Harkemase Boys

Mannen, 1, 3e divisie A

21 oktober 2017 14:30

KNVB

DVS’33 Ermelo ontving in de negende speelronde Harkemase Boys met een ongeslagen thuisstatus, maar ook in de wetenschap, dat het een lastige tegenstander is; qua voetballend vermogen wellicht wat minder dan de thuisclub, maar wel behept met een enorme winnaarsmentaliteit. Dat merkten de geelzwarten ook in de vorige twee ontmoetingen. De Friezen hadden in de laatste twee competitiewedstrijden volop zicht op een zege, maar verloren in de slotfase. De laatste eindigden de Harekieten met negen man, waardoor trainer Henk Herder moest puzzelen in zijn formatie. Bert van Hunenstijn startte in exact dezelfde opstelling als een week eerder tegen Spijkenisse. Overeenkomst met die wedstrijd was, dat de Ermeloërs ook nu een matige eerste helft afleverden, waarin zij opnieuw tegen een achterstand opliepen. Die werd niet meer goedgemaakt in een tweede helft, waarin het eenrichtingsverkeer was in de richting van het Friese doel.

Friese voorsprong bij rust
Harkemase Boys begon de wedstrijd met een offensief, echter zonder kansen. Dan was DVS bij de eerste de beste uitval gevaarlijker, waarbij Benjamin Roemeon de bal vanaf links goed achter de Friese verdedigers legde op Daniël van Warven. Die kon het speeltuig niet goed onder controle krijgen. De aanvallende middenvelder kwam twee minuten later uit een ingestudeerde hoekschop tot een schot, dat net naast ging. De veldverhouding kende nu ook meer evenwicht wat niet inhield, dat DVS goed voetbalde. Er werd heel veel gezocht naar de lange bal, waarmee Harkemase Boys juist in de kaart gespeeld werd. De Ermeloërs kwamen daardoor te veel in de persoonlijke duels, die veelal gewonnen werden door de fysiek sterkere Friezen. Vreemd genoeg won Coen Vloedgraven, die een hele sterke wedstrijd speelde, wel veel duels. Harkemase Boys verloor met Oebele Schokker dan wel een tot de verbeelding sprekende voetballer, maar haalde daar met Jan Hooiveld een sterke troef voor terug. Dat je een fysiek duel van hem verliest, kan gebeuren. Zo draaide de spits weg bij Dennis Hollart en stoomde op naar de rand van de ‘zestien’, waar hij met een schuiver in de verre hoek voor de 0-1 zorgde. Daarna werd Basil Camara op de sterke aanvaller gezet.

Tot veel aanvallende daden kwam Harkemase Boys ook voor de rust niet meer en de geelzwarten mochten zelfs voor de rust nog aan een gelijkmaker ruiken. Eén van de goedlopende aanvallen voor de rust in de 31e minuut eindigde in buitenspel. De twee hoge ballen bij de tweede paal, in de 37e minuut van Mike Ahrens en in de 45e van Roald de Vries werden door Gökhan Yasar net over gekopt. De spits werd op deze manier niet echt op zijn wenken bediend en bleef in de tweede helft ook in de kleedkamer achter.

DVS na rust op jacht naar doelpunten
Mike Ahrens hield Gökhan Yasar daar gezelschep. Niels Buijtenhuis en Kay Velda waren hun vervangers. Daniël van Warven schoof een linie naar voren en Maurice de Ruiter kwam van de vleugel in de spits te staan. Harkemase Boys zou de hele tweede helft niet meer aan een aanval toekomen. Eenmaal was er nog een rush na een kwartier, die geen bruikbare voorzet op. DVS zette dus aan om de voor rust opgelopen schade te herstellen. Uit een corner joeg Niels Buijtenhuis in de 49e minuut de bal over en Kay Velda kwam drie minuten later, nadat hij goed voor zijn man kwam, in goede scoringspositie, maar schoot ongecontroleerd naast. In de 68e minuut raakte Kay Velda de bal uit een voorzet van Benjamin Roemeon niet goed kort voor het doel. In het vervolg kon Coen Vloedgraven na afleggen van Velda aanleggen voor een schot.

Dat lage schot was ook uitstekend, maar werd door doelman Erick Jansema uit de uiterste hoek gedoken. Uit de hoekschop leek de inzet van Daniël van Warven richting bovenhoek te gaan, maar door het laatste contact van Basil Camara met het hoofd ging deze over. De druk bleef aanhouden en Daniël van Warven zag in de 61e minuut de verre hoek lonken, maar zijn schot ging net naast. Harkemase Boys werd overlopen en Henk Herder wisselde Simon IJzerman voor Yannick Kaluzi. Het Ermelose overwicht bleef aanhouden. Maurice de Ruiter had in de 76e minuut weer eens een van zijn weergaloze acties.

Uit zijn voorzet voelde Kay Velda het leer al op zijn voorhoofd komen. In werkelijkheid voelde hij de wind van de voorzet, die net aan zijn hoofd voorbijging. Een minuut later kopte Daniël van Warven uit een voorzet van Jorran van Santen in, maar ging de bal via een Friese verdediger naast. Verdediger Jorran van Santen verliet kort hierna het veld voor middenvelder Jordy van Selm. De druk werd zo mogelijk nog groter. DVS won in die tweede helft ook meer persoonlijke duels en ook de tweede bal. Niels Buijtenhuis kwam met nog tien officiële minuten op de klok zodoende tot een schot, dat op de doellijn gekeerd werd door Henny Bouius. Dat deed hij een minuut later weer na een inzet van Daniël van Warven. In de 83e minuut kopte Maurice de Ruiter uit een voorzet van Kay Velda in de handen van de Friese sluitpost. Een minuut daarna tilde Erick Jansema een prachtige volley van Jordy van Selm net over de lat. Het zou een wereldgoal geweest zijn, maar nu een fraaie redding van de doelman.

Weer een weergaloze actie van Maurice de Ruiter eindigde vijf minuten voor tijd als corner. Toch bleven de geelzwarten op zoek gaan naar de meer dan terechte gelijkmaker. In de voorlaatste minuut kwam Daniël van Warven na een steekpassje van Benjamin Roemeon vrij voor het doel, maar hij produceerde slechts een zwak schot. In de dying second nam Maurice de Ruiter het leer op de slof na een voorzet van Niels Buijtenhuis. Dat ging rakelings over. Nog bleef DVS erin geloven, maar schoten van Daniël van Warven (net voorlangs) en twee keer Kay Velda gaven niet het gewenste resultaat. De Ermeloërs moesten zich verzoenen met een nederlaag; het eerste puntverlies voor eigen publiek. De geelzwarten mochten zich dat zelf aanrekenen door een matige eerste helft, waardoor zij weer achter de feiten aanliepen. Dan wordt de druk om te scoren toch net wat groter.

Opstelling DVS’33 Ermelo
: Paul Eppink, Jorran van Santen (78’ Jordy van Selm), Basil Camara, Dennis Hollart, Roald de Vries, Coen Vloedgraven, Daniël van Warven, Mike Ahrens (46’ Niels Buijtenhuis), Maurice de Ruiter, Gökhan Yasar (46’ Kay Velda), Benjamin Roemeon.
Opstelling Harkemase Boys: Erick Jansema, Jesse Renken, Kelian van der Kaap, Bart de Groot, Simon IJzerman (71’ Yannick Kaluzi), Dennis van duinen, Berwout Beimers, Henny Bouius, Kevin Mennega (88’ Jorco van Hezel), Jan Hooiveld, Ezra Schrijver (60’ Tom Boezerooy).

Scheidsrechter: dhr. P.v.d.Pol uit Zwolle

Scoreverloop: 19’ Jan Hooiveld 0-1

Resultaten Derde Divisie 21 oktober (speelronde 9):
Geen enkele club is na deze ronde nog ongeslagen, wat tevens een wisseling van de wacht aan kop inhield. Door de eerste thuisnederlaag zakte DVS met nog steeds 13 punten naar de negende plek. Harkemase Boys kwam in punten naast de Ermeloërs, maar met een wat minder doelsaldo.
ODIN’59-Spakenburg: De Heemskerkers richtten zich op een punt en dat leek ook het resultaat te worden, maar pakten de volle mep in de extra tijd. Door de 1-0 verloor Spakenburg de koppositie en staat nu dus tweede met 20 punten. ODIN’59 kwam nu op 7 uit 8 en won een plaatsje op de ranglijst (15e).
Jong Almere City FC-Spijkenisse: De runner up zag de nederlaag van de koploper met groot genoegen aan en liet met 8-1 weinig heel van Spijkenisse. Beloning is de koppositie voor Jong Almere City FC met nu 22 punten. De rode lantaarn bleef in handen van de debutant uit De Botlek.
DOVO-VVOG: Frans Koornberg kon een uur lang een treffer van de Veenendalers voorkomen, maar uiteindelijk won DOVO deze klassieker met 1-0. De beste debutant klom zodoende twee plaatsen op de ranglijst naar de zesde met 15 uit 9. Daarmee achterhaalde het VVOG in punten, dat op een voordeliger doelsaldo nog net voorbleef op de ranglijst.
ONS Sneek-Quick Boys: De Katwijkers benutten de kansen beter dan ONS en vertrokken met een duidelijk 1-4 overwinning. Daarmee steeg Quick Boys met nu 18 punten naar de derde plaats. Met 7 uit 9 bezetten de Snekers nu de zestiende plaats.
Jong FC Volendam-Jong FC Twente: Het missen van een strafschop betekende voor de thuisclub het keerpunt in de wedstrijd, waarna Jong FC Twente met 1-4 won. Daarmee klommen de Tukkers met nu 14 punten over DVS heen naar de achtste plek. Jong FC Volendam bleef op 14 punten staan, maar heeft nog wel een beter doelsaldo dan de bezoekers.
Magreb’90-Jong FC Groningen: Een regelmatige 0-3 overwinning voor de beloften. Jong FC Groningen kwam daardoor evenals VVOG en DOVO op 15 punten, maar overlegt wel de beste doelcijfers, waardoor het de vierde plaats bezet. Magreb’90 bleef met 4 uit 8 voorlaatste.
ASWH-Capelle: De Ambachters snakten naar de eerste thuiszege en boekten die met de 1-0. ASWH, in Ermelo de eerstvolgende tegenstander van DVS, klom daarmee met 9 uit 8 naar de dertiende positie. Net onder Capelle, dat een wedstrijd minder (uit-)speelde en een punt meer bezit.
ACV-Scheveningen: De Assenaren brachten met een 5-2 overwinning een hommage aan de grootste speler van de club ooit (tevens oud-voorziter), Peter Kuntz, en voegden drie punten bij de 8 voorgaande, waarmee de elfde plek overgenomen werd van Capelle. Met de zege bleef ook de ongeslagen thuisstatus intact. Scheveningen gaf een plaats toe en is nu met 7 uit 8 veertiende.