Laatste competitie wedstrijd & afscheid trainster en speelsters

Heino VR1

0 - 6

Vrouwen, VR1, 2e klasse C

26 mei 2018 15:00

Zaterdag 26 mei 2018. Een dag met een dubbel gevoel, want sommigen speelden op deze dag hun laatste wedstrijd bij DVS’33! Over één ding waren wij het als één team in ieder geval eens: we gingen er een memorabele dag van maken en heel hard genieten met elkaar. En zo geschiedde...

Voor we vertrokken werden we bij elkaar geroepen in de bespreekruimte, waar al gauw duidelijk werd dat we het niet over de wedstrijd gingen hebben. Namens de werkgroep meisjes en vrouwen, zette Jan van den Berg onze 5 toppers alvast even in het zonnetje. Belinda de Vries, Miranda Dul, Robbin Huisman, Heleen Posthouwer en onze trainster Miriam van der Horst ontvingen een mooie bos bloemen en een speech met (bijna alleen maar...) lovende woorden. Mannen uit de werkgroep, Jan, Ramon en Arie: super bedankt! Dankzij jullie rolden er nóg dikkere tranen over de wangen van heel vrouwen 1. Want ja, het is best gek. Zomaar afscheid nemen van mensen die al heel wat jaren met DVS Vrouwen 1 meelopen, van wie je niet beter wist dan dat ze er altijd bij waren! Laat staan hoe het voor de afscheidnemende vrouwen zélf moet zijn om weg te gaan...

De tranen werden gedroogd, een hoop knuffels werden uitgedeeld en er moest natuurlijk nog gauw even een groepsfoto worden gemaakt voordat we richting Heino vertrokken. Eenmaal aangekomen, hadden we nauwelijks tijd om ons om te kleden, want we waren aan de late kant en moesten snel beginnen met de ‘warming-up’. Nou, opgewarmd waren we inmiddels wel, met 30 graden op het kunstgras, maar de spiertjes moesten toch ook even wat losser komen. Om 15.00 uur stonden wij klaar voor de wedstrijd met de volgende 11 speelsters:

Goal: Robbin
Achterhoede: Jolinde, Katherine & Deborah, Naomi
Middenveld: Henrieke, Marloes, Sabrina
Voorhoede: Paula, Diede, Belinda

Wissels: Joy, Mariëlle

We begonnen vanuit de rust en vooral met plezier te voetballen en merkten al snel dat hier wat te halen viel. Waar we bij andere wedstrijden wel eens ‘schrokken’ van de ruimte die we kregen, wisten we dat vandaag om te zetten in mooie combinaties. We hadden nog maar 5 minuten gespeeld of ons mooie voetbal werd al beloond met een doelpunt. Heino leed balverlies op het middenveld en Sabrina kon onderscheppen, waarna zij een mooie dieptepass op Belinda gaf die vervolgens met een prachtige lob de 0-1 maakte! Wát een cadeautje voor Belinda, het team én niet te vergeten de supporters aan de zijlijn! Deze wedstrijd kon nu al niet meer beter, maar we waren er nog niet.

Af en toe probeerde Heino gevaarlijk te worden door in de omschakeling ineens snel aan te sluiten en massaal mee naar voren te gaan. Door goede communicatie en samenwerking tussen de verdediging en het middenveld, lukte het Heino echter niet bij de gelijkmaker te komen. En als ze er toch een keer uit dachten te komen, stond Robbin er altijd nog om dat feestje voor ze te verpesten. Met haar snelheid en alertheid kon Robbin de bal snel weer in het spel brengen en voor een opening zorgen. DVS werd steeds gevaarlijker en in de 20e minuut herhaalde de situatie uit de 5e minuut zich: Sabrina onderschepte de bal op het middenveld en gaf een perfecte steekbal, deze keer op Paula, die knap de 0-2 maakte! Ook dit doelpunt werd goed gevierd en het plezier steeg met de minuut! 4 minuten later, in de 24e minuut, hadden wij een ingooi aan de linkerkant ongeveer bij de cornervlag. Paula gooide in de voeten van de altijd vrijlopende Marloes, die opendraaide, een paar meters maakte en de bal vervolgens genadeloos over de keeper heen in de verre hoek wist te plaatsen. 0-3! Alleen maar prachtige doelpunten vandaag! In de 29e minuut nam de keepster van Heino de uittrap, maar schoot recht in de voeten van Belinda die dit uiteraard direct afstrafte en de 0-4 op het scorebord bracht. Wat een afscheidswedstrijd voor onze oma Belinda!

Na dit doelpuntenfestijn waren we allemaal wel toe aan rust. Het was nog even doorbijten en met het warme weer was dat niet gemakkelijk. Net voor rust ging Naomi het veld af die zichzelf helemaal stuk had gespeeld voor het team. Klasse gedaan weer, strijder! In de rust mochten we de koele kleedkamer in en kregen we allemaal een stuk sinaasappel volgens oma’s recept, een bekertje ranja en werden de nodige dextro’s geslikt.

In de tweede helft kwam Mariëlle op het middenveld te staan en nam Sabrina de positie van Naomi over. Het kostte ons even wat tijd weer net zo rustig te voetballen als in de eerste helft, maar gelukkig bleven we allemaal positief en in de loop van de tweede helft pakten we het weer op. Na een uur spelen, gaf de moegespeelde Katherine, die net terug is van haar knieblessure en weer als vanouds gespeeld heeft (heerlijk!), haar positie over aan Diede. Paula kwam in de spits te staan en Joy kwam op Paula’s positie te spelen. In de 64e minuut opende Henrieke vanuit het midden een aanval en stuurde met een lange bal Mariëlle weg. Die kwam 1-op-1 met de keepster te staan en wist net voordat de keeper de bal kon pakken, de bal met een lob over de keeper heen te tikken waarna de bal met een mooie boog in het doel plofte. Mariëlle werd zelf ook nog gelanceerd door een botsing met de keepster, maar dat was het allemaal waard: 0-5! En wát een mooi doelpunt weer! De laatste fase van de wedstrijd werd er nog lekker gevoetbald, maar kon je ook merken dat de hitte ons parten begon te spelen. We kregen nog een paar kansen en in de 79e minuut werd één van deze kansen dan toch weer benut. Marloes startte een aanval vanaf rechts en gaf een steekpass op Paula. Even leek het alsof er een verdediger van Heino tussen kwam, maar Paula wist de bal toch richting het doel te krijgen en omdat de keepster op haar verkeerde been stond, rolde de bal er zomaar in. 0-6! En met deze prachtige en verdiende 0-6 op het scorebord, klonk het fluitsignaal voor het einde van de wedstrijd.

Op het veld werd een feestje gevierd, maar werden toch ook de nodige tranen gelaten. Een betere afscheidswedstrijd als deze, konden onze speelsters en trainster zich niet bedenken! We kwamen nog even allemaal bij elkaar en de afscheidnemende teamies kregen alvast een voorproefje van het échte afscheid dat tijdens het teamweekend zal plaatsvinden. Een group-hug volgde (en was ook wel echt even nodig) en toen liepen we toch echt het veld af, als één team, richting de kleedkamer.

Eenmaal terug op DVS konden we de feestvreugde gelukkig een beetje overbrengen op de mensen daar en toen de kantine dicht ging zijn we (bijna) met z’n allen wezen eten bij het ’t Zomernest. We hebben nog lang samen kunnen nagenieten van de wedstrijd en deze memorabele dag, want dat was het! En gelukkig is het nog niet helemaal klaar... Zaterdag 9 juni schitteren wij nog één keer als team op het lagere seniorentoernooi! En het weekend erna gaan wij dit prachtige seizoen met dit geweldige team nog samen goed afsluiten tijdens het weekendje weg. Een seizoen waarin we, als debutanten in de 2e klasse, op een hele mooie 5e plaats zijn geëindigd. Wat mogen wij trots zijn op onszelf en het team met Miriam aan het roer!