Wedstrijdverslag Za 16 September (SVO VVZ VR1 – DVS33 VR1)

SVO VVZ VR1

2 - 3

Vrouwen, VR1, Groep 2 6

16 september 2017 12:30

Vandaag was het voor ons tijd voor de 2e bekerwedstrijd van het nieuwe seizoen. Na een 5-1 overwinning thuis op HHC Hardenberg stond SVO VVZ vrouwen 1 op het programma. Wat voor vele als een bekende tegenstander zal klinken, want wij speelde afgelopen seizoen onze kampioenswedstrijd tegen hen en wonnen hem met 10-0! SVO had bij ons dus zeker nog wat zaken recht te zetten. Het advies was dus ook om niet te makkelijk over de wedstrijd te denken.

Om half 1 floot de scheidsrechter voor het begin van de 1e helft.

We begonnen de wedstrijd erg onrustig en hadden veel onnodig bal verlies. Er werd van onze kant gestreden om de wedstrijd in eigen handen te krijgen maar dit was voor ons erg lastig. Ook was SVO al vanaf het begin erg fel, dus was het voor ons even zoeken. We creëerden wel wat kansen maar helaas werden deze niet afgemaakt. Halverwege de 1e helft zette Sabrina door en schoot de keepster tegen haar aan. In paniek deed ze nog een goede poging de bal in het net te krijgen, maar helaas, geen doelpunt. Ook Marloes was erg aanwezig met haar kap en draai bewegingen.  Helaas kon de grensrechter dat af en toe afkappen door onnodig voor buitenspel te vlaggen. We gaan na een moeizame eerste helft rusten met 0-0.

De 2e helft begonnen we een stuk sterker en werd er wat beter getikt. Maar helaas in de 51ste minuut krijgen we de 1-0 tegen. De rechtsbuiten schiet de bal er prachtig in en helaas is het schot niet haalbaar voor onze strijdende keepster Miranda Dul. Na de goal vind de eerste wissel plaats. Miranda v/d Vlis moet het veld verlaten na een sterke 51 minuten te hebben gespeeld. Voor haar in de plaats komt Deborah op het middelveld te staan. We pakken het spel weer op na de tegen goal en creëren kansen waaruit dan ook de 1-1 valt. Na druk zetten van Joy belandt de bal bij Sabrina die de bal prachtig binnen schiet. Kort na het doelpunt verlaat onze strijdster Heleen het veld en komt Jolinde op de linksback positie te staan. We beginnen steeds beter te voetballen en 3 minuten later valt dan ook  de 1-2. Na een mooie combinatie op het middenveld krijgt Sabrina op rechts de bal in de diepte. Sabrina geeft de bal voor op Marloes, die de bal prima binnen schuift. Dit doelpunt geeft ons zelfvertrouwen, maar ook SVO zet nogmaals eens goed aan. In de 78ste minuut krijgen wij dan ook de 2-2 tegen. De verdediging mistte helaas de bal waardoor de rechtsbuiten een voorzet kan geven die knap binnen wordt gegleden. De wedstrijd lag zo weer open en kon alle kanten op! Doordat de twee teams erg aan elkaar gewaagd waren was het voor de toeschouwers een leuke wedstrijd om naar te kijken. In de 80ste minuut veroveren wij de bal en geeft Henrieke een pass naar Marloes die vanaf een afstandje op goal schiet, 2-3! Door deze 2-3 overwinning op SVO, en de 5-1 overwinning op HHC bekeren wij nog een ronde verder!

Zaterdag 23 augustus begint onze competitie weer. We spelen thuis om 12:30 uur tegen Drenthina VR1.