Magreb '90 (zon)

Mannen, 1, 3e divisie A

16 september 2017 14:30

Schaper, D.

De verwachting was, dat Magreb’90 steeds meer in het seizoen zou groeien, maar DVS’33 Ermelo had achteraf gezien in de thuiswedstrijd weinig te duchten van de Utrechters. Juist in een goede fase van de organieke zondagclub namen de geelzwarten afstand. In tegenstelling tot eerdere wedstrijden kwamen de bezoekers niet meer in de wedstrijd en noteerde DVS de tot nu toe grootste overwinning van deze jaargang in de Derde Divisie. Dat mocht misschien wel opmerkelijk genoemd worden, want de wellicht twee meest gevreesde aanvallers aan Ermelose kant zaten op de bank, te weten Maurice de Ruiter en Gökhan Yasar. De laatste was wat gehavend uit de vorige wedstrijd bij Spakenburg gekomen, evenals Mike Ahrens. Benjamin Roemeon vormde nu met Daniël van Warven de voorhoede. Maar dan staan er gewoon anderen op. Dennis Hollart en Kay Velda begonnen in de basis. Paul Eppink was na zijn blessure, opgelopen in de vorige thuiswedstrijd tegen ACV, terug onder de lat.
Trainer Jamal Yahiaoui roemde vooraf al het voetballend vermogen van DVS, wat hij buiten de beloftenteams het grootst achtte, maar dacht zijn ploeg daar ook tegen te kunnen wapenen. Na vier blessuregevallen op de training bleek dat niet het geval.

Effectief DVS halverwege al op rozen
De gastheren begonnen uitstekend aan de wedstrijd en toonden zich al heel vroeg in de wedstrijd zeer effectief. Coen Vloedgraven verlengde in de 3e minuut met zijn hoofd een combinatie aan de linker zijlijn naar Daniël van Warven. Met een prachtige boogbal versloeg hij doelman Mounir Ouaj, 1-0. DVS bleef in het eerste kwartier de bovenliggende partij. Daar kwam even een kentering in. Die fase werd ingeluid door balverlies van Basil Camara, waardoor Anwar Akrouh alleen op het Ermelose doel kon af gaan. Daarbij speelde hij het leer iets te ver voor zich uit, waardoor Paul Eppink kon redden, maar wel met een botsing tussen beiden. Alle twee konden gelukkig verder. Magreb’90 kwam nu wat meer aan voetballen naar de eigen mogelijkheden toe. De individuele kwaliteiten zijn er en de raspaardjes van trainer Jamal Yahiaoui willen ook zeker voor elkaar werken. Dat was tegen DVS echter niet genoeg, hoewel Haico Epe in de 21e minuut met een sliding een einde moest maken aan een goede aanval van de Utrechters. De geelzwarten maakten in de 26e minuut een einde aan de betere periode van de bezoekers door de 2-0 te maken. Na kort combinatievoetbal stak Benjamin Roemeon de bal door de laatste linie van Magreb’90, waarna opnieuw Daniël van Warven de Utrechtse goalie met een droge schuiver in de rechterhoek kansloos liet, 2-0. Daarmee deelde DVS een gevoelige tik uit en pakte het de wedstrijd weer volledig in handen. Dat betaalde zich zes minuten later ook uit in de 3-0 na een geweldige pass van Dennis Hollart vanaf links bij de tweede paal. De kleinste aanvaller van de geelzwarten bracht de bal met het hoofd weer voor, waar Kay Velda de hoek voor het uitzoeken had. Hij koos met zijn kopbal voor de linkerhoek. Tussen die twee doelpunten door had Anthony Berenstein nog wel uit de draai knap aangelegd voor een strak schot, maar doelman Paul Eppink stond goed opgesteld en had daar geen moete mee. Na de 3-0 dienden de mogelijkheden zich aan om nog voor de rust de voorsprong verder uit te bouwen, maar een pass van Coen Vloedgraven in de 33e minuut was net te ver voor Daniël van Warven. Weer twee minuten later verraste Benjamin Roemeon verdediger Dyllan Ahinful op de achterlijn en perste er nog een zuivere voorzet uit. Daniël van Warven zette er in één keer zijn voet achter, maar trof nu doelman Mounir Ouaj op zijn weg. Het nodige perspectief deed zich ook voor na de voorzet van Van Warven vanaf rechts in de 37e minuut, maar geen van zijn ploeggenoten was dicht genoeg voor het doel te vinden. Kort hierna moest verdediger Renne Donkor van de bezoekers geblesseerd het veld verlaten; daarvoor kwam Samir Aamri in het veld. Lars Dekker verving kort voor de rust de niet geheel fitte Niels Buijtenhuis. De rust ging in met 3-0.

DVS bouwt voorsprong verder uit na rust
Het zou niet de eerste keer zijn, als Magreb’90 er na een zo’n achterstand weer een wedstrijd van zou maken. In de competitieouverture in Assen kwamen de roodhemden immers nog langszij en ook thuis tegen het sterke ASWH brachten zij de spanning weer terug in de wedstrijd met twee doelpunten. De eerste doelpoging was in de 49e minuut ook voor de gasten, toen Anthony Berenstein na een goede actie Anwar Akrouh voor een schot vond. Die inzet ging naast. Daarna kwamen zij een half uur lang ook niet meer tot enige aanvallende acties. In de 57e minuut kwam DVS aan de andere kant wel tot een afronding na een goede, langdurige aanval. Kay Velda zocht daarin het hoofd van Daniël van Warven, die ook gericht in de rechterbovenhoek raak kopte. De treffer werd na een vlagsignaal vanwege buitenspel weggewuifd, maar in het vervolg zou hij wel voor zijn derde doelpunt tekenen. De dieptepass van Basil Camara stuiterde door de Utrechtse verdediging, waarna de aanvaller het leer in het doel lepelde en hij zijn hattrick kon gaan vieren. Zo’n achterstand had Magreb’90 nog niet meegemaakt, 4-0. Zes minuten later nam Kay Velda het leer uit een prachtige aanval, besloten met een voorzet van Haico Epe, op zijn slof, maar zijn schot ging net naast. Het was de laatste actie voor Velda, die plaats maakte voor Gökhan Yasar. Jamal Yahiaoui bracht nog wel Ike Nanka-Bruce in voor Anthony Berenstein, maar een goed resultaat zat er allang niet meer in. Het leek in de 72e minuut eerder nog dramatischer te worden, toen de gretige Benjamin Roemeon het leer van de schoen van Omar Boukari plukte en binnen de ‘zestien’ Gökhan Yasar bediende. Die kwam uit de draai niet verder dan een geblokt schot. Toch zou de Utrechter in Ermelose dienst zijn doelpuntje nog wel mee pikken., toen Benjamin Roemeon uit een pass van Basil Camara in de 76e minuut de diepte in gestuurd werd. Binnen de beruchte lijnen ging hij over het been van Dyllan Ahinful. Yasar mocht vanaf elf meter aanleggen en stuitte nog wel op de goalie, maar schoot in de rebound raak, 5-0. Daarmee was het kruit van de Ermeloërs op en probeerde Magreb’90 nog de eer te redden. Daniël van Warven kreeg zijn publiekswissel in de 78e minuut, waardoor Mike Ahrens nog speeltijd kreeg. Basil Camara en Jorran van Santen moesten nog twee keer ruimen, maar het meest dreigend was het afstandsschot van Abdel Zouzou. Paul Eppink onderkende het gevaar en tikte de bal met de vingertoppen over. De eretreffer viel dus niet, ook niet toen Ahinful het leer in de voorlaatste minuut uit een voorzet van links met het hoofd schampte. Zodoende tekende DVS met 5-0 voor de grootste overwinning van deze nog prille jaargang in de Derde Divisie. Daarmee hebben de geelzwarten voor eigen publiek nog geen tegentreffer hoeven toestaan. Met zeven doelpunten voor zijn dat mooie cijfers, maar het zijn ook nog niet de sterkste clubs, die bij DVS onderuitgingen.

Opstelling DVS’33 Ermelo: Paul Eppink, Haico Epe, Jorran van Santen, Basil Camara, Roald de Vries, Kay Velda (65’ Gökhan Yasar), Niels Buijtenhuis (43’ Lars Dekker), Dennis Hollart, Coen Vloedgraven, Benjamin Roemeon, Daniël van Warven (78’ Mike Ahrens).
Opstelling Magreb’90: Mounir Ouaj, Omar Boukari, Enne Donkor (38’ Samir Aamri), Nordin Bourazma, Dyllan Ahinful, Abdel Zouzou, Hoessein Jabir, Anwar Akrouh (69’ Ike Nanka-Bruce), Yasin Ouja, Mohamed Talih (45’ Ismael Chibrani), Anthony Berenstein.

Scheidsrechter: Dhr. C. Prooi uit Hellevoetsluis.

Scoreverloop: 3’ Daniël van Warven 1-0, 26’ Daniël van Warven 2-0, 32’ Kay Velda 3-0, 57’ Daniël van Warven 4-0, 76’ Gökhan Yasar 5-0 (pen.)

Resultaten Derde Divisie 16 september (speelronde 4):
De 5-0 overwinning bracht DVS naar de zesde plaats op de ranglijst als één van de drie clubs met 6 punten, maar dan wel met het beste doelsaldo. Door de afgelastingen van Scheveningen-ASWH en Capelle-ODIN’59 zijn er nog wel twee clubs daaronder met minder verliespunten (ASWH en Capelle met 4 uit 3 en één tegenstander met evenveel verliespunten; ODIN’59 met 3 uit 3). Magreb zakte door het minste doelsaldo naar de veertiende plaats als één van de drie clubs met 4 uit 4.

Spijkenisse-VVOG: Effectiviteit was ook het sleutelwoord in Spijkenisse, waar VVOG zich met een 0-3 ogenschijnlijk makkelijk aan kop handhaafde. Nu als enige met 10 uit 4 en nog steeds is doelman Frans Koornberg niet verslagen. Zo makkelijk als de eindstand doet vermoeden ging het niet, want Spijkenisse verprutste de nodige kansen. De debutant weet nu door de twee eerdere gelijke spelen nog twee clubs onder zich, waarvan Scheveningen met minder verliespunten.
Jong FC Volendam-DOVO: De medekoploper kwam tegen de verhouding in op voorsprong, maar DOVO ging na rust met succes op zoek naar de gelikmaker. Door de 1-1 liep Jong FC Volendam twee punten achterstand op op de lijstaanvoerder uit Harderwijk en zakte door het minste doelsaldo naar de vijfde plek. Het punt hiep DOVO weer naar het linker rijtje, waar het met nu 5 punten negende staat (gevolgd door ASWH met 4 uit 3).
Quick Boys-Jong Almere City FC: De thuisclub had na een 0-2 achterstand een inhaalrace nodig, hetgeen ook lukte, maar Jong Almere City FC trok door een late winnende treffer alsnog aan het langste eind, 2-3. Daarmee bezetten de polderbewoners nu de tweede plaats achter VVOG met een achterstand van een punt. Quick Boys zag DVS in punten gelijk komen, maar de Katwijkers hebben wel een minder doelsaldo.
Jong FC Groningen-ACV: De Assenaren gingen na het hoopvolle resultaat een week eerder weer hard onderuit. Met 5-1 was het verschil met Jong FC Groningen duidelijk. De noordelijke neoprofs blijven VVOG op twee punten (op de derde stek) volgen. ACV is als één van de drie met 4 uit 4 op basis van de doelcijfers net wat beter dan Magreb’90.
Harkemase Boys-Spakenburg: De favoriet voor de titel had op “De Bosk” al voor de rust bereikt, wat het wilde. Een overwinning. De 0-2 hield Spakenburg met een achterstand van twee punten op de koploper in het spoor als één van de drie clubs met 8 uit 4. Harkemase Boys heeft van de drie clubs met 4 uit 4 het beste doelsaldo en staat twaalfde.
Jong FC Twente-ONS Sneek: De Friezen vochten zich tegen Jong FC Twente tot twee keer toe terug in de wedstrijd, maar bleven in Hengelo met 3-2 toch met lege handen. De beloften voegden zich daarmee bij DVS en Quick Boys, zij het met de slechtste doelcijfers. ONS heeft net als Scheveningen een enkel punt, maar wel uit de volle vier wedstrijden, dus sluiten de Snitsers de rij.