DVS’33 Ermelo snel uitgebekerd na nederlaag tegen Quick Boys

Quick Boys

Mannen, 1, kwalificatieronde 2 BV

19 augustus 2017 14:30

Nagtegaal, M.J.

DVS’33 Ermelo is snel uitgebekerd na de thuisnederlaag tegen competitiegenoot Quick Boys. De Katwijkers toonden zich met name voor de rust uitermate effectief en pareerden daarmee het overwicht van de geelzwarten. De snelle aansluiting na de rust deed de hoop in de Ermelose harten weer toenemen en de mogelijkheden waren er zeker om minimaal een gelijkspel en daarmee een verlenging uit het vuur te slepen. Bij beide ploegen was de lucht in de slotfase er wel uit, maar de bezoekers brachten de nipte voorsprong over de streep. Daarmee gaat de ploeg van trainer Jan Zoutman de koker in voor de eerste ronde van de ‘grote’ beker. Ondanks de nederlaag voor de Ermeloërs was het een zeer onderhoudende bekerwedstrijd DVS is helemaal uitgebekerd, want de clubs uit de Tweede- en Derde Divisie nemen geen deel aan de districtsbeker.
Geen van beide oefenmeesters konden voor dit bekerduel over een geheel fitte selectie beschikken. Nij de thuisclub ontbraken Benjamin Roemeon, Niels Buijtenhuis, Kengo Ishikawa. Voor Jorran van Santen was nu wel een basisplaats ingeruimd. Bij Quick Boys zat onder andere de topscorer van de kampioensploeg in ’16, Yordi Theijsse op de bank zitten, maar hij was dus wel inzetbaar.

Daniel van Warven namens DVS in de aanval(foto: Theo Aalten)

Zelfverzekerd DVS vroeg op achterstand
De geelzwarten begonnen heel zelfbewust aan de wedstrijd en creëerden ook een veldoverwicht. Dat resulteerde in de eerste tien minuten ook in drie mogelijkheden. In de 3e minuut met een schot van Maurice de Ruiter, die drie minuten later met zijn pass Mike Ahrens vrij voor het doel zette. Zijn inzet ging echter hoog over. De pass van Roald de Vries was in de 10e minuut net te ver voor Gökhan Yasar, zodat hij niet aan een doelpoging toekwam. De dreiging kwam dus van Ermelose zijde. Op dat moment wees niets er nog op, dat Quick Boys als winnaar van het veld zou stappen, maar in de 11e minuut ging Jesse van Nieuwkerk fysiek het duel met Dennis Hollart beter aan. De verdediger kwam niet of onvoldoende aan terugkoppen toe en de afstand tot het Ermelose doel was nog te groot voor Paul Eppink om met succes uit te komen. De nieuwe spits van Quick Boys lepelde het leer over de sluitpost en zette zijn ploeg geheel tegen de verhouding op een 0-1 voorsprong. Het overwicht bleef ook daarna voor de geelzwarten. Een strak schot van Roald de Vries van afstand was in de 15e minuut nog wat te optimistisch en zodoende niet echt een probleem voor doelman Martijn de Zwart. Twee minuten later sneed DVS met een combinatie tussen Maurice de Ruiter en Coen Vloedgraven door de Katwijkse defensie, maar bleef de schade beperkt tot een hoekschop.

Haico Epe kwam weer vuldig op langs de zijlijn met zijn snelheid(Foto:Theo Aalten)

Halverwege de eerste helft dekten de geelzwarten tot grote woede van trainer Bert van Hunenstijn niet goed door en kon Quick Boys over de linkerflank de achterlijn halen. Max van Steen schoot uit de voorzet van Reda Kharchouch nog voorlangs, maar in de rebound kreeg Jesse van Nieuwkerk een vrije schietkans. Doelman Paul Eppink lag goed in de weg. De opkomende Daniël van Warven verschafte Mike Ahrens na afspelen een riante kans. Oog in ook met de Katwijkse sluitpost stuitte hij op deze doelman. Vervolgens won Jesse van Nieuwkerk in de 28e minuut het persoonlijke duel van Basil Camara en uit diens voorzet kon Max van Steen simpel de 0-2 binnenwerken. De koers zou daarmee eigenlijk gelopen moeten zijn, maar de thuisclub legde zich niet bij deze feiten neer. De aansluiting leek dan ook nog in de 34e minuut gerealiseerd te worden, toen Gökhan Yasar de bal uit een vrije trap van Daniël van Warven met een enkel voetbeweging naar de linkerbovenhoek stuurde. Helaas met te weinig vaart, want doelman Martijn de Zwart kon nog redden. Een minuut later schoot Khardouch bij een uitval voorlangs via een Ermelo’s been. In de slotfase van de eerste helft liet Basil Camara nog wel zien, hoe je wel een duel van Jesse van Nieuwkerk moet winnen. De lastige spits is nieuw op dit niveau en groeide met zijn vorige club Argon van de 3e klasse naar de Hoofdklasse. Hij liet wel zien, hoe je persoonlijke duels aangaat op het scherp van de snede. Een 0-3 zat er voor de rust dan ook niet in. DVS probeerde daarentegen de aansluiting nog voor de thee te vinden. Haico Epe bereikte echter geen ploeggenoot na een goede combinatie en Gökhan Yasar kon in de extra tijd niets anders dan de bal opnieuw voorbrengen uit een voorzet van Mike Ahrens. Het bleef dus halverwege bij een lastig te repareren 0-2 achterstand, want daarvoor toonde de Katwijkse verdediging zich vooralsnog te goed.

Coen Vloedgraven is de verdedigers van Quick Boys te snel af (foto:Theo Aalten)

DVS vindt na rust weer aansluiting
Een snelle aansluiting kort na de hervatting zou er wel weer een echte wedstrijd van kunnen maken, maar desalniettemin hadden de blauwwitten het duel al helemaal op slot kunne gooien. Ricardo Kuijvenhoven kreeg in de 47e minuut een uitgelezen schietkans op aangeven Max van Steen, maar zijn inzet ging over. Een minuut later kwam Max van Steen niet tot een schot uit een assist van Jesse van Nieuwkerk. Uit de tegenaanval, die hierop volgde werd Mike Ahrens in de sandwich genomen. Daniël van Warven mocht zodoende nog altijd ver verwijderd van het Katwijkse doel een vrije trap nemen. Die werd goed ingebracht en met een achterwaartse kopbal verschalkte Gökhan Yasar doelman Martijn de Zwart, 1-2. De druk op de blauwwitte verdediging werd nu zo mogelijk nog groter. In de 56e minuut bereikte Haico Epe bij de tweede paal Gökhan Yasar, die met het hoofd een medespeler zocht, die er beter voor zou staan, waarna een corner resteerde. Drie minuten daarna vond Mike Ahrens met zijn voorzet wel het hoofd van Basil Camara, maar zijn kopbal ging met een boog over. Waar bij DVS soms op cruciale momenten het fysieke duel verloren werd, had Quick Boys er tweemaal een gele kaart voor over om het gevaar uit een aanval te halen. Dat leverde kort achter elkaar twee boekingen op voor Anthony Bentem en Mohamad Mahmoed.

Gökhan Yasar maakt namens DVS de 1-2(Foto:Theo Aalten)

De 64e minuut gaf de beste kans van de wedstrijd voor de gastheren te zien. Uit een goede aanval kwam de voorzet van Mike Ahrens via Maurice de ruiter voor de voeten van Daniël van Warven, die een leeg doel voor zich had. Hij miste jammerlijk. Waar doelman Martijn de Zwart een indraaiende bal van Maurice de Ruiter in de 65e minuut nog uit de hoek haalde, kopte Jesse van Nieuwkerk even later uit een voorzet van Joey Ravensbergen net naast. Weer een minuut later ging de spits naar de grond, nadat Dennis Hollart het persoonlijke duel net binnen de beruchte lijn op correcte wijze gewonnen had. Jan Zoutman paste voor de laatste twintig minuten een dubbele wissel door; Jesse Driebergen en de licht geblesseerde spits Yordi Teijsse voor respectievelijk Joey Ravensbergen en Reda Khardouch. Een minuut later liet Jorran van Santen zich geblesseerd vervangen door Lars Dekker. Al direct hierna verschafte Gökhan Yasar zich op aangeven van Roald de Vries van dichtbij een kans. Na zijn kapbeweging ging zijn inzet echter via Anthony Bentem naast. De echte druk op het doel van De Zwart werd nu wel wat minder en Mohamad Mahmoed schoot uit een afvallende bal in de 73e minuut net naast. Drie minuten later mocht DVS blij zijn, dat Jesse van Nieuwkerk vanwege buitenspel teruggefloten werd. Met nog een klein kwartier op de klok maakte Maurice de Ruiter plaats voor Lars van Wetering. Hij legde drie minuten na zijn invallen terug op Coen Vloedgraaf, die met zijn schot de lat trof. In het vervolg ging een schot van Roald de Vries naast. Met nog vijf minuten te gaan kwam Jordy van Selm nog in het veld voor Basil Camara. Gescoord werd er niet meer. De equipe van Jan Zoutman wist wel, hoe je zoiets moet uitspelen. Daarin paste ook nog de wissel van Max van Steen, waarvoor Sammy Zandbergen nog aantrad. Uit een inworp bereikten de bezoekers nog wel Jesse van Nieuwkerk, maar zijn inzet ging voorlangs.

Mike Ahrens schiet voorbij een verdeiger van Quick Boys (Foto:Theo Aalten)

Meest effectieve ploeg terechte winnaar
Trainer Jan Zoutman van de winnende ploeg zag DVS dan wel beter voetballen, maar zijn equipe de betere kansen krijgen. Bert van Hunenstijn noemde het team, dat het meest gescoord had nog wel de terechte winnaar. Hij was wel tevreden over de spelopvatting van zijn pupillen, waar het rendement van Quick Boys het dus won van het betere voetbal van de geelzwarten. Kortom; wel enige trots over het vertoonde spel. Het spel was dus voor DVS; de knikkers uiteindelijk voor Quick Boys.

Dirk Kuijt aanwezig bij Quick Boys op de bank trok veel bekijks en deelde menig handtekening uit (Foto: Theo Aalten)

Maurice de Ruiter was met momenten weer ongrijpbaar voor de verdediging van Quick Boys (Foto: Theo Aalten)

Opstelling DVS’33 Ermelo: Paul Eppink, Haico Epe, Dennis Hollart, Jorran van Santen (71’ Lars Dekker), Basil Camara (85’ Jordy van Selm), Roald de Vries, Daniël van Warven, Coen Vloedgraven, Maurice de Ruiter (77’ Lars van Wetering), Gökhan Yasar, Mike Ahrens.
Opstelling Quick Boys: Martijn de Zwart, Tim Bloemendaal, Delano à Cohen, Anthony Bentem, Dennis van der Plas, Joey Ravensberger (70’ Jesse Driebergen), Reda Khardouch (70’ Yordi Teijsse), Mohamad Mahmoed, Ricardo Kuijvenhoven, Max van Steen (90+ 2’ Sammy Zandbergen), Jesse van Nieuwkerk.

Scheidsrechter: dhr. J.M. Nagtegaal uit Hendrik-Ido-Ambacht

Scoreverloop: 11’ Jesse van Nieuwkerk 0-1, 28’ Max van Steen 0-2, 49’ Gökhan Yasar 1-2

Foto's gemaakt door Theo Aalten, klik Resultaten competitiegenoten en streekgenoten in KNVB Beker:
In de eerste ronde plaatste Capelle zich met overtuiging voor het hoofdtoernooi van de KNVB Beker. Nuenen werd met 6-0 teruggewezen. VVOG bleef op de eigen “Strokel” Gemert met 2-0 de baas. Kersverse Derdedivisionist ACV delfde voor eigen publiek met 0-3 het onderspit tegen Hercules. DOVO moest het in Brabant met 5-2 afleggen tegen Dongen. Spakenburg had in Heemskerk na een 1-1 stand tegen ADO’20 strafschoppen nodig om door te gaan. Scheveningen hield aan de lange reis naar Groene Ster een 1-2 zege over.
ASWH kwam in de tweede ronde thuis uit tegen Hoofdklasser Hoek en strandde voor eigen publiek met 1-3.
Van de streekgenoten bereikte Sparta Nijkerk door een 3-0 zege op Purmersteijn de tweede ronde. Die vreugde zal ongetwijfeld overstemd zijn door het verdriet vanwege het overlijden van Harry Hamstra na een slopende ziekte. Hij was zowel als voetballer als in de technische staf een boegbeeld voor de Nijkerkse Hoofdklasser. SDC Putten stuntte op een bijveld in Cuijk door na verlenging JVC met 0-1 uit het bekertoernooi te gooien.