Een wereldreis naar Emmen: Drenthina - DVS'33

Drenthina VR1

2 - 1

Vrouwen, VR1, 2e klasse C

14 april 2018 12:30

Zaterdag 14 april de verre uitwedstrijd in Emmen tegen Drenthina. Een wedstrijd die wordt gespeeld op echt gras. De vrouwen van Dvs’33 overheersend waren in de 2de helft en Drenthina terug drong op verdedigen. Helaas aan het eind toch een 2-1 nederlaag en zonder punten terug naar Ermelo.

Het eerste deel van de 1e helft was Drenthina veel feller en had veel druk op de bal en onze achterhoede, we waren zoekende naar hoe we moesten staan en onze loopacties moesten maken. We speelden weer eens op echt gras, waardoor de bal toch anders rolt en bal aannames soms moeilijker zijn.

Na 5 minuten kregen we de eerste goal tegen, bij het uitverdedigen belandde de bal plots voor de voeten van een speelster van Drenthina die raak schoot.

Dit is ontzettend balen zo vroeg in de wedstrijd maar we hebben nog genoeg tijd om het recht te zetten. Koppies gaan omhoog en het was nu duidelijker dat we sneller de voorhoede moesten inspelen omdat ze voorin  1 op 1 stonden. Het duurde gelukkig niet lang voordat de DVS vrouwen de stand gelijk trokken. 6 minuten later werd op het middenveld de bal opgepikt, waarna Miranda vd Vlis de bal meteen diep gaf, in de loop van Paula Bakkenes en de laatste zette de stand weer gelijk. Drenthina bleef gevaarlijk waarbij hun snel schakelden en wij moeite hadden om de controle te krijgen. Vanuit een vrijetrap van Mariëlle werden wij nog een keer gevaarlijk, joy kopte de bal bijna in het goal, maar deze verdween helaas aan de verkeerde kant langs de paal.

In de 40ste minuut een corner van Drenthina, een scrimmage voor het goal, en uiteindelijk belandt de bal in de voeten van een speelster van Drenthina waardoor we opnieuw tegen een achterstand aan kijken. 2-1

Na de rust was het Miranda Dul die in het veld kwam voor de moe gestreden Miranda vd Vlis. Het waren de DVS vrouwen die meer en meer het initiatief namen en Drenthina ging steeds meer over tot verdedigen.

De laatste 30 minuten werd de druk nog meer opgevoerd. Sabrina kwam erin voor Joy en een paar minuten later kwam Marloes erin voor Belinda. We hadden nog een paar corners en vrije trappen mee, maar ook nu kwamen we niet tot gevaarlijke doelpogingen. Drenthina haalde alles uit de kast en rekte waar mogelijk was tijd, blessures waren er regelmatig. Wij hadden zoveel druk naar voren, dat Drenthina alleen nog met lange ballen gevaarlijk kon worden. Wat in de laatste 5 minuten nog een bal op de lat voor hun opleverde. Gelukkig voor ons konden we hoop houden op de gelijk maker. Maar kort daarna vond de scheids het wel mooi geweest en floot een einde aan deze wedstrijd, geen blessure tijd, maar ondanks het overwicht in de 2de helft wisten we ook geen goede mogelijkheden te creëren.

Komende zaterdag de thuiswedstijd tegen Bruchterveld, Aftrap om 12.30 uur.