ODIN 59

1 - 2

Mannen, 1, 3e divisie A

23 september 2017 14:30

Als vanouds een Veluwse club naar het westen van het land trekt voor een wedstrijd, staat er een onverzettelijke, fysiek sterke ploeg tegenover een Randstedelijke technisch goed onderlegde formatie. In de schaduw van kasteel Assumburg leken die rollen omgekeerd, want thuisclub ODIN’59 voetbalde met een Veluws hart tegen een DVS’33 Ermelo, dat wel liet zien over meer individuele kwaliteiten te beschikken, maar wel in onvoldoende mate. De gastheren verdedigden niet zo naïef als Magreb’90 een week eerder, toonden met name in de eerste helft veel meer duelkracht, wonnen vaak de tweede bal en bekroonden een openingsoffensief door een prachtige treffer met een voorsprong. Dat de Ermeloërs nog op slag van rust met een gelijke stand de rust ingingen, was meegenomen. Tot aan de winnende treffer in de slotfase was er een voortdurend overwicht voor de geelzwarten, maar kreeg ODIN’59 desondanks goede mogelijkheden. De 1-2 overwinning viel dan ook in de categorie “strik erom en meenemen”.
Bij DVS stonden Maurice de Ruiter en Gökhan Yasar weer in de basis, waardoor Niels Buijtenhuis en Kay Velda naar de bank verwezen waren. Bij ODIN’59 was doelman Barry van Dijk niet fit genoeg om te spelen, zodat Mike van Vliet onder de lat stond.

Kopduel in de 16 waarbij Basil Camara hoog van de grond komt(Foto: Theo Aalten)

ODIN’59 ruikt voor rust aan eerste zege
DVS-trainer Bert van Hunenstijn wist, dat tegen de thuisclub een hoog tempo gedraaid moest worden om de hechte verdediging uiteen te spelen. Een hoog tempo werd het ook voor de rust, maar dan vooral door een jagend ODIN’59. De geelzwarten, vanwege de clubkleuren van de ontvangende vereniging in het maagdelijke wit, konden dan wel een surplus aan voetballend vermogen laten zien, maar de Heemskerkers zaten er heel kort op, wonnen de fysieke duels, alsmede de tweede bal en de voorsprong in de 12e minuut was dan ook volledig terecht. Die had al veel vroeger kunnen vallen, toen de mee opgekomen rechtsback Lars Boekel in de 4e minuut met een hard en laag schot de paal trof en Denis Hollart de rebound van Levy van Nispen op de lijn keerde. Jim Hulleman leek het manco van de thuisclub, gebrek aan scorend vermogen, te maskeren, toe hij met alle tijd en ruimte een fantastische stiftbal gaf. Doelman Paul Eppink zou sowieso verslagen zijn; op de lijn met een geplaatst schot en nu net wat te ver voor zijn doel staand. Nu ging de bal over hem heen en gaf de prachtige lob de gastheren hoop op de eerste overwinning ooit op DVS. Die openingstreffer had in de in de 18e minuut ook al een vervolg kunnen krijgen, toen na een inworp de inzet van Levy van Nispen (die de naar AFC vertrokken spits Eelke de Graaf moet doen vergeten) via Nigel Hardenberg naast ging. Direct hierna deed DVS pas wat terug uit een vrije trap. De combinaties strandden tot dan toe veelal, voordat er een eindpass gegeven kon worden. Maurice de Ruiter knalde op de paal, waarna de hand van tweede doelman Mike van Vliet (hij verving de niet geheel fitte Barry van Dijk) verder reddingswerk verrichtte.

Doelpuntenmaker Maurice de Ruiter bereid een schot op doel voor.(Foto: Theo Aalten)

Een Ermelose score via Coen Vloedgraven na een goedlopende aanval vond geen genade in de ogen van scheidsrechter Keijl vanwege buitenspel. In het laatste kwartier van de eerste helft werd ODIN’59 al wat meer teruggedrongen en waren er schietkansen voor de bezoekers. Anderzijds hadden de geelblauwen ook de nodige ruimte aan de andere kant. In de 35e minuut kopte Denzel Meijer uit een corner op de lat. DVS kwam in de voorlaatste minuut van de eerste helft langszij, toen de Heemskerkse verdediging een indraaiende bal van Maurice de Ruiter niet goed verwerkte en de alerte Gökhan Yasar bij de tweede paal de 1-1 intikte. Het scheelde niet veel, of de Ermeloërs waren ook nog met een voorsprong gaan rusten, toen Maurice de Ruiter een lob losliet. Deze had wel de juiste hoogte, maar landde net naast het doel.

De Gelijkmaker van Gokhan Yasar tegen Odin'59.(Foto: Theo Aalten)

Ermelo’s
overwicht na rust
Bert van Hunenstijn paste in de rust een dubbele wissel toe. De vorige week nog zo succesvolle Daniël van Warven werd vervangen door Kay Velda en Benjamin Roemeon door Mike Ahrens. Velda toonde al in de 48e minuut zijn handelsmerk en uit een corner van Mike Ahrens was zijn schot van buiten de ‘zestien’ hard en goed gedrukt, maar ook net naast. Drie minuten later krulde Maurice de Ruiter het leer net langs de kruising. Duidelijk werd, dat ODIN’59 fysiek niet meer datgene kon brengen als voor de rust. Dat zorgde voor een voortdurend Ermelo’s overwicht. Trainer Richard Plug pleegde daarom in de 59e minuut een dubbele wissel, waarbij Mart Willemse en Levy van Nispen plaats maakten voor Jordi Tiktak en Billy Tavares. Hierna werden de bakens nog niet verzet. Rond de 70e minuut kwam bij de thuisclub Ahmed Al Mahdi in het veld voor Ron Scheffer en maakte Gökhan Yasar plaats voor Jeroen Buitenhuis. Het laatste kwartier was al ingegaan, toen Jorran van Santen uit een hoekschop van Kay Velda goed naar de grond kopte, maar de kopbal had niet de juiste richting. Waar DVS uit het overwicht nog niet veel creëerde, gebeurde dat wel in de 83e minuut wel in de omschakeling, waar Mike Ahrens na een goede balbehandeling de vrijstaande Jeroen Buitenhuis vond. Met een enkele voetbeweging zette die Maurice de Ruiter geheel vrij voor doelman Mike van Vliet, die kansloos was op de schuiver in de rechterhoek, 1-2. Twee minuten later had DVS die nipte voorsprong al weer kunnen verliezen, toen er op de helft van ODIN’59 geen druk op de bal werd gezet.

Basil Camara wint een kopduel.(Foto: Theo Aalten)

Uit de pass, die hierop volgde kon Lars van Boekel vrij op het Ermelose doel afgaan. Zijn schot ging echter voorlangs. Aan de andere kant kon Mike Ahrens drie minuten voor tijd op aangeven van Jeroen Buitenhuis aanleggen voor een schot, dat maar rakelings naast ging. Ook invaller Billy Tavares kwam voor de thuisclub nog tot een schot in de voorlaatste minuut, dat naast ging, maar de beste kans om gelijk te maken was nog in de extra tijd voor Jeffrey Klijbroek, toen de bal uit een combinatie door het hart van de Ermelose defensie voor zijn voeten kwam. Hij raakte het leer onvoldoende, zodat het schot ongevaarlijk was. De 1-2 bleef zodoende op het scorebord staan en wees DVS dus als winnaar aan. Moeizaam, omdat het voor de rust iet in staat bleek het eigen voetballende vermogen ten volle te benutten en na de rust, omdat het een vermoeid ODIN’59 pas laat op de knieën kreeg en vervolgens de uiteindelijk verkregen voorsprong bijna nog verspeelde.

Opstelling DVS’33 Ermelo:
Paul Eppink, Haico Epe, Jorran van Santen, Basil Camara, Roald de Vries, Coen Vloedgraven, Dennis Hollart, Daniël van Warven (46’ Kay Velda), Maurice de Ruiter, Gökhan Yasar (72’ Jeroen Buitenhuis), Benjamin Roemeon (46’ Mike Ahrens).
Opstelling ODIN’59: Mike van Vliet, Lars Boekel, Denzel Meijer, Milo Cremers, Mart Willemse (59’ Jordi Tiktak), Ron Scheffer (69’ Ahmed Al Mahdi), Nick Burger, Jeffrey Klijbroek, Jim Hulleman, Levy van Nispen (59’ Billy Tavares), Nigel Hardenberg.

Scheidsrechter: Dhr. G. Keijl uit Heerde

Scoreverloop: 12’ Jim Hulleman 1-0, 44’ Gökhan Yasar 1-1, 83’ Maurice de Ruiter 1-2

Resultaten Derde Divisie 23 september (speelronde 5):
Door de benauwde winst steeg DVS naar de vierde plek met nu 9 uit 5 met vier punten achterstand op de koploper. Met 3 uit 4 zakte ODIN’59 naar de zestiende stek.
VVOG-Jong FC Volendam: Ook nu handhaafde de koploper de nul in deze thuiswedstrijd, weliswaar een keer met behulp van de paal en als dan een van de spaarzame aanvallen nota bene in de extra tijd de winnende treffer oplevert, dan heeft VVOG een uitstekend weekend. Met de 1-0 zijn de Harderwijkers nog steeds lijstaanvoerder met 13 uit 5. Voor Jong FC Volendam, nu op de zevende plaats, groeide daardoor het gat met de koppositie tot vijf punten
Jong Almere City FC-Jong FC Groningen: De strijd tussen de twee beloftenteams werd met 2-0 in Almeers voordeel beslist. Jong Almere City FC bleef zodoende met minieme achterstand in het spoor van VVOG. Jong FC Groningen, de eerstvolgende tegenstander van DVS, bleef met 8 uit 5 de Volendammers op doelsaldo voor.
Spakenburg-Capelle: De “Blauwen” hadden in eigen huis geen kind aan Capelle, dat met 5-2 nog goed weg kwam. Daarmee bleef Spakenburg de lijstaanvoerder volgen tot op twee punten. De Slotbewoners gaven met nu 4 uit 4 wat prijs op de dertiende plaats.
ASWH-Quick Boys: Waar de bezoekers halverwege de eerste helft het overwicht voor de thee bekroonde met een doelpunt, deed ASWH dat erna niet. Een nipte 0-1 overwinning dus voor Quick Boys, dat met een wat minder doelsaldo gelijke tred bleef houden met DVS. Met het beste doelsaldo van de drie clubs met 4 uit 4 is ASWH momenteel nummer twaalf.
DOVO-Jong FC Twente: De thuisclub greep de winst in de tweede helft. De 1-0 leidde DOVO naar de achtste plaats met 8 uit 5. Daarmee zijn de Veenendalers nu de beste debutant. Jong FC Twente viel met nu 6 uit 5 uit het linker rijtje en staat elfde.
Magreb’90-Harkemase Boys: Met 0-2 nam Harkemase Boys weer plaats in het linker rijtje. De Harekieten staan nu negende met 7 uit 5. Magreb’90 is een van de vier clubs met 4 punten, maar wel de enige, die al vijf wedstrijden speelden staan daardoor vijftiende, terwijl ODIN’59 net daaronder twee verliespunten minder heeft.
ACV-Spijkenisse: Twee spelers met een hattrick in dit debutantenbal en het spektakel in Assen was compleet. ACV scoorde daarnaast nog twee keer, zodat met 5-3 drie punten toegevoegd werden tot het totaal van 7 uit 5. Het doelsaldo houdt de blauwzwarten buiten het linker rijtje. Spijkenisse is voorlaatste met 2 punten en een punt achterstand op ODIN’59, dat ook nog eens een wedstrijd tegoed heeft.
ONS Sneek-Scheveningen: De bezoekers domineerden de wedstrijd en wonnen na een achterstand met 1-3. De bekerwedstrijden zaten bij beide nog in de benen. Met nu 4 uit 4 houdt Scheveningen vier concurrenten onder zich. Met een schamel puntje uit 5 wedstrijden is ONS Sneek rodelantaarndrager.