FC Groningen 2

3 - 2

Mannen, 1, 3e divisie A

30 september 2017 15:00

De neutrale toeschouwer zal zich ongetwijfeld enorm vermaakt hebben bij de wedstrijd tussen Jong FC Groningen en DVS’33 Ermelo. Daar zullen er niet veel van geweest zijn. Bovendien werd het aantal groene paraplu’s met het logo van FC Groningen ver overschreden door de geelzwarte van DVS. En die waren nodig, want het regende gedurende de gehele wedstrijd. Dat weerhield de spelers van beide clubs er niet van om er een prachtige wedstrijd van te maken, maar dat verraste niemand. Beide bezitten immers de voetballende kwaliteiten. Het duel op “Corpus den Hoorn” kende bovendien een boeiend scoreverloop, waarbij de Ermeloërs echter aan het kortste eind trokken.
Bij de Groningse beloften was A-selectiespeler Uriel Antuna toegevoegd aan spelersgroep. Het Mexicaanse talent wordt klaargestoomd voor de hoofdmacht. René Arts kon niet beschikken over de geblesseerde Michael Breij. Bij DVS keek Niels Buijtenhuis geblesseerd van de zijkant toe. Bert van Hunenstijn had nu wel een basisplek ingeruimd voor Kay Velda en Mike Ahrens, waardoor Daniël van Warven en Benjamin Roemeon op de bank begonnen.

Eerste helft zonder doelpunten
De eerste helft op “Corpus den Hoorn” verliep zonder doelpunten en dat had wellicht anders kunnen zijn vanwege het furieuze openingsoffensief van Jong FC Groningen. De beloften legden een moordend tempo in de wedstrijd, waarbij DVS nauwelijks balbezit gegund werd. De Ermeloërs waren daarbij nog zoekende. Toch overleefden de geelzwarten dat moeilijke eerste kwartier, waarin in de 5e minuut nog wel een doelpunt voor de gastheren werd afgekeurd. Ook in de 13e minuut had de thuisclub een goede schietkans, waarbij die voor Joël Donald tot corner verwerkt werd. Daaruit schoot Marijn Ploem naast. Daarna kwamen de geelzwarten onder de druk uit en kwam er meer evenwicht in de wedstrijd. De Groningers hadden toen misschien nog wel wat meer balbezit, maar als DVS eruit kwam, oogde dat dreigender. De beste kans in de eerste helft was dan ook voor de Ermeloërs. De pass van Coen Vloedgraven zette Kay Velda vrij voor doelman Jan Hoekstra. Met één keer raken schoot de middenvelder in, maar de Groningse sluitpost keerde de inzet ten koste van een hoekschop. Kay Velda bereikte in de 37e minuut Gökhan Yasar bij de tweede paal en zijn volley werd door Basil Camara op de lat gekopt.

Zo dichtbij een doelpunt kwam Jong FC Groningen niet, hoewel Paul Eppink met goed uitkomen na een pass met veel gevoel moest voorkomen, dat Tim Rikman kon afronden. In de 42e minuut zette Amir Absalem zijn ploeggenoot Joël Donald in scoringspositie, maar dat schot ging naast. Op slag van rust kreeg Tom van Looi nog een schietkans recht voor het doel, maar miste het zelfvertrouwen om in één keer te halen. Zodoende kon Haico Epe de inzet nog blokken. Beide verdediging hielden dus het dicht voor de rust.

Vijf treffers na rust.
Dat zou niet het geval zijn na de rust. Bij de gastheren vond een wissel plaats. Absalem bleef in de kleedkamer achter, omdat hij nog moest aanschuiven voor het duel PEC-Zwolle-FC Groningen. Zijn vervanger was Robbert de Vos. Jong FC Groningen startte nu niet zo fel als in de eerste helft, maar kwam wel op voorsprong. Alles en iedereen bij DVS keek ernaar, toen Tom van de Looi in de 48e minuut van zo’n 35 meter aanlegde voor een schot. Dat ging over Paul Eppink heen en hem restte niets meer dan de bal uit het net te halen. Het bleek de opmaat tot een hoogst vermakelijke tweede helft, terwijl de eerste helft al goed te noemen was. Nadat Joël Donald in de 52e minuut nog voorlangs geschoten had, was DVS een minuut later dichtbij de gelijkmaker. De voorzet van Haico Epe kwam bij de tweede paal, waar zowel Mike Ahrens en Kay Velda klaar stonden om af te ronden. De laatste stond er wellicht wat beter voor, maar Ahrens drukte af. Echter net naast het doel. De geelzwarten drongen goed aan en na een kwartier speelde Roald de Vries na een uitstekende aanvalsopzet met zijn verkeerde been in op Maurice de Ruiter. De doelrijpe kans moest nog ontstaan, maar Marijn Ploem duwde de aanvaller net binnen de ‘zestien’ naar de grond. Scheidsrechter De Vries uit het Limburgse Bunde wees gedecideerd naar de stip. Mike Ahrens belastte zich er mee en stuurde doelman Jan Hoekstra naar de verkeerde hoek, 1-1. Kay Velda maakte kort hierna plaats voor Benjamin Roemeon, die op de linkerflank kwam te spelen. Mike Ahrens zakte een linie terug. DVS zette nu echt druk, maar moest nog even wachten op de voorsprong. Die kwam pas kort, nadat Maurice de Ruiter in de 70e minuut gewisseld was voor Jeroen Buitenhuis. Die leverde na goed storend werk ook de pass aan aan Gökhan Yasar, die in één voetbeweging Benjamin Roemeon vond. De invaller schoof beheerst de 1-2 langs de goalie.

De 1-3 lag ook nog in het verschiet, toen Benjamin Roemeon op aangeven van Gökhan Yasar kon aanleggen. Doelman Jan Hoekstra kreeg er in de uiterste hoek nog net zijn hand tegen. Toch zou die voorsprong geen standhouden, nadat David Browne na de sliding van Haico Epe nog door kon gaan, maar bij de tweede van Jorran van Santen binnen de beruchte lijnen neer ging. De verdediger ontving daarbij ook geel. Paul Eppink keerde de strafschop keurig en ook Basil Camara reageerde alert. De lange centrale verdediger kwam echter net wat lengte te kort om het leer naast het doel te krijgen en de even attente invaller (net een minuut in veld voor Uriel Antuna) frommelde de bal in het Ermelose doel. Geen van twee clubs toonde zich tevreden met een punt; beide gingen op zoek naar de winnende treffer. Een nieuwe Ermelose voorsprong leek aanstaande na een diepe bal. Benjamin Roemeon was los, maar werd vastgehouden. De leidsman uit Limburg bestrafte het echter niet als een doorgebroken speler, waardoor de schade voor de Groningers beperkt bleef tot een vrije trap. Bert va Hunenstijn pleegde voor de laatste vijf minuten nog een aanvallende wissel met het inbrengen van Daniël van Warven voor verdediger Haico Epe.

Na het strakke schot van Mike Ahrens uit een hoekschop in de 85e minuut ging net over, maar de grootste kans om opnieuw een voorsprong te nemen was voor Benjamin Roemeon. Hij kwam in de slotfase vrij bij de tweede paal, maar zag niet, dat Gökhan Yasar er beter voorstond. De Groningse sluitpost voorkwam nu de 2-3. De laatste corner in de officiële slotminuut voor de groenwitten bezorgde de thuisclub alsnog de volle winst. De sterk inkomende Marijn Ploem kopte de bal hard tegen de touwen. DVS legde zich er niet bij neer en vond in de 4e minuut van de extra tijd ook nog het net. Uit een lange bal van Dennis Hollart kon een Groningse verdediger in duel met Basil Camara niet anders dan doorkoppen, waarna Daniël van Warven het leer bij Gökhan Yasar bracht. Die rondde ook keurig af, maar had de bal net in buitenspelpositie ontvangen. De treffer werd dus geannuleerd en DVS bleef voor de derde keer tegen de Groningse beloften met lege handen.

Opstelling DVS’33 Ermelo
: Paul Eppink, Haico Epe (84’ Daniël van Warven), Jorran van Santen, Basil Camara, Roald de Vries, Kay Velda (63’ Benjamin Roemeon), Dennis Hollart, Coen Vloedgraven, Maurice de Ruiter (70’ Jeroen Buitenhuis), Gökhan Yasar, Mike Ahrens.
Opstelling FC Groningen: Jan Hoekstra, Tim Riksman, Marijn Ploem, Lars Kramer, Amir Absalem (46’ Robbert de Vos), Gerald Postma, Tom van de Looi, Hampus Finndel (72’ Tim Freriks), David Browne, Joël Donald, Uriel Antuna (77’ Kasper Oldenburger).

Scheidsrechter: dhr. J.M.M. de Vries uit Bunde

Scoreverloop: 48’ Tom van de Looi 1-0, 61’ Mike Ahrens 1-1 (pen.), 71’ Benjamin Roemeon 1-2, 79’ Kasper Oldenburger 2-2, 90’ Marijn Ploem 3-2

Resultaten Derde Divisie 30 september (speelronde 6)
Door de 3-2 klom Jong FC Groningen met 11 uit 6 ten koste van de geelzwarten naar de vierde plek. Naast de beloften zag DVS zich nog door twee concurrenten gepasseerd worden, zodat het zich nu met 9 uit 6 terugvindt op de zevende plaats.
VVOG-ASWH: Het eerste tegen doelpunt voor de Harderwijkers kostte hen meteen de kop. De 0-1 voor de rust werd door ASWH na de thee ongedaan gemaakt. Met de 1-1 is VVOG (14 uit 6) nog altijd ongeslagen, maar moet het nu op doelsaldo een positie prijsgeven. De Ambachters kwamen met een wedstrijd te goed en nu vijf punten nog niet van de veertiende plaats af.
Jong FC Twente-Jong Almere City FC: Met alle uitslagen al bekend wisten de polderbewoners, dat bij winst de koppositie overgenomen zou worden. Daar leek het op op met de 0-1 in de slotfase, maar Jong FC Twente maakte in de extra tijd gelijk. Jong Almere City FC moest daardoor een positie inleveren en staat nu met 13 uit 6 derde. De Tukkers verzamelden nu 7 punten uit 6 duels en verkeren daarmee nog altijd in het rechter rijtje (12e).
Quick Boys-Spakenburg: De kansen waren er voor de thuisclub, maar desondanks vertrok een effectief Spakenburg met 0-3 van “Nieuw Zuid”. De winst bracht de “Blauwen” aan kop dankzij een beter doelsaldo. Quick Boys bleef met DVS één van de drie clubs met 9 punten, maar wel met het minste doelsaldo.
Jong FC Volendam-ONS Sneek: De wijdbroeken hadden iet zoveel te vrezen van ONS Sneek. Door de 3-1 kwam Jong FC Volendam op 11 punten, waardoor het gelijke tred blijft houden met Jong FC Groningen. De Friezen houden met een schamel punt de rode lantaarn nog steeds in handen.
Spijkenisse-DOVO: Met een aantrekkelijk scoreverloop (van 0-1 naar 2-1) hielden de twee debutanten elkaar uiteindelijk in evenwicht. Door de 2-2 wacht Spijkenisse nog steeds op de eerste overwinning en bezet het met 3 punten de voorlaatste plaats. DOVO kwam in punten naast DVS, maar heeft een minder doelsaldo.
Harkemase Boys-ODIN’59: De wedstrijd leek al voor de rust beslist (3-0), maar ODIN’59 maakte het toch weer spannend. Na de 3-2 werd het uiteindelijk 4-2, waardoor Harkemase Boys met 12 uit 6 over DVS heen kroop. De Heemskerkers bezitten net als Spijkenisse 3 punten, maar mag nog wel een keer inhalen.
Capelle-ACV: Met minimaal verschil won de thuisclub van ACV. Door de 1-0 houdt Capelle de aansluiting met het linker rijtje, want met 7 uit 5 heeft het een verliespunt minder dan DVS. De Assenaren handhaafden zich op de dertiende plaats, maar weten, dat ASWH daar direct onder een verliespunt minder heeft.
Scheveningen-Magreb’90: Voor de thuisclub was winst geboden en in de tweede helft werd ook het verschil gemaakt. De 4-1 hielp Scheveningen naar de tiende plek met 7 uit 5. De “Schollekoppen zijn in Ermelo de eerstvolgende tegenstander van DVS en kunnen dan een heel goede slag slaan. Voor Magreb’90 blijft het met 4 uit 6 mager op de vijftiende stek.