Mannen, 1, 3e divisie A

7 oktober 2017 14:30

Schaper, D.

Onder een miezerig motregentje was de thuiswedstrijd van DVS’33 Ermelo tegen Scheveningen in tegenstelling tot de twee eerdere edities tussen de twee clubs op de Veluwe een uur lang nauwelijks het aanzien waard, maar het duel ontbrandde pas na de ondertalsituatie voor de thuisclub. De betere instelling van de geelzwarten werd beloond met een treffer in de slotminuut op het moment, dat het aantal Scheveningers op het veld ook teruggebracht was tot een tiental.
De basisopstelling van de Ermeloërs telde een wijziging ten opzichte van een week eerder door de blessure van Haico Epe. Daardoor speelde Jorran van Santen als rechtsback en was Dennis Hollart in het hart van de verdediging geposteerd. Daardoor was er voor Mike Ahrens weer een plek ingeruimd op het middenveld. Bij de bezoekers ontbraken Moises Navarro en Peter Jungschläger vanwege blessures.

Eerste helft zonder hoogtepunten
Het eerste uur van de wedstrijd was gauw verteld. DVS begon voorzichtig en leidde vaak snel balverlies, zodra het de diepte zocht. Scheveningen zette pas bij de middenlijn druk, waardoor het een weinig verheffende pot voetbal werd. Dat in tegenstelling tot de voetballende kwaliteiten, die in beide ploegen onmiskenbaar aanwezig zijn. Benjamin Roemeon kwam in het eerste kwartier nog wel tot twee voorzetten, die de juiste precisie misten. Bij de eerste in de 4e minuut vroeg het aan Maurice de Ruiter te veel acrobatiek om tot een doeltreffend balcontact te komen. Het lichte overwicht voor de bezoekers in het eerste kwartier leidde in de 8e minuut tot een schot van Barry Rog (maker van het enige Scheveningse doelpunt in de bekerwedstrijd tegen Ajax, 1-5) en een inzet van de mee opgekomen rechtsback Kevin Gomez Nieto. Verder was er nog een mogelijkheid voor Leroy Resodihardjo voor een afstandsschot op een leeg doel, nadat Paul Eppink een te zachte terugspeelbal met een sliding niet voldoende kon wegwerken. De Scheveningse middenvelder durfde de schietpoging niet aan. Na zo’n kwartier meende met name Levi Schwiebe wat gif in de wedstrijd te moeten brengen. Door het wat provocatieve voetbal haalde Scheveningen zich uit de wedstrijd, die nu ook onvriendelijker was. Dat leidde ook al tot twee gele kaarten voor de bezoekers (Schwiebe en Resodihardjo), waarbij de eerste nog voor rust aan zijn tweede ontsnapte na een opzettelijke overtreding op Benjamin Roemeon. Dat de rust met 0-0 inging, paste volledig bij het spelbeeld.

Wedstrijd ontbrandt in laatste half uur
Twee ongewijzigde ploegen gaven de wedstrijd vooralsnog geen ander aanzien, terwijl Kay Velda al in de 46e minuut tegen geel aanliep. De meeste aanvallende impulsen waren u wel van DVS. Gökhan Yasar kwam in de 48e minuut net tekort op een terugkopbal en twee minuten later verzond de spits op het juiste moment de bal op Mike Ahrens. De voorzet vanaf links werd door Mitchell de Vlucht wat paniekerig tot corner gewerkt. Anderzijds onderschepte Roald de Vries in de 51e minuut de steekpass van Barry Rog, waardoor Aldogan niet vrij voor het Ermelose doel kon opduiken. Mitchell de Vlugt ontving het derde geel voor de gasten, maar de tweede gele kaart voor Kay Velda in de 61e minuut zou voor de echte kentering in de wedstrijd zorgen. De situatie ontstond uit een corner voor de geelzwarten, die met te weinig snelheid teruggelegd op de middenvelder. Na zijn aanname stuitte deze net te ver weg en in zijn ultieme poging om het leer van afstand in te schieten, raakte hij vol het standbeen van Tim Peters. Vanwege commentaar op de leiding hield de Dokkumse arbiter Schaper het geel ook aan Basil Camara voor, voordat die weer in zijn zak verdween. Vanaf dat moment toonde DVS de scherpte, die nodig was om nog een goed resultaat te behalen. Het werd nu echt een wedstrijd met een overwicht voor de thuisclub. Bij Scheveningen maakte Ruben Koornberg, die al niet geheel fit aan de wedstrijd begon, plaats voor Giovanni van Ree. Halverwege de tweede helft kwam Leroy Resodihardjo nog wel uit een spaarzame goede combinatie in een goede schietpositie, maar hij lepelde het leer gehaast naast. Daiël van Warven verving in de 73e minuut Gökhan Yasar, en door de omzetting ontstond er voor DVS meer ruimte op de vleugels.

DVS zorgde aan de andere kant voor wat meer dreiging met schoten van Maurice de Ruiter, maar de beste was vooralsnog voor Benjamin Roemeon in de 78e minuut. In de combinatie met Mike Ahrens kwam hij op de rand van de ‘zestien’ tot een schot, dat via doelman Jesper Leerdam omhoog ging, maar de doellijn niet wilde passeren. Uit de hoekschop schoot Basil Camara de afvallende bal uit de draai naast. Bij DVS wisselde Jordi van Selm Mike Ahrens af, nadat John Blok bij Scheveningen kort achter elkaar Robert Steemers en Marvin Nieuwlaat ingebracht had voor respectievelijk Barry Rog en Mehmet Aldogan. Scheveningen zou echter niet meer aan aanvallen toekomen, hoewel Tim Peters in de 86e minuut de lat trof met een strak schot van afstand. De bal stuitte echter net voor de doellijn weer het veld in en het was assistent Heuvelmans, die met zijn vlagsignaal voor verwarring zorgde. Geen doelpunt echter. DVS zocht het meest gedreven naar de overwinning en in ondertal verzaakte niemand bij de geelzwarten. Ook Maurice de Ruiter maakte zijn vuile meters op het middenveld om mee te verdedigen. Zo ziet het Ermelose publiek de speler van de buitencategorie graag; geen vedetteneigingen, maar ook werken in het teambelang. De aanleiding voor de ultieme beloning ontstond in de voorlaatste minuut na een lange uittrap van doelman Paul Eppink, die met die trap zijn belangrijkste werk verrichtte in deze wedstrijd zonder onoverkomelijke problemen voor beide keepers. Doorgekopt door een Scheveninger kon Benjamin Roemeon vrij op doelman Jesper Leerdam afgaan.

Jari de Jong hield de rappe aanvaller vast en ook invaller Gio van Ree had hem niet van een doelpoging af kunnen houden. De dader mocht met direct rood inrukken. De overtreding werd wel buiten de beruchte lijnen begaan, zodat slechts een vrije trap op een kleine twintig meter van het doel resteerde. Van de vier spelers, die dit tot hun specialiteit hebben verheven, stonden er nog twee in het veld. Overleg tussen invaller Daniël van Warven en Maurice de Ruiter. Basil Camara moest nog diep bukken, maar daarna had doelman Leerdam te laat zicht op de strak ingeschoten vrije trap van Maurice de Ruiter. De 1-0 viel in de slotseconden van de officiële speeltijd en zorgde alsnog voor euforie aan Ermelose zijde. De wissel van Benjamin Roemeon in de 3e minuut van de extra tijd was natuurlijk om een slotoffensief van Scheveningen te ontregelen. De naam van het talent Mathijs van Dusschoten kwam daardoor nog het wedstrijdformulier. Een vrije trap in de 5e minuut van de extra tijd ging naast. Dat zag ook de mee opgekomen goalie van de groenzwarten.

Bert van Hunenstijn vroeg al eens eerder om de dank van het Ermelose publiek voor het vertoonde spel. Die was nu groots en spontaan en dat had alles te maken met de uitstekende instelling van de geelzwarten na het heenzenden van Kay Velda, die zich voor de volgende wedstrijd (uit tegen Spijkenisse) onder die toeschouwers mag voegen.

Opstelling DVS’33 Ermelo: Paul Eppink, Jorran van Santen, Dennis Hollart, Basil Camara, Roald de Vries, Mike Ahrens (85’ Jordi van Selm), Coen Vloedgraven, Kay Velda (2x geel), Maurice de Ruiter, Gökhan Yasar (73’ Daniël van Warven), Benjamin Roemeon (90+3’ Mathijs van Dusschoten).
Opstelling svv Scheveningen: Jesper Leerdam, Kevin Gomez Nieto, Jari de Jong, Samir El Massaoui, Ruben Koorndijk (61’ Giovanni van Ree), Levi Schwiebe, Mitchell de Vlugt, Leroy Resodihardjo, Mehmet Aldogan (85’ Marvin Nieuwlaat), Tim Peters, Barry Rog (73’ Robert Steemers).

Scheidsrechter: D. Schaper uit Dokkum

Scoreverloop: 90’ Maurice de Ruiter 1-0.

Resultaten Derde Divisie 7 oktober (speelronde 7):
Door de ultieme winst kwam DVS op twaalf punten, want een klim op de ranglijst betekende van plaats 7 naar 5. Scheveningen zakte er een naar de dertiende met nu 7 uit 6.
ACV-VVOG: Tweemaal namen de Harderwijkers een voorsprong, maar ook na dit duel behield ACV met 2-2 de ongeslagen thuisstatus. VVOG moest zodoende weer een trede terug doen en vindt zich met 15 uit 7 nu terug op de derde stek. ACV wisselde met 8 uit 7 van plaats met Scheveningen.
Jong Almere City FC-DOVO. De polderbewoners maakten het verschil met debutant DOVO pas na de rust. Door de 2-0 is Jong Almere City FC nu de nieuwe runner up met een achterstand van een punt op de koploper, die er 17 heeft. DOVO zakte uit het linker rijtje en staat nu met 9 uit 7 elfde.
ASWH-Jong FC Volendam: Wat is er aan de hand met een goede ploeg als ASWH met een goede trainer erop? Verliezen van een beloftenteam kan altijd, maar met 0-5? De Ambachters kwamen daardoor met nu 5 uit 6 niet van de veertiende plaats af. Jong FC Volendam bleef DVS niet alleen twee punten voor, maar volgt de koppositie als nummer vier nog steeds tot op drie punten.
Harkemase Boys-Capelle: De Harekieten leken de punten na een 2-0 voorsprong op de eigen “Bosk” te houden en zelfs een gelijkspel zat er niet in, toen Capelle diep in de extra tijd de winnende 2-3 scoorden. Daardoor zag Harkemase Boys met nu 10 uit 7 zich door drie concurrenten gepasseerd worden op de ranglijst en bevindt het zich nu net in het linker rijtje. Onder die passanten de Rijnmonders, die evenveel punten hebben, maar nog wel een keer mogen inhalen.
ODIN’59-Quick Boys: ‘De moeilijk scorende thuisclub leverde door een eigen doelpunt weer drie punten in en komen zo nooit uit de hoek, waar de klappen vallen. ODIN’59 zakte daardoor verder naar de voorlaatste plaats met 3 punten. Maar wel met nog een inhaalbeurt. Quick Boys bleef in het spoor van DVS met eenzelfde puntenaantal, maar met een wat minder doelsaldo.
Magreb’90-Jong FC Twente: De onderlinge verschillen in het veld waren niet groot, maar door het enige doelpunt van de wedstrijd voor de BVO trok Jong FC Twente aan het langste eind. De 0-1 leidde de Tukkers naar de tiende plek met nu 10 uit 7. Magreb’90 bleef zestiende met 4 uit 7.
ONS Sneek-Spijkenisse: De Friezen grepen de mogelijkheid aan om de rode lantaarn over te dragen aan Spijkenisse. De verschillen in het veld waren niet zo groot als de 5-1 deed vermoeden. Door de ruime zege heeft ONS met 4 uit 7 nu drie ploegen onder zich, wat nog altijd weinig riant is (mede in de wetenschap, dat ODIN’59 twee verliespunten minder heeft), maar voorlopig … Met 3 uit 7 sluit debutant Spijkenisse nu de rij.