DVS’33 Ermelo en ASWH komen gelijkspel overeen

ASWH

Mannen, 1, 3e divisie A

28 oktober 2017 14:30

KNVB

Het was zeker geen afspraak tussen thuisclub DVS’33 Ermelo en ASWH, maar de wedstrijd koerste in haar geheel af op een gelijkspel. De bezoekers uit Hendrik-Ido-Ambacht waren echter drie keer dicht bij een treffer, zodat zij zich nog het meest tekort gedaan konden voelen. Het waren beide defensies, die het meest floreerden in deze wedstrijd, dus waren er weinig kansen te noteren.
Trainer Bert van Hunenstijn paste twee wijzigingen toe in de basis in vergelijking met de vorige wedstrijd. Gökhan Yasar en Daniël van Warven zaten op de bank, waardoor Kay Velda en Niels Buijtenhuis nu aan de aftrap stonden.

Geen doelpunten voor rust
Beide ploegen wilden zeker winnen, maar waren zich ook bewust voor elkaars kwaliteiten. ASWH speelt vanuit een heel goede organisatie en heeft met de twee fysiek sterke spitsen natuurlijk wel een wapen voorin. Daar stond nu een zeer geconcentreerd spelende verdediging van DVS tegenover. Vooral de duels tussen Basil Camara en Kyle Doesburg waren boeiend. Met zulke spitsen als de genoemde Doesburg en Peter de Lange konden de Ambachters natuurlijk makkelijk de lange bal spelen, maar veel gevaar ontstond er vooralsnog niet. Wel moest Dennis Hollart in de 7e minuut een combinatie van de gasten neutraliseren ten koste van een corner. Met zoveel lengte en kracht voorin zijn de spelhervattingen een wapen, maar ook hierbij bleven de geelzwarten overeind. Een heerlijke wedstrijd werd het niet, maar Benjamin Roemeon begon in de 19e minuut wel aan een heerlijke rush, waarvan hij het beoogde einde niet mocht meemaken. Het vasthouden door Peter Verhoeve voorkwam dat. De beste doelkans voor de rust was in de 43e minuut voor ASWH, toen Peter Verhoeve met een goede pass door het hart van de Ermelose defensie Peter de Lange vrij voor Paul Eppink zette. De spits schoot over. Het was mede daardoor niet bevreemdend, dat de rust met 0-0 in ging.

Evenmin score in de tweede helft
Twee ongewijzigde ploegen betraden het kunstgras voor de tweede helft, maar ook nu deden zich nagenoeg geen kansen voor. Halverwege de tweede helft wisselde Daniël van Warven Mike Ahrens af. DVS zette nu wel wat vroeger druk, maar dat bood ook ruimte voor de bezoekers. Ook nu leverde dat weinig doelrijpe mogelijkheden op. In de 72e minuut mocht ASWH een vrije trap nemen, die door Basil Camara in een poging het leer over het doel weg te werken op de eigen lat werd gekopt. Het had er ook alle schijn van, dat de wedstrijd zou eindigen, zoals die begon. Door een blessure was ASWH-trainer nog gedwongen om Nick Slotboom in de 83e minuut te wisselen voor Ryan van Dijk. Uit de voorzet van Kyle Doesburg kwam Peter de Lange nog in riante schietpositie. Jorran van Santen kon de doelpoging ook niet voorkomen, maar ook deze inzet ging over. De tweede helft kende dus evenmin een score.

Opstelling DVS '33 Ermelo
: Paul Eppink; Jorran van Santen, Basil Camara, Dennis Hollart, Roald de Vries; Coen Vloedgraven, Niels Buijtenhuis, Kay Velda; Benjamin Roemeon, Maurice de Ruiter, Mike Ahrens (70. Daniël van Warven)

Opstelling ASWH: Stef Doedée; David Almeida, Stanley Husen, Jerry Tieleman, Gilmaro van de Werp; Jesper van den Bosch, Peter Verhoeve, Nick Slotboom (83. Ryan van Dijk), Mels van Driel; Peter de Lange, Kyle Doesburg.

Scheidsrechter: Dhr. R.J.a. Gansner uit Zandvoort

Resultaten Derde Divisie 28 oktober (speelronde 10):
Ondanks het puntenverlies klom DVS een plaatsje op de ranglijst en staat met nu 41 uit 10 achtste. ASWH zakte er een naar de veertiende met 10 uit 9.
ONS Sneek-Jong Almere City FC: De Snekers blijven een ploeg om rekening mee te houden. Een sensatie hing in de lucht, maar de 1-0 voorsprong werd toch teniet gedaan door Jong Almere City FC. Met het beste doelsaldo bleven de polderbewoners wel koploper, maar zij hebben met de 23 punten wel gezelschap. Voor ONS zat er geen positieverbetering in. Dat blijft met 8 uit 10 zestiende.
Spakenburg-Magreb’90: Door een makkelijke 6-1 overwinning kwam Spakenburg in punten weer naast de lijstaanvoerder uit Almere. Magreb’90 kreeg de rode lantaarn in handen gedrukt en staat met 4 uit 9 laatste.
Quick Boys-VVOG: De Harderwijkers toonden zich op “Nieuw Zuid” hoogst efficiënt en wonnen met 1-2 van Quick Boys. Daardoor steeg VVOG met 18 uit 10 naar de vierde plaats en passeerde de Katwijkers op basis van een beter doelsaldo.
Capelle-Jong FC Groningen: De beloften werden drie maal onreglementair gedwarsboomd inhet scoren, zodat de 0-2 viel uit strafschoppen. Dat bracht het puntenaantal op 18, maar doordat het doelsaldo van Jong FC Groningen beter is dan dat van VVOG en Quick Boys, staan de noorderlingen nu derde. Capelle kon zich met 10 uit 8 dus niet verbeteren op de ranglijst en staat twaalfde.
Scheveningen-DOVO: Voor de rust een beter DOVO en na de rust een sterker Scheveningen hielden elkaar met 2-2 in evenwicht. De debutant bleeft met 16 uit 10 zesde dankzij een beter doelsaldo. De “Schollekoppen” zakten een plaats naar de vijftiende met 8 uit 9.
Harkemase Boys-Jong FC Volendam: Vlak voor tijd viel de winnende treffer voor de Harekieten (1-2), waarmee Harkemase Boys gelijk kwam met DOVO. Het doelsaldo houdt de Friezen op de zevende plaats. Jong FC Volendam, de eerstvolgende tegenstander van DVS, werd door de geelzwarten gepasseerd op doelsaldo.
Jong FC Twente-Spijkenisse: Het eerste schaap is over de dam voor Spijkenisse. De 0-1 vlak voor rust was voldoende voor de eerste seizoenzege. Daarmee deed de club uit De Botlek met nu 7 uit 10 de rode lantaarn over aan Magreb’90. Jong FC Twente heeft evenals DVS en de “wijdbroeken” 14 punten, maar valt door het minste doelsaldo welnet buiten het linker rijtje.
ODIN’59-ACV: Met een klinkende 4-0 zege deden de Heemskerkers goede zaken. Met 10 uit 9 ging ODIN’59 ASWH op doelsaldo voorbij en staat nu dertiende. ACV staat met een punt meer, maar met ook een wedstrijd meer gespeeld twee plaatsen boven.