DVS’33 Ermelo wint tweede helft in Spijkenisse bij debutant

Spijkenisse

2 - 2

Mannen, 1, 3e divisie A

14 oktober 2017 14:30

DVS’33 Ermelo heeft de tweede helft van uitwedstrijd bij debutant Spijkenisse gewonnen, maar verloor het eerste bedrijf. De thuisclub leek succes te boeken na een wat andere opstelling door Spijkenisse-trainer Peter Wubben. De wissel door Bert van Hunenstijn in de rust hield veel risico in, maar betaalde zich wel uit. Daardoor rolde er een gelijkspel uit de bus. De hekkensluiter uit de Derde Divisie wacht zodoende nog steeds op de eerste overwinning.
Spijkenisse kon bijna over een geheel fitte selectie beschikken. Bij DVS lieten blessures en de schorsing van Kay Velda zich vooral zien op de bank. Daar zaten als veldspelers vooral de jonkies. De defensie was hetzelfde als tegen Scheveningen en ook de voorhoede was beproefd. Op het middenveld trad Daniël van Warven weer aan.

Thuisclub wint eerste helft
Peter Wubben zette zijn ploeg na de grote nederlaag tegen toenmalige rodelantaarndrager toch wat anders neer. De gewaagde opzet met drie verdedigers maakte nu plaats voor een defensie van vier en nu met een ruit op het middenveld. Voor middenvelder Stefano Gonçalves was dat op de rechtsbackplaats misschien even wennen. Dat leverde al in de 1e minuut al een levensgrote kans op voor DVS, toen Benjamin Roemeon vanaf de linkerflank naar binnenging en Gökhan Yasar vrij voor doelman Dyron Bijl zette. De lange sluitpost werd ook met een laag schot gepasseerd, maar Dustin Mijnders keerde het leer op de doellijn. Een zekere treffer ging zodoende aan de geelzwarten voorbij. De aanval bleek ook geen opmaat naar een Ermelo’s overwicht in de eerste helft. Integendeel; het duurde zelfs weer een half uur, eer DVS in de buurt van het vijandelijke doel kwam. Intussen werkte Spijkenisse zich naar een meer dan verdiende 2-0 voorsprong toe. Al in de 8e minuut diende de openingstreffer zich aan, toen Daan Bourgonje na een goedlopende aanval over links en een subtiel tikje op de rand van het strafschopgebied kon aanleggen voor een schot. Hij schoof de bal met uiterste precisie in de linkerhoek, 1-0.

En de koek was nog niet op. Na een klein kwartier kopte Jazzy Adams uit een volley raak, maar wel net in buitenspelpositie. Even later was er een goede schietkans voor Daan Bourgonje, maar zijn schot ging hoog over. Met een kleine omzetting hoopte Bert van Hunenstijn meer grip op het middenveld te krijgen. Maurice de Ruiter ging op ‘tien’ spelen en Daniël van Warven schoof naar voren. De 2-0 viel echter alsnog in de 25e minuut, toen Jazzy Adams makkelijk om Basil Camara heen liep en met zijn schot de verre hoek vond, 2-0. Coen Vloedgraven moest vijf minuten later een vlot lopende combinatie van de thuisclub onderbreken om nog erger te voorkomen. Dat was een minuut, nadat Benjamin Roemeon, deze middag de DVS’er met het meeste gif in zijn spel, de bal veroverde, maar met zijn schot doelman Dyron Bijl niet kon verschalken. Wat dat betreft hield het indraaiende schot van Daniël van Warven in de 31e minuut meer gevaar in, maar meer dan een hoekschop leverde dat niet op. Drie minuten daarna kon Jorran van Santen de bal uit een vrije trap met het hoofd onvoldoende kracht meegeven, waarna deze naast ging. Aan het Spijkenisser overwicht voor de rust kwam door het krachten verslindende spel een einde, nadat Roald de Vries een schot blokte. DVS kwam in de 41e minuut daarna heel dicht bij de aansluiting, toen een goede combinatie door de verdediging sneed en Maurice de Ruiter vrij voor het doel opdook.

Zijn schot richting de verre hoek belandde op de paal. Het vervolg leverde nog wel een corner op. Het indraaiende schot van Daniël van Warven kon nog vrij eenvoudig door doelman Bijl uit de rechterbovenhoek gehaald worden. Spijkenisse had daarna de voorsprong voor de rust nog kunnen vergroten na een dieptepass op Jazzy Adams. Er was contact van Basil Camara met de snelle aanvaller, maar voor scheidsrechter Ritmeester vond het onvoldoende voor een strafschop. Voor de thuisclub ging de rust in met 2-0, wat in eerdere wedstrijden nog nooit voldoende bleek voor winst.

DVS wint tweede helft
Bert van Hunenstijn koos voor veel risico in de tweede helft. Verdediger Jorran van Santen bleef achter in de kleedkamer voor middenvelder Niels Buijtenhuis. Marco de Borst maakte bij de gastheren plaats voor Glenn Rijsdijk. De tweede helft begon weer met twee mogelijkheden voor Spijkenisse met een schot van Michael van dommelen en een voorzet vanaf links van Jazzy Adams, die door Roald de Vries tot hoekschop verwerkt werd, voordat de Derdedivisietopscorer zijn negende competitietreffer kon maken. Daarna ging DVS op jacht naar de aansluiting. Allereerst moet doelman Dyron Bijl in de 49e minuut een inzet van Benjamin Roemeon onschadelijk maken, maar valt het doelpunt vier minuten later wel. Daniël van Warven profiteerde optimaal van een slippertje van Glenn Rijsdijk en stiftte de bal prachtig in de linkerbovenhoek, 2-1.

In deze fase van de wedstrijd kwamen de groenwitten overal net te laat en was er een Ermelo’s overwicht. Eigenlijk was het nu wachten op de gelijkmaker. Daar veranderde ook de wissel van Daan Bourgonje voor Etienne Mariana wat aan. Het aantal overtredingen van Spijkenisser kant nam nu ook toe. Anderzijds moest Paul Eppink in de 66e minuut nog wel handelend optreden op een kopbal van Jazzy Adams. DVS drong nu wel heel erg aan en schoten van Gökhan Yasar en Benjamin Roemeon in de 69e minuut ressorteerden nog niet in het gewenste effect. Bij de eerste door toedoen van de doelman. Uit een lange bal van Niels Buijtenhuis kwam Gökhan Yasar kort voor de Spijkenisser sluitpost nog wel tot een doelpunt, maar zijn inzet ging over. De kans voor Daniël van Warven na een combinatie met Maurice de Ruiter in de 72e minuut was welhaast niet te missen. Hij plaatste het leer ook vol overtuiging in de rechterhoek. Ook nu voorkwam de paal een Ermelo’s doelpunt. Met nog ruim een kwartier te spelen verliet bij de thuisclub Marvin van der Pluijm het veld voor Daniël Oliveira Furtado. Vanwege blessures kon trainer Bert van Hunenstijn niet meer tactisch wisselen. Rond de 78e minuut probeerde Mike Ahrens het nog wel, maar het was juist Maurice de Ruiter, die zich als eerste moest laten vervangen. Voor hem kwam Yannick van Zwam, even later gevolgd door Yordi van Selm. Met deze jonkies werd DVS natuurlijk niet direct sterker meer, terwijl de stand dat wel vroeg. Desalniettemin kwamen de geelzwarten in de 85e minuut toch langszij, toen Gökhan Yasar een vrije schop uit een scrimmage binnen frommelde, 2-2.

Jordi van Selm bediende de spits vanaf links een minuut later nog eens, maar Yasar kwam uit de draai dicht voor het doel niet tot een schot. Daarmee was het ook wel gedaan met de Ermelose aanvalsdriften en vond Spijkenisse nog een derde adem. Met een uitstekende reflex voorkwam Paul Eppink in de 87e minuut, dat Jazzy Adams zij club alsnog de eerste seizoenzege kon schenken en werkte Basil Camara een minuut later een voorzet van Glenn Rijsdijk weg en pakte de Ermelose goalie nog net binnen de officiële speeltijd een kopbal van Adams. In de extra tijd dacht Michael van Dommelen nog aan een treffer, maar zijn inzet werd geblokt. Uit de corner schoot Eric Polet over. Het slotoffensief was dus voor Spijkenisse, maar Furtado kon onder druk van Dennis Hollart niet anders dan naast schieten. Het bleef dus bij 2-2. Misschien voor de gastheren nog het meest teleurstellend, want zij roken aan de eerste overwinning.

Opstelling DVS’33 Ermelo
: Paul Eppink, Jorran van Santen (46’ Niels Buijtenhuis), Dennis Hollart, Basil Camara, Roald de Vries, Mike Ahrens (79’ Jordi van Selm), Coen Vloedgraven, Daniël van Warven, Maurice de Ruiter (77’ Yannick van Zwam), Gökhan Yasar, Benjamin Roemeon.
Opstelling Spijkenisse: Dyron bijl, Stefano Gonçalves, Dustin Mijnders, Vincent Verbond, Marco de Borst (46’ Glenn Rijsdijk), Daan Bourgonje (56’ Etiënne Mariana), Marvin van der Pluijm (73’ Daniël Oliveira Furtado), Stefan Gonçalves, Jazzy Adams, Michael van Dommelen.

Scheidsrechter: dhr. M. Roeleveld uit Vinkeveen

Scoreverloop: 8’ Daan Bourgonje 1-0, Jazzy Adams 2-0, 53’ Daniël van Warven 2-1, 85’ Gökhan Yasar 2-2.

Resultaten Derde Divisie 10 oktober (speelronde 8):
Het puntverlies op Voorne-Putten kostte DVS toch weer een plaats. De geelzwarten nemen nu met 13 uit 8 de zesde plek in. Spijkenisse bleef hekkensluiter met nu 4 punten; eenzelfde aantal als de twee concurrenten direct hierboven, maar die staan nog op zeven duels.
Scheveningen-Spakenburg: Eén doelpunt was voor de “Blauwen” voldoende om de koppositie te behouden. Spakenburg bezit nu 20 punten uit 8 duels. Scheveningen bleef dertiende met 7 uit 7.
Jong FC Volendam-Jong Almere City FC: In ondertal konden de wijdbroeken Jong Almere City FC niet van een 1-3 overwinning afhouden. De polderbewoners bleven daarmee runner up met een punt achterstand op Spakenburg. Jong FC Volendam bleef DVS nog wel een punt voor op de vijfde plek, maar zakte wel een plek.
VVOG-ONS Sneek: Als de voormalige koploper ook voetballend gaat verzaken, is er ook voor de uitstekende doelman Frans Koornberg geen redden meer aan. ONS Sneek zocht met 1-3 verder de weg omhoog. De Friezen klommen naar de veertiende plaats met 7 uit 8. VVOG behield de derde plaats, maar de koppositie is nu wel vijf punten weg.
Quick Boys-Harkemase Boys: In de laatste minuut realiseerde de thuisclub de 3-2 overwinning na een 0-2 achterstand. Zodoende neemt Quick Boys nu met evenveel punten als VVOG (15) de vierde plaats in op basis van doelsaldo. Harkemase Boys viel uit het linkerrijtje en staat nu met 10 uit 8 elfde.
Jong FC Groningen-ODIN’59: Met 0-0 namen de Heemskerkers een punt mee terug de Afsluitdijk over. Jong FC Groningen bleef zodoende DVS volgen met een punt achterstand. ODIN’59 kwam op 4 uit 7 en staat daarmee zestiende.
Capelle-Magreb’90: De turbulentie vond vooral buiten het veld plaats. Volgens trainer Jamal Yahiaoui sloeg de vlam in de pan op de tribune na een dubieuze rode kaart voor Zouzou, resulterend in (discriminerende) opmerkingen. Politieoptreden moest de orde herstellen. De wedstrijd werd bij een 0-0 stand gestaakt. Capelle verliet daarmee weliswaar het linkerrijtje, maar heeft met 10 punten nog twee beurten om er zes aan toe te voegen. Magreb’90, dat op 4 uit 7 bleef staan, zag ODIN’59 op doelsaldo wel voorbijkomen. De Utrechters staan nu voorlaatste.
Jong FC Twente-ASWH: De Ambachters dachten aan de tweede overwinning, maar het eindigde in Hengelo in 2-2. Dat bracht Jong FC Twente naar het linkerrijtje met nu 11 uit 8, maar die positie is relatief, want Capelle direct daaronder heeft twee verliespunten minder.
DOVO-ACV: De twee kemphanen in de titelstrijd in de Hoofdklasse vorig seizoen ontmoetten elkaar nu in Veenendaal. Nu was DOVO met 3-1 de beste, wat het puntentotaal op 12 bracht. Daarmee werd de achtste plek veroverd. ACV bleef twaalfde met 8 uit 8.