet vanaf het begin fel begonnen. Later probeerden we dit weer op te pakken maar lukte het ons niet helemaal om het spel van de eerste helft erin te krijgen. HZVV kreeg een aantal kansen maar gelukkig hebben wij Robbin op het doel en zij zorgde ervoor dat deze er niet in gingen. In de 65e minuut werd onze spits Samira vervangen door Tamara. We creëerden nog een aantal kansen met als grootse kans die van Sabrina maar helaas ging deze er niet in. We moesten genoegen nemen met een 2-0 verlies, maar we kunnen trots zijn op ons spel en de werklust die we hebben laten zien. Dit moeten we door trekken naar de volgende wedstrijden.

Volgende week hebben wij geen wedstrijd maar zaterdag 7 april bent u van harte welkom om 12:30 bij de wedstrijd DVS’33 dames 1 tegen Bergentheim vrouwen 1.