Capelle

Mannen, 1, 3e divisie A

18 november 2017 14:30

Dröge, S.

Evenals de vorige thuiswedstrijd tegen Capelle kende de wedstrijd van DVS’33 Ermelo veel commotie. Toen werkte het tegen de geelzwarten, maar nu pakte het uit in het voordeel van de thuisclub. De crux van de wedstrijd zat ‘m vooral bij het toekennen van een strafschop aan de Ermeloërs kort na de rust bij een 1-0 stand. De beslissing riep veel emoties op bij de bezoekers, die het duel met acht spelers beëindigden, terwijl ook de trainer naar de tribune verwezen werd. DVS profiteerde optimaal van de malaise bij de gasten en liep uit naar een grote overwinning. Capelle was gehavend zonder de behendige Tim Vincken, terwijl ook topscorer Olaf van der Sande vanwege een blessure ontbrak. Het kwam de Capellenaren niet goed uit om een inhaalslag met de Ermelose Derdedivisionist te maken. De geelzwarten traden nu aan met Daniël van Warven in de basis, waardoor Gökhan Yasar naar de bank verwezen was.
Voorafgaand aan de wedstrijd werd Roald de Vries gehuldigd voor zijn 250e officiële wedstrijd voor DVS, die hij twee weken terug tegen Jong FC Volendam speelde. De wedstrijd werd voorafgegaan door een minuut stilte vanwege het overlijden op 89-jarige leeftijd van Cees Sterk, die in de 50-er en 60-er jaren in de hoofdmacht van de club speelde.

DVS in gelijkwaardige eerste helft naar 1-0
De bezoekers waren gebrand op een overwinning in Ermelo om zo wat te klimmen op de ranglijst. Er ontspon zich een wedstrijd, waarin beide ploegen goed aan elkaar gewaagd waren. Capelle had misschien wat meer balbezit en was wellicht ook wat dreigender. Dennis Hollart voorkwam in de 4e minuut met een goede sliding een mogelijkheid voor de bezoekers. Ook een veelbelovende rush van Angelmo Vyent in de 13e minuut werd tijdig gestopt. Met een schot van Maurice de Ruiter en een voorzet van Benjamin Roemeon probeerde DVS wat terug te doen. Na een slechtgenomen hoekschop van de gastheren kon Capelle de beste kans tot dan toe noteren. Angelmo Vyent ging op snelheid over Dennis Hollart heen, maar doelman Paul Eppink lag goed in de weg. De aanvaller kwam evenmin tot een goede rebound. Vooralsnog was het een 0-0 wedstrijd tot dan toe, maar een uitstekende aanval van DVS in de 27e minuut leverde de 1-0 op.

Benjamin Roemeon verzond een prachtige pass naar de rechterflank, waar de mee opgekomen Jorran van Santen het leer in één beweging achter de Capelse verdediging legde. De twee treffers van Kay Velda in de oefenwedstrijd tegen Sparta Nijkerk waren zeker fraaier, maar het doelpunt, binnengegleden door de middenvelder, telde natuurlijk zwaarder, 1-0. Al voor de rust liet Maurice de Ruiter, licht geblesseerd aan de wedstrijd begonnen, zich in de 34e minuut wisselen voor Mike Ahrens. Kort daarna werd Benjamin Roemeon, aan de rechter zijlijn begonnen aan een rush, onreglementair gestuit, wat de dader, Dave van der Steen, geel opleverde. DVS kwam voor de rust nog tot twee redelijke aanvallen, die zonder resultaat bleven. Wel incasseerde Kay Velda nog geel voor een overtreding op het middenveld. Capelle wilde geen genoegen nemen met de achterstand en kwam voor de rust nog twee keer dicht bij de gelijkmaker. Een vrije trap van Bram de Bruin belandde in de 41e minuut kort voor het Ermelose doel nog wel op de voet van Dave van der Steen. Hij was kennelijk verrast en kon de bal geen richting meer meegeven, zodat die net naast ging. Twee minuten later kwam hij te veel onder de bal uit en voorzet van rechts van Jami Jaliens, zodat die kopbal ruim over ging. De rust ging dus in met een 1-0 voorsprong voor de thuisclub.

DVS profiteert van commotie na rust.
De koers was al snel gelopen na de hervatting, die zonder wissels begonnen was. Een lange bal landde in de 47e minuut in de ‘zestien’ via het hoofd van Mike Ahrens bij Daniël van Warven. Het vervolg op de doelpoging van de aanvaller was moeilijk waar te nemen. Scheidsrechter Dröge constateerde echter een beweging met de hand naar de bal en was heel gedecideerd in zijn besluit. Wedstrijdbeelden gaven naderhand meer duidelijkheid en er leek van hands geen sprake. De arbiter besliste echter in een split second, legde de bal op de stip en zond de vermeende dader, verdediger Jelle Pollemans, met direct rood van het veld. Vanwege commentaar kreeg Bram de Bruin ook het geel voorgehouden. Kay Velda legde het leer intussen in alle rust op de stip. Daarnaast werd trainer Winand van Loon nog naar de tribune verwezen wegens opmerking aan de leiding. De bal was door een van de bezoekers al weer van de penaltystip getikt, maar Velda behield alle kalmte en liet de, toch goede sluitpost van de bezoekers (Bradly van der Meer), die wel de goede hoek koos, vanaf elf meter kansloos, 2-0.

Vanaf dat moment speelde DVS een gewonnen wedstrijd. In de 54e minuut verliet Niels Buijtenhuis het veld voor Jordy van Selm. DVS voerde de score nu snel op naar 3-0, toen Benjamin Roemeon in de 57e minuut met zijn voorzet vanaf links bij de tweede paal Mike Ahrens vond. Die schoot hard in, maar wel op de lat. De bal, die naar beneden stuitte, werd vervolgens door Daniël van Warven in het doel gewerkt. Hij reageerde wel, waar verdediger Bram van Eijk toekeek. Door die 3-0 sloop er even wat nonchalance in de ploeg, waar de smaakmaker van Capelle, Angelmo Vyent van profiteerde. Hij glipte op een uittrap, met het hoofd verlengd, tussen het centrale verdedigingsduo door. Dennis Hollart probeerde nog te herstellen, maar de snelle aanvaller was niet meer te stoppen en omspeelde ook Paul Eppink om daarna de 3-1 in te tikken. De marge van drie werd nog niet direct hersteld, hoewel DVS wel weer bij de les was, doordat Bradly van der Meer in de 63e minuut een schot van Coen Vloedgraven weg ranselde.

Dat leek drie minuten daarna wel te gebeuren na een welhaast perfecte aanval van van de geelzwarten, waar het alleen aan afronding ontbrak. Nu kwamen de bezoekers er met een lange bal meteen uit. Paul Eppink verwerkte die bal slecht en heel Capelle schreeuwde om een strafschop, toen lichtgewicht Angelmo Vyent makkelijk naar de grond ging, maar de leidsman wilde niet van een overtreding weten. Dat was het ook niet, maar vanwege commentaar ontving Dave van der Steen zijn tweede gele kaart, zodat de gasten met negen spelers verder moesten.
Halverwege de tweede helft pleegden beide trainers een wissel, waarbij Kay Velda plaats maakte voor Gökhan Yasar en bij Capelle Omar Gomez Shee Marciano Simonis verving. Yasar was bij de volgende Ermelose kans niet zelfzuchtig en legde in de 71e minuut af op Daniël van Warven, die de Capelse sluitpost met zijn schot niet kon verschalken. De invaller werd een minuut later net niet bereikt na een goede combinatie, maar was in de 75e minuut wel succesvol. Met twee mensen meer was kort combinatievoetbal geen enkel probleem meer en Gökhan Yasar stond na afleggen door Daniël van Warven aan het eind daarvan met een zeker, geplaatst schot, 4-1.

DVS wilde echter meer, veel meer. Daniël van Warven leek in dezelfde minuut op weg naar de vijfde Ermelose treffer, maar de hand van Bram de Bruin op zijn schouder voorkwam de vrije doortocht. Het tweede geel voor de Capellenaar en dus nog acht bezoekers in het veld. Ook Jorran van Santen kon die vijfde niet maken, toen in de 79e minuut de organisatie bij Capelle volledig weg was, de doelman uit zijn doel, maar zijn schot ging over. Die viel in de 83e minuut wel na een goede combinatie, waarbij Gökhan Yasar de inspeelbal van Coen Vloedgraven aannam, draaide en raak schoot, 5-1. Een dubbele wissel aan Zuid-Hollandse kant moest grotere schade voorkomen (Wilmer Kousemaker voor smaakmaker Angelmo Vyent en Jorn van Lunteren voor Boris Letterie). De 6-1 was echter niet te voorkomen. Die had vijf minuten voor tijd kunnen vallen na een goede pass van Daniël van Warven op Benjamin Roemeon. Die probeerde het zelf in plaats van af te leggen op Yasar. Nu ging de inzet via een verdediger voorlangs. Kort hierna legde Benjamin Roemeon de bal op het hoofd van Jorran van Santen, die weliswaar net in buitenspelpositie in de handen van de doelman kopte. Capelle kwam alleen met een goede actie van Bram van Eijk in de 87e minuut nog in de buurt van het Ermelose doel, maar kwam nooit tot een doelpoging. Het slotakkoord was voor DVS, waar Mike Ahrens in de voorlaatste minuut een voorzet van Benjamin Roemeon binnen liep, 6-1.
De 2-0 riep tijdens en na veel vragen en emoties op, maar de geelzwarten gingen het beste om met die commotie, waarbij het arbitrale trio in de ogen van de bezoekers nog maar weinig goed kon doen.

Opstelling DVS’33 Ermelo
: Paul Eppink, Jorran van Santen, Basil Camara, Dennis Hollart, Roald de Vries, Coen vloedgraven, Niels Buijtenhuis (54’ Jordy van Selm), Kay Velda (69’ Gökhan Yasar), Maurice de Ruiter (34’ Mike Ahrens), Daniël van Warven, Benjamin Roemeon.
Opstelling Capelle: Bradly van der Meer, Jami Jaliens, Jelle Pollemans, Gertjan Rothman, Bram van Eijk, Jorn van Lunteren (80’ Boris Letterie), Sandin Avdic, Bram de Bruin, Marciano Simonis (69’ Omar Gomez Shee), Dave van der Steen, Angelmo Vyent (80’ Wilmer Kousemaker).

Scheidsrechter: Dhr. S. Dröge uit Zuidlaren.

Scoreverloop: 27’  Kay Velda 1-0, 48’ Kay Velda (pen.) 2-0, 57’ Daniël van Warven 3-0, 60’ Angelmo Vyent 3-1, 75’ Gökhan Yasar 4-1, 83’ Gökhan Yasar 5-1, 89’ Mike Ahrens 6-1.

Resultaten Derde Divisie 18 november (speelronde 12):
De 6-1 voor DVS tegen Capelle was de grootste zege in deze ronde. De meeste doelpunten vielen echter in de kelder van de Derde Divisie (gelijk verdeeld over de twee ploegen). De geelzwarten stegen twee plaatsen ten koste van Jong FC Groningen en VVOG. Vooral dat laatste telt in Ermelo. De ploeg van Bert van Hunenstijn staat nu vijfde met 20 uit 12. Capelle bleef vijftiende met 10 uit 11.
In deze ronde viel de eerste prijs van het seizoen te winnen. Jong Almere City FC en Spakenburg kwamen daarvoor nog in aanmerking.

Jong Almere City FC-VVOG: De polderbewoners werden in de eerste periode op de hielen gezeten door Spakenburg. VVOG nam brutaal een 0-2 voorsprong, maar door het rood voor Frank Hol veranderde alles en Jong Almere City FC kon met 4-2 gaan feest vieren. Met 29 uit 12 zijn de beloften nu de enige koploper. De Harderwjkers zakten twee plaatsen met 18 uit 12 naar de achtste plaats.
Spakenburg-Jong FC Twente: Na het rood voor Spakenburger Philip Ties bij een 0-0 stand was het overwicht voor de Tukkers groot, maar gescoord werd er niet. Spakenburg verloor door het gelijkspel de kans op de periodetitel en volgt Almere als runner up op twee punten. Het gelijkspel had voor Jong FC Twente geen effect op de ranglijst, waar het met 18 uit 12 het linker rijtje sluit.
Jong FC Groningen-Quick Boys: Het eerste bedrijf eindigde in 0-0, maar in een boeiender tweede helft konden de twee clubs evenmin het verschil maken. Door de 1-1 leverde Quick Boys met nu 22 uit 12 de derde plaats in op basis van doelsaldo. Jong FC Groningen ging VVOG voorbij met nu 19 uit 12.
Harkemase Boys-Scheveningen: Ook deze wedstrijd eindigde met 19 veldspelers, waarbij de thuisclub de numerieke meerderheid behield. Daardoor werd het verschil na een 0-1 achterstand uitgedrukt in een 3-1 overwinning. Het bracht Harkemase Boys met 22 uit 12 op de derde plek. Scheveningen moest met 12 uit 12 een plaats toegeven en staat nu veertiende.
ODIN’59-DOVO: Als bezoekers vijfmaal scoren op “Assumburg” is niet veel clubs gegeven. DOVO deed het na een 2-0 achterstand, waarbij het wel hielp, dat de Heemskerkers bij een stand van 2-3 met tien man verder moesten. Door de 2-5 hielden de Veenendalers gelijke tred met DVS, dat een beter doelsaldo heeft. Het kostte ODIN’59 een plaats (nu 13e) met 13 uit 12.
ACV-Jong FC Volendam: De wijdbroeken scoorden wel weer eens, maar dat was niet genoeg om ACV van een 2-1 overwinning af te houden, waarmee de ongeslagen thuisstatus gehandhaafd bleef. Jong FC Volendam zakte naar de elfde plaats met 14 uit 12. ACV kwam daar in punten naast, maar heeft een minder doelsaldo.
ASWH-ONS Sneek: De Friezen counterden zich virtueel naast ASWH, dat daarna met succes op jacht ging naar de zege. Die werd met 4-1 ruimschoots binnengehaald, waardoor de Ambachters nu de tiende plek bezetten met 15 uit 12. ONS bleef zestiende met 9 uit 12, maar dat is dan dankzij een beter doelsaldo.
Magreb’90-Spijkenisse: In de kelder van de Derde Divisie werd het meest gescoord; liefst tien maak, gelijk verdeeld over beide ploegen. Natuurlijk leverde dat een vermakelijke wedstrijd op. Magreb’90 bleef daardoor rodelantaarndrager met 5 uit 11. Spijkenisse kwam daardoor in punten naast ONS, maar het doelsaldo is nadeliger.